• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 20 °C

Siemens Healthineers tıbbi teknolojiler alanında sunduğu çözümlerle sağlık sektörünü geleceğe taşıyor

Siemens Healthineers tıbbi teknolojiler alanında sunduğu çözümlerle sağlık sektörünü geleceğe taşıyor
Siemens Healthineers Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Enis Sonemel:

"Basit bir kan testine dayanan, yapay zekâ tabanlı klinik karar desteğimiz, hassas ve kişiselleştirilmiş tedavi çözümlerimiz, dijital teknolojiler, veri işleme ve yapay zekâ yeteneklerimiz bizi endüstride öne çıkarıyor"

Siemens Healthineers Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Enis Sonemel, basit bir kan testine dayanan, yapay zekâ tabanlı klinik karar desteği, hassas ve kişiselleştirilmiş tedavi çözümleri, dijital teknolojiler, veri işleme ve yapay zekâ yeteneklerinin şirket olarak kendilerini alanlarında öne çıkardığını kaydetti.

Enis Sonemel, basın mensuplarıyla iftar yemeğinde bir araya gelerek 1-7 Nisan Kanser Haftası ve Siemens Healthineers'in tıbbi teknolojiler alanında sunduğu çözümlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sonemel, kanser korkusunun olmadığı bir dünyanın kapılarını aralayacak yeni keşiflerin söz konusu olduğunu söyledi. Siemens Healthineers olarak başta kanser olmak üzere, önemli hastalıkların teşhis ve tedavisinde kullanılan çözümlerle hem hastaların hem de sağlık profesyonellerinin yanında olduklarını dile getiren Sonemel, "Basit bir kan testine dayanan, yapay zekâ tabanlı klinik karar desteğimiz, hassas ve kişiselleştirilmiş tedavi çözümlerimiz, dijital teknolojiler, veri işleme ve yapay zekâ yeteneklerimiz bizi endüstride öne çıkarıyor. Bu özelliklerimiz aynı zamanda sağlık hizmetlerini daha iyiye dönüştürmemize ve bakıma erişimi artırma hedefimize adım adım ulaşmamıza da yardımcı oluyor." ifadelerini kullandı.

Kanser korkusunun olmadığı bir dünya için çalıştıklarını aktaran Sonemel, "Yenilikçi teknolojilerimizi ve çözümlerimizi ülkemizin hizmetine sunuyoruz. Kanserle mücadelede teşhis, tedavi ve bakımı kolaylaştırıp hızlandıran teknolojiler ve bu teknolojilere erişim kadar önem taşıyan bir konu daha var: Farkındalık. Erken teşhis hayat kurtarır. Şirket olarak bu konuda toplumsal farkındalığı artırmak için geçmişten bugüne sorumluluk üstlenmeye devam ediyoruz. Film Evresi’nin de bu yöndeki diğer çalışmalarımız gibi bir fark yaratmasını hedefledik." diye konuştu.

Sonemel, Siemens Healthineers Türkiye’nin Sağlık Okuryazarlığı Araştırma Raporu’nun kanserle ilgili verilerine de değinerek şu bilgileri paylaştı:

"2022 yılında gerçekleştirdiğimiz Sağlık Okuryazarlığı Araştırma Raporu, maalesef ülkemizde kansere ve diğer birçok hastalığa karşı farkındalık düzeyinin düşük olduğunu gösteriyor. Araştırmada kanser tedavilerine yönelik farkındalığın değerlendirildiği bölümde, hastalıkla ilgili bilgisi olmadığını belirtenlerin oranı yüzde 56. Bu maalesef çok yüksek bir oran. Bilinçli olmak ve erken teşhis mücadeledeki en önemli güçlerimizden biri. Siemens Healthineers olarak, kanser bakımına yönelik geliştirdiğimiz teknolojilerin yanında, aynı zamanda toplumsal farkındalığı artırmak için de çalışıyoruz.

Büyüme vektörlerimizde üç önemli hastalığa odaklanıyoruz: Nörovasküler, kardiyovasküler ve kanser hastalıkları. Ürün ve hizmetlerimizle bu üç önemli hastalıkla mücadele etmeyi, verimli operasyonlar sağlamayı ve 2025 yılına kadar sağlık hizmetlerine erişimi artırmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı. 70 ülkede faaliyet gösteren Siemens Healthineers’ın dünyadaki güçlü ülkelerinden birinin Türkiye olduğuna dikkat çeken Sonemel, ‘’Bu yıl, şirketimizin coğrafyamızdaki 135. yılı. Yüz yılı aşan tecrübemizle, ülkemizdeki sağlık hizmetlerinin gelişimine tarihimiz boyunca katkıda bulunmaktan gurur duyuyoruz. Gelecekte de dünyanın en yenilikçi sağlık teknolojilerini ülkemize kazandırmaya devam edeceğiz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1259 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim