• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 27 °C
  • İzmir 24 °C

Siemens Healthineers Türkiye, TEKMER ile Çapa Firma Sözleşmesi imzaladı

Siemens Healthineers Türkiye, TEKMER ile Çapa Firma Sözleşmesi imzaladı
Siemens Healthineers Türkiye ve Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER), Çapa Firma Sözleşmesi ile güçlerini birleştirdi.

Siemens Healthineers Türkiye Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sonemel: "TEKMER ile imzaladığımız çapa firma sözleşmemizle bu değeri ülkemizdeki sağlık sektörünün gelişimine katkıda bulunmak üzere, sağlık girişimcilerine destek olma alanına da taşıyoruz"

Siemens Healthineers 'den yapılan açıklamaya göre, gerçekleştirilen imza töreniyle global olarak on beş binden fazla patente sahip tıbbi teknoloji şirketi Siemens Healthineers, çapa firma olarak TEKMER’de iş geliştiren sağlık girişimcilerine destek olacak.

Siemens Healthineers Türkiye Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sonemel ve Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Şahin’in katılımıyla gerçekleşen imza törenine, Siemens Healthineers Türkiye Laboratuvar Diagnostiği ve İnovasyon Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gürdal Şahin de yer aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Siemens Healthineers Türkiye Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sonemel, Acıbadem Sağlık Grubu ve Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi ile uzun yıllardır süregelen başarılı iş birliklerine bir yenisini daha eklemekten mutluluk duyduklarını kaydetti.

Sonemel, şu değerlendirmelerde bulundu:

‘’Tıbbi teknoloji alanındaki ürün ve hizmetlerimizle sağlık profesyonellerine, sağlık kurumlarına ve hastalara değer yaratıyoruz. Aynı zamanda, uzun yıllardır hastane ve üniversitelerle nitelikli bilimsel araştırmalara ve iş birliklerine imza atıyoruz. Acıbadem Sağlık Grubu ve Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi bu anlamda değer yarattığımız ve iş birliği yaptığımız önemli paydaşlarımızdan biri. TEKMER ile imzaladığımız çapa firma sözleşmemizle bu değeri ülkemizdeki sağlık sektörünün gelişimine katkıda bulunmak üzere, sağlık girişimcilerine destek olma alanına da taşıyoruz. İş birliğimizin ülkemizdeki sağlık girişimcilerinin sayısını ve niteliğini artırmasını hedefliyoruz.’’

Siemens Healthineers Türkiye Laboratuvar Diagnostiği ve İnovasyon Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gürdal Şahin de Türkiye’de, son yıllarda belirli bir inovasyon kültürünün oluştuğunu ve geliştiğini gözlemlediklerini belirterek, "Özellikle sağlık sektöründeki inovasyon girişimlerinin maddi yatırımların ötesinde profesyonel bir desteğe, diğer bir deyişle mentörlüğe de ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Ülkemizin sağlık sektöründeki mevcut inovasyon kapasitesini bu anlaşmayla birlikte artıracağımıza inanıyorum.’’ ifadelerini kullandı.

Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Şahin ise, ’’Tıbbi teknoloji alanındaki yenilikçi yaklaşımlarıyla ve inovasyona verdiği değerle tanıdığımız Siemens Healthineers’ı üniversitemizin Teknoloji ve Geliştirme Merkezi’nde çapa firma olarak görmekten mutluluk duyuyoruz. Merkezimizde Türkiye’de geliştirilen, bilgiye dayalı, özgün ve yenilikçi tüm projelere açığız. Türkiye sağlık ekosistemini ve Türkiye sağlık girişimciliğini geleceğe taşıyacak her türlü teknolojinin, insan kaynağının ve girişimcinin yetiştirildiği öncü merkez olmayı hedefliyoruz. Siemens Healthineers’ın merkezimizde sağlayacağı mentorlük hizmeti, sektörümüze katma değer yaratacaktır.’’ değerlendirmesinde bulundu.

1.000 metrekare alan üzerine kurulan Acıbadem Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER), 100 kişiye kadar çıkabilen kapasiteye sahip. Merkezde girişimciler için açık ve kapalı ofis alanları, toplantı salonları, seminer salonu, ortak kullanım alanı ve Biyotasarım Merkezi bulunuyor. Biyotasarım Merkezi içerisinde, girişimcilerin kendi prototiplerini oluşturabilmeleri için fırsatlar sunuluyor.

Merkezde, girişimcilere mentörlük desteğinin yanı sıra yatırımcı ve girişimcileri bir araya getiren etkinlikler, eğitimler ve buluşmalar düzenleyecek olan Siemens Healthineers Türkiye ekibine ait bir ofis de yer alıyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 608 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim