• BIST 9524.59
  • Altın 2517.93
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.6105
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 15 °C

Sigortalıların hak sahiplerine ölüm aylığı bağlanırken talep edilen belgeler

Sigortalıların hak sahiplerine ölüm aylığı bağlanırken talep edilen belgeler
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından 5510 sayılı Kanunun 4/1-(C) bendi kapsamındaki sigortalıların hak sahiplerine ölüm aylığı bağlanırken talep edilen belgeler hakkında duyuru yayımlandı.

T.C.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI

Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü

 

DUYURU

5510 SAYILI KANUNUN 4/1-(c) BENDİ KAPSAMINDAKİ SİGORTALILARIN HAK SAHİPLERİNE ÖLÜM AYLIĞI BAĞLANIRKEN TALEP EDİLEN BELGELER

5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanunu ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu gereği 4/1-(c) kapsamındaki Kurumumuz sigortalılarının/iştirakçilerin vefat etmesi halinde hak sahiplerine ölüm aylığı bağlanması için “Gelir/Aylık/Ödenek Talep Belgesi” ile yazılı talepte bulunmaları yeterli olmaktadır.

Ancak istisnai hallerde aşağıdaki belgeler hak sahiplerinden talep edilmektedir.

Gerek vefat eden sigortalının, gerekse de hak sahiplerinin ölüm aylığına hak kazanma şartlarını yerine getirip getirmediklerinin kontrolü Kurumumuzca yazışmaya gerek olmaksızın elektronik ortamda yapılmaktadır.

Ancak, bazı kamu kurumlarının sigortalıların vefat etmesi durumunda geride kalanlara ölüm aylığı bağlanmasına esas olmak üzere hak sahiplerinden çok sayıda belge talep ettikleri tespit edilmiştir.

5510 sayılı Kanunun 4/1-(c) bendi kapsamındaki sigortalılara/iştirakçilere aylık bağlanmasına esas talep edilen belgelere yönelik düzenlemelerin Kurumumuzun 2011/32 sayılı Genelgesi ile yürürlükten kaldırıldığı da göz önünde bulundurularak bürokrasiye neden olmadan hızlı ve etkin hizmet sunulması için kamu kurumlarının hak sahiplerinden gereksiz belge talep etmemeleri ve bu konuda gerekli tedbirleri almaları önem arz etmektedir.

Önemle duyurulur.

- Muhtaçlık Belgesi ve Sağlık Kurulu Raporu (Sadece yaş ve öğrenim şartı itibariyle aylık bağlanamayan erkek çocuklar ile 65 yaşından küçük babaya aylık bağlanmasını gerektiren hallerde gönderilecektir)

- Öğrenci Belgesi (Sadece yurtdışındaki öğretim kurumlarında öğrenime devam eden erkek çocuklar için talep edilmektedir)

Not: GELİR/AYLIK/ÖDENEK TALEP BELGESİ (EK-38), aşağıdaki adres üzerinden temin edilebilecektir. http://www.sgk.gov.tr/wps/portal/sgk/tr/emekli/form_ve_dilekceler/formlar

 

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5565 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim