• BIST 9079.97
  • Altın 2322.804
  • Dolar 32.3596
  • Euro 34.9247
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 17 °C

Sıcak ve nemli havalar kalp krizini tetikliyor

Sıcak ve nemli havalar kalp krizini tetikliyor
Yurtta hava sıcaklığıyla beraber nem oranı da arttı.. Uzmanlar sıcak ve nemli havanının kalp rahatsızlığı olanları ciddi şekilde tehdit ettiğini belirtirken sıcaklığın yüksek olduğu saatlerde dışarı çıkılmaması gerektiğini söylüyor.

Manavgat Özel Side Anadolu Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı. Dr. Fatih Demircioğlu, sıcak ve nemli havanın kalp krizi riskini yükselttiğini belirtti. Sıcak havaların oksijen emilmesini azalttığına dikkat çeken kalp doktoru Fatih Demircioğlu, kalp ve yüksek tansiyon hastalarının acil bir işi olmadığı sürece sıcak yoğunluğunun yüksek olduğu saatlerde dışarı çıkmaması gerektiğini kaydetti.

Demircioğlu, "Sıcak ve nemli havalarda vücutta sıvı ve mineral kaybı üst noktaya ulaşır. Sıcak ve nemli havalardaki sıvı ve mineral kaybı da kalp ritmini bozar. Kalp krizlerine neden olur. Sıcak havalarda bol bol sıvı tüketilmeli. Yüksek tansiyon ve kalp hasları kesinlikle güneş sıcaklığının etkin olduğu saatlerde dışarı çıkmamalı. Vücutta su ve mineral kaybının önüne geçmek için su, meyve suyu ve meyve tüketelim. Kesinlikle kalbi yoracak ağır ve yağlı gıda alımından kaçınalım." diye konuştu.
Demircioğlu, sıcak ve nemli havalarda duş alımının vücudu rahatlattığını söyledi. Sıcak ve nemli havalarda vücudun güneş ışınlarından fazla rahatsız olmaması için koyu renkler yerine açık renkler tercih edilmesine dikkat çeken Demircioğlu, terleme sonrası iç çamaşırlar değiştirilerek duş alınarak serinlenmesi gerektiğini kaydetti. Demircioğlu, kalp ve yüksek tansiyon hastalarının sabahın erken saatleri ve güneşin etkisini yitirdiği vakitlerde doğa yürüyüşü yapabileceğini dile getirdi.

Özel Hisar Tıp Merkezi Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Emin Canan, kalp, yüksek tansiyon ve şeker hastalarının saat 11.00 ile 15.30 suları arası acil bir işleri olmadığı sürece dışarı çıkmaması tavsiyesinde bulundu.

Manavgat Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Kuru, sıcak ve nemli havalarda vücudun sıvı kaybına karşı bol bol su, limonlu ve meyveli içecekler tüketilmesi gerektiğini belirtti.

Öte yandan Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Bölgesel Tahmin Merkezi verilerine göre 7 Temmuz tarihine kadar Manavgat'ta en düşük hava sıcaklığı 21, en yüksel ise 34 derece olacağı belirtildi. Nispi nem oranı ise yüzde 57 ile yüzde 91 oranında seyir takip edeceği ifade edildi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3034 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim