• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 22 °C

Şiddet gören doktorun resmi hastane koridoruna asılacak

Şiddet gören doktorun resmi hastane koridoruna asılacak
Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet vakalarındaki artışa çözüm bulunamıyor.

Sağlık çalışanları, şiddet anında yapılması gerekenler ve hukukî süreç konusunda bilgilendirilirken vatandaşın hekimlerin mağduriyetini anlaması için de darp edilen doktorların fotoğrafları hastane koridorlarına asılıyor. Sağlık Bakanlığı ise mağdur doktorlara hukukî destek verecek.

Son üç yılda 100'ün üzerinde sağlık çalışanının saldırıya uğradığı Esenyurt Devlet Hastanesi, artan şiddeti önlemek için mağdur olan hekimlerin resimlerini kullanacak. Hastane duvarlarına yaralanmış hekimlerin afişleri asılarak vatandaşa "doktorunuza sahip çıkın" mesajı verilecek. Hekime yönelik şiddetten dolayı Esenyurt Devlet Hastanesi'nde son üç yılda 9 doktor istifa etmiş, 13 doktor da tayini çıkmasına rağmen göreve başlamamıştı.

Hastanede resimleri kullanılacak olan Başhekim Yardımcısı Dr. Abdullah Gökçekesgin, şiddete maruz kalan son hekim. Durumu daha acil olarak görülen iki hastaya önce bakılması sırasında çıkan tartışmada Gökçekesgin'in başı hasta yakınları tarafından yarıldı. Geçtiğimiz hafta gerçekleşen olayda, başına 3 dikiş atılan Gökçekesgin, beyin cerrahisinden 10 gün rapor aldı. Duvarlarda kullanılacak resimlerde Gökçekesgin'in başı sarılı fotoğrafları kullanılacak. Gökçekesgin, yaralı halinde bile kalp krizi şüphesi ve alerjisi olan diyaliz hastalarını takibe devam etti. Başhekim yardımcısı daha önce de 2 kez saldırıya uğramış. O yılmayıp vazifesini sürdürürken son olay nedeniyle hastanede görevli iki doktor istifasını sundu.

Benzer uygulamanın yapıldığı İngiltere'de duvarlara asılan resimlerle doktora şiddet uygulamaya sıfır tolerans gösterileceği belirtiliyor. Resimlerde 'şiddet uygularsanız polis nezaretine, uygulamazsanız hastaneye gidersiniz. Tercihinizi yapın.' şeklinde yorumlar yapılıyor.

İstanbul'da hekime yönelik şiddet sadece Esenyurt Devlet Hastanesi'yle sınırlı değil. Acil servisine günde bin 300 hastanın müracaat ettiği Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde şiddetten dolayı 2011 yılı içinde 5 hekim istifa etti. İki acil tıp uzmanı asistanı ise eğitimlerini yarıda bıraktı.

Acil düzenleme yapılacak

İstanbul İl Sağlık Müdürü Ali İhsan Dokucu, sağlık çalışanına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu söylüyor. Esenyurt Devlet Hastanesi'nin küçük bir ilçe hastanesinden büyük bir şehir hastanesine dönüşmenin sıkıntılarını yaşadığını belirten Dokucu, şiddet olaylarıyla ilgili gerekli önlemlerin alınacağını kaydetti. Dokucu, hastanenin fizikî şartlarını düzelteceklerini, eksik insan kaynağı ve güvenlikle ilgili de bazı düzenlemeler yapacaklarını belirtti. Şiddete başvuran kişileri hukukî olarak takip etmeye devam edeceklerini dile getiren Dokucu, davaların arkasında duracaklarını söyledi.

Çağlar Avcı

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2647 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim