• BIST 8889.43
  • Altın 2240.943
  • Dolar 32.3403
  • Euro 35.1219
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 18 °C

Silifke'de hastaneden taburcu edilen depremzedeler yaşadıklarını anlattı

Silifke'de hastaneden taburcu edilen depremzedeler yaşadıklarını anlattı
Kahramanmaraş merkezli, 10 ilin etkilendiği 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde yaralanıp Mersin'in Silifke ilçesindeki hastanelere başvuran 133 kişiden 109'unun tedavileri tamamlandı.

Hatay'da yaşayan Yasemin Aslantaş: "Birbirimize sarılarak çember olduk. Yakınlarımıza telefonla ulaşmaya çalıştık. Bütün dolaplarımız devrildiği için dar bir alanda kaldık"

Silifke Devlet Hastanesindeki tedavileri tamamlanan 109 kişi taburcu edildi. Hastaneye gelen 2 kişi başka sağlık kuruluşlarına sevk edildi, 22'sinin ise tedavileri sürüyor.

Taburcu edilenlerden Yasemin Aslantaş, gazetecilere, depreme Hatay'daki evlerinde 2 çocuğuyla yakalandığını söyledi.

Oğlunun seslenmesi üzerine uyandığını ve depremi fark ettiğini dile getiren Aslantaş, şöyle konuştu:

"Bu sırada kızım başka odada uyuyordu. Ona seslendik ama uyanmadı. Daha sonra oğlumla koşup kızımı odadan çıkarttık. Bu sırada dolaplar devrildi. Bizim odanın kapı aralığına çocuklarımla sıkıştık. Bir saat o şekilde bekledik. Sürekli sallanıyorduk ve bulunduğumuz yerden kıpırdayamadık. Bir süre sonra deprem geçer gibi oldu. Bunun üzerine biz de merdivene yöneldik. Adımımızı attığımız anda yeniden deprem oldu. Dönüp yeniden kapı aralığına yöneldik. Birbirimize sarılarak çember olduk. Yakınlarımıza telefonla ulaşmaya çalıştık. Bütün dolaplarımız devrildiği için dar bir alanda kaldık, çıkamadık. Yardım istemek için bağırdık ama uzun süre kimseye sesimizi duyuramadık. Daha sonra vatandaşların yardımıyla bulunduğumuz yerden çıkmayı başardık."

18 yaşındaki Begüm Atalay da Hatay'daki evlerinde uyudukları sırada 7 yaşındaki kız kardeşinin "Deprem oluyor" diye bağırmasıyla uyandıklarını aktardı.

Tavandan beton parçalarının üzerlerine dökülmeye başladığını, depremin yaklaşık 2 dakika sürdüğünü anlatan Atalay, "Evden ayakkabı ve montlarımızı giyip dışarıya çıktık. Aşağıya inip saatlerce yağmurun altında bekledik. Yaralananlar yardım istiyordu. Bir arkadaşım hayatını kaybetti." ifadesini kullandı.

Hatay'dan gelen ve tedavisi süren Ahmet Alaçay ise deprem sırasında evinden çıkmaya çalışırken yaralandığını belirtti.

Kendisini dışarı nasıl çıkardıklarını hatırlamadığını kaydeden Alaçay, "Depremde birçok yakınımı kaybettim. Allah böyle bir afeti ülkemize bir daha göstermesin." dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1030 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim