• BIST 9008.98
  • Altın 2281.851
  • Dolar 32.3198
  • Euro 35.0518
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 20 °C

Sigortalılara 1 Hastane Hizmet Vermiyor

Sigortalılara 1 Hastane Hizmet Vermiyor
Sosyal Güvenlik Kurumu (Sgk) Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Sami Türkoğlu, 'Hastalardan Alınacak Farkın Yetersiz Olduğu' Gerekçesiyle Kurum Kapsamındaki Sigortalılara Hizmet Vermeme Konusunda Kendilerine Başvuran Tek Hastane Olduğunu Bildirdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (Sgk) Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Sami Türkoğlu, 'Hastalardan Alınacak Farkın Yetersiz Olduğu' Gerekçesiyle Kurum Kapsamındaki Sigortalılara Hizmet Vermeme Konusunda Kendilerine Başvuran Tek Hastane Olduğunu Bildirdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Sami Türkoğlu, ''hastalardan alınacak farkın yetersiz olduğu'' gerekçesiyle kurum kapsamındaki sigortalılara hizmet vermeme konusunda kendilerine başvuran tek hastane olduğunu bildirdi.

Türkoğlu, konuyla ilgili olarak Meclis'te yasama çalışmalarının devam ettiğini dile getirerek, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda sigortalıların ödeyecekleri farkla ilgili olarak neye karar verilirse onun uygulanacağını belirtti.

Sami Türkoğlu, hastalardan alınacak farkın yetersiz olduğu gerekçesiyle kurum kapsamındaki sigortalılara hizmet vermeme konusunda kendilerine başvuran tek hastane bulunduğunu, bunun dışında şuana kadar başka bir başvurunun söz konusu olmadığını söyledi.

Konunun kamuoyuna ''sadece SSK'lı hastalara hizmet verilmeyeceği şeklinde yanlış yansıdığını'' anlatan Türkoğlu, sosyal güvenlik kurumlarının tek çatı altında birleşmesiyle sigortalı farkının kalktığını, özel hastanelerle yapılan anlaşmaların SGK kapsamındaki herkesi kapsadığını, dolayısıyla anlaşmalı bir hastanenin bundan vazgeçmesinin tüm sigortalılara hizmet verilemeyeceği anlamına geldiğini kaydetti.

Türkoğlu, hastalardan alınacak katkı payını da düzenleyen Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'na yönelik TBMM çalışmalarının sürdüğünü hatırlatarak, ''Meclis'te yasama çalışmaları devam ediyor. Sigortalıların ödeyecekleri farkla ilgili olarak neye karar verilirse o uygulanacak'' dedi.

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu kapsamında uygulamaya konulması öngörülen düzenlemeyle, SGK ile anlaşma yapacak olan özel hastaneler, sigortalı hastalardan kurum fiyatlarının yüzde 20'si kadar fark alabilecekler. Bu miktarı yeterli bulmayan bazı özel hastane temsilcileri, ''bunun maliyetlerini kurtarmayacağını'' öne sürüyor. Bazı hastane temsilcileri de bu nedenle SGK ile anlaşma yapmayacaklarını belirtmişti.

Bu haber toplam 2120 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim