• BIST 9092.73
  • Altın 2324.462
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9678
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 22 °C

SGK'lılara 5 yıldızlı 'fizik tedavi' olanağı

SGK'lılara 5 yıldızlı 'fizik tedavi' olanağı
Dokuz Eylül Hastanesi'nde SGK kapsamında fizik tedavi gören hastaların, Kaya İzmir Thermal&Convention Otel'de sağlık hizmeti alması için, iki kurum arasında protokol imzalandı.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kapsamında fizik tedavi gören hastaların beş yıldızlı Kaya İzmir Thermal&Convention Otel sağlık hizmeti alması için hastane ile otel arasında protokol imzalandı. DEÜ Hastanesi'ne başvuran sigortalı hastalar, beş yıldızlı otelin Fizik Tedavi ve Kaplıca Merkezi'nde, hastanenin doktorları denetiminde fizik tedavi görecekler.

SAĞLIK TURİZMİ
Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü ile Kaya İzmir Thermal & Convention Otel arasında imzalanan protokolü kapsamında dün otelin Kongre Merkezi'nde İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın da katılımıyla bir kokteyle verildi. Kokteylde konuşan DEÜ Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özlem Şenocak, hastalarının tedavisinde kaplıca tedavileri ve su içi egzersiz uygulamalarının önemli olduğunu belirterek, "Bu tedavi seçeneklerinin bir çok hastalık grubunda olumlu etkileri bulunmaktadır. İmzalanan protokol sonrası, 17 Ekim 2011 tarihinden itibaren Kaya Termal Otel Fizik Tedavi Kaplıca Merkezi, hastaların hizmetinde kullanılmaya başlanmıştır. Bu kapsamda, ana bilim dalımızca tedaviye alınması planlanan hastalar, hocalarımız ve doktorlarımız denetiminde Kaya Termal Fizik Tedavi Merkezi'nde tedaviye alınmaktadır. Bu tedavilerin yürütülmesinde merkezde çalışan fizyoterapist, masör ve masöz arkadaşlarımız görev almaktadırlar. İki aylık dönemde 170 hasta tedaviye alınmıştır. Bu tedavi hizmeti sosyal güvenlik kurumu kapsamında sürmektedir" dedi. DEÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ali Özcan ise, oteldeki merkezi kendilerine kullanma şansı veren Kaya Termal Oteli'nin tüm yöneticilerini teşekkür etti.

Kaya İzmir Thermal& Convention Otel Genel Müdürü Muzaffer Tağıl ise kurumlarının sadece kongre ve diğer alanlarda değil sağlık turizminde de aktif olarak hizmet verdiğini ifade ederek, şunları söyledi: "Otelimiz bünyesinde dört bin metre karelik alanda yer alan Kaya Termal ve Kür Merkezi, alanının tartışılmaz ismi Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi ile yollarını bileştirmiş, anlaşma ile Ekim 2011 tarihinden itibaren Fizik Tedavi Merkezi'ne hasta kabul etmeye ve yıllardır arzulanan bir ilke daha imza atmıştır." Vali Kıraç ise konuşmasında, "EXPO'muzun teması sağlıktır. Özellikle doğal özelliklerimizle, termal kaynaklarımızla tedavideki üstünlük, en güçlü yanımız olacaktır" sözlerine yer verdi.

DEÜ'nin 30 yıllık geçmişinde hep ilklere imza attığını anlatan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Başhekim Prof. Dr. Ali Özcan, Fizik Tedavi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özlem Şenocak ve bilim dalındaki tüm öğretim üyeleri ile Kaya Holding Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Burhanettin Kaya'ya katkıları için teşekkür etti. SGK İzmir Müdür Yardımcısı Fatih Aşçı, "Bu uygulama İzmir'de ilk defa gerçekleştiriliyor" diye konuştu.

Merkezde hangi hizmetler veriliyor?
Merkezde, uygun görülen program dahilinde elektroterapi, parafin, medikal masaj, fizyoterapi (birebir fizyoterapist ile çalışma), hidroterapi, termal havuz içi tedavi yöntemleri (Watsu, Aichi, Aquafitness) ve iş uğraşı tedavisi uygulanmaktadır. Yetkililer, "Uzman doktorlarımız, hemşire, laborant, fizyoterapistlerimiz, medikal masör ve masözlerimiz, hidroterapist ve elektroterapistlerimizle hizmet vermekteyiz. Bütün romatizmal hastalıkların (ankilozan spondilit, reumatoid artrit, omurga rahatsızlıkları, bel fıtığı, boyun fıtığı, bel ağrıları, boyun ağrıları nöro-vejetatif bozukluklar, fibromiyalji, miyofasyal ağrı sendromu), ortopedik rahatsızlıkların tedavisi ve spor sakatlanmaları gibi rehabilite edilmesi gereken durumların rehabilitasyonu merkezimizde gerçekleştiriliyor" dedi.

ERKAN DOĞAN / Yeni Asır

Bu haber toplam 6291 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim