• BIST 9136.05
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.3675
  • Euro 34.9483
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

Silva metodu ile kilo verin

Silva metodu ile kilo verin
Silva Metodu, aşırı yemek, sigara gibi bağımlılıklarla, stresten kaynaklanan ağrı ve hastalıklardan kurtulmak için

Silva Metodu, aşırı yemek, sigara gibi bağımlılıklarla, stresten kaynaklanan ağrı ve hastalıklardan kurtulmak için kullanılan bir beyin programlama metodu Uygulayanlar hafızalarının güçlendiğini ve günlük hayatta daha verimli hale geldiklerini söylüyorlar.


Silva Metodu’nun temeli, beyin faaliyetlerinin daha verimli çalışmasını sağlamaya dayanıyor. Beynimizin yaydığı dalgaların etkilerini kullanarak, amacınız doğrultusunda bazı egzersizlerle beyninizi programlayabiliyorsunuz. Silva Metodu bir zihinsel eğitim metodu.

Bu metodun eğitimini veren Edis Danışmanlık’tan Ayşen Edis, Silva Metodu’yla kişinin sağlık problemlerini çözerek, sağlığına kavuşabileceğini söylüyor. “Silva Metodu’nu öğrenen kişi, çok hızlı ve kaliteli bir şekilde öğrenmek istediği bilgileri uyguluyor. Sigara, alkol, fazla yemek yeme, endişe ve kaygı odaklı olmak gibi istenmeyen alışkanlıklarını kontrol eder, bunlardan kurtulabilir. Günlük yaşamındaki stresle başa çıkabilir. Spor aktivitelerinde daha iyi sonuçlar alabilir. Ayrıca iç dünyası ile iletişime geçerek daha huzurlu, daha güvenli, daha dengeli hale gelebilir.”

Hipnozdan farklı
Silva Metodu, hipnoz uygulamalarıyla karıştırılabiliyor. Oysa çok farklı. Hipnozda kişi, belli bir başarı elde edebilmek için başkasına ihtiyaç duyuyor. Hipnoz altındaki kişi, hipnoterapistin etki ve telkinlerine açık, fakat dış dünyanın başka etkilerine karşı kapalı. Soru soramaz, sadece cevap verebilir. Hipnozda derine gittikçe daha az kontrol sahibi oluyorsunuz. Silva’da ise kişiyi yönlendirecek kimseye ihtiyaç yok. Kişi kendi kendine öğrendiği yöntemleri kullanıyor.

Önyargılardan kurtulmak
Yöntemle neyin olmasını istiyorsak alfa ve teta frekansında onun imgesini hayal edip oluşturarak programlanmasını sağlıyorlar. Ancak sadece imgeleme yeterli değil. Bir de inançlarımız, bunlardan kaynaklanan kısıtlamalarımız var. Bunları aşmak için de çalışmalar yapılıyor. Kısıtlamalar yaşamda başarılı olmamızı engelliyor. Karakterimiz, kişiliğimiz, inançlarımız yaşamımızın ilk yıllarından itibaren ailemiz, okul, toplum, din veya kurduğumuz ilişkiler tarafından oluşturuluyor. Önceden var olan inanç sistemleriyle inşa edilmiş olarak büyüyorlar. Ancak bunun bilincinde değiliz. Silva yöntemiyle bizi kısıtlayan inançlarımızı veya olumsuz olayları, bilinçaltımızdan yüzeye çıkartarak öncelikle bunların fark edilmesini sağlıyorlar. Sonra da zihnin bu olayı kaydettiği zamandaki frekansta, (yani alfa veya teta frekansında) eski inanç veya olayı, yeni inanç veya olayla değiştirmeyi öğretiyorlar. Böylece geçmişten gelen ve doğru olmayan inançlarımızı, birçok acı veya olumsuz deneyimlerimizi alfa veya teta frekansında değiştirebiliyoruz.

Beyin frekanslarını kullanmak
Bu metotta, amacımız doğrultusunda zihnimizi programlarken, beynimizin yaydığı frekanslar kullanılıyor. Örneğin beta frekansı zihnimizin fazlasıyla meşgul olduğu hallerde yaydığımız frekans. Alfa frekansı ise rahatlayınca, heyecan yatıştığında ortaya çıkıyor. Teta frekansı ise daha da düşük bir frekans, meditatif etki yaratıyor. Yaratıcılık, sezgi, hayal kurma bu frekansla ortaya çıkıyor. Silva Metodu’nda uyumadan, bilinçli kalarak rahatlatıcı alfa frekansına girmeyi ve burada beyni verimli kullanmayı öğretiyorlar. “Zihnimiz olumlu, olumsuz, gerçek veya gerçek olmayan düşünce arasındaki farkı bilmez, zihnimiz bizim ona verdiğimiz düşünceyi gerçekmiş gibi kabul eder ve onu hedef alarak gerçekleştirir. Beynimiz bir düşünceyi programlayabilmek için en az 30 saniyeye ihtiyaç duyar. En çok neye odaklanılırsa o gerçekleştirilir. ‘Ben bunu yapamam, mümkün değil, hayatta olmaz’ dediğiniz zaman yaşamınıza kısıtlamalar getirmiş oluyorsunuz. Sık tekrarlanan kelimeler, düşünceler zihnimizde programlanır” diyor Ayşen Edis.

Nasıl uygulanıyor?
16 zihin egzersizi ve 22 saatlik bir eğitim veriliyor. Beynin yaydığı elektrik dalgalarının frekanslarını yavaşlatmayı öğreniyorsunuz. Böylece daha yüksek frekansta beta dalgaları yayan sol beynin etkinliği hafifletilerek sakinleştirici alfa dalgaları devreye giriyor. Eğitimin bir bölümünde NLP uygulamaları da var. Eğitimin sonunda stresle başa çıkabilir, günlük sorunları kolayca çözümleyebilir hale geliyorsunuz ve sezgileriniz gelişiyor.

İlk dört egzersizle katılımcılar ilk olarak, beyin dalgalarını yavaşlatarak alfa seviyesine girmeyi ve bu seviyede uyumadan, bilinçli kalarak beynin sağ yarımküresinde işlevsel olmayı öğreniyorlar. Böylece beden ve zihin rahatlıyor ve stres kontrolü sağlanıyor.

İkinci dört egzersizle hayal gücü devreye geçiriliyor. Geçmişte olup bitenler bize bilgi sağlar. Mantık, elde edilen bilginin çözümlemesini yapar. Ancak yapılması gerekenler ile ‘hayal gücü’ ilgileniyor. Kararlar, sorunlara çözüm bulmaya en uygun seviye olan alfa seviyesinde beynin işlevselliğinden yararlanılarak veriliyor.
Üçüncü dört egzersizle seçilen çözümlerle beyin programlanıyor ve yaratıcılık geliştiriliyor.
Son dört egzersizle sezgiler geliştiriliyor. Başarı için algılama yeteneğini geliştirmek gerekiyor. Sezgiyi geliştirme teknikleri eğitimi sonucunda kişiler, beyinlerinin düşünce dalgaları alıcısı ve vericisi olmaktan öte, duyum ötesi bilgileri de kullanabilecekleri ve bu bilgileri etkileyerek değiştirebilecekleri konusunda farkındalık kazanıyorlar.

Kilo vermek de mümkün

Silva Metodu eğitmeni Ayşen Edis, sistemin nasıl işlediğine örnek veriyor; “Bir vakada kişi yıllarca kilo verip-kilo alma döngüsüyle yaşamış. Verdiği kiloları hemen geri alıyor, yeniden kilo veriyor, tam bir kısır döngü. Eğitimimizde, bilinçaltı çalışması sırasında 4-5 yaşlarında sıska bir kız olarak babasının kucağındayken, babasının kendisine ‘benim kızım kilo alacak, çok güzel bir kız olacak, ben de onu çok seveceğim’ sözlerini hatırladı. 4-5 yaşlarındaki çocuklarda düz mantık vardır; mantıksal çıkarımlar yapamazlar; sadece verileri kaydeder. Babasının bu sözlerini, o zamanki zihinsel kapasitesine göre ‘kilo almam gerekiyor; böylece güzel bir kız olacağım; babam beni çok sevecek’ inancı ile eşleştirmiş. Böylece şimdi kilo verse de hemen verdiği kiloları geri alıyordu. Çünkü bilinç altında eğer zayıf olursa çirkin olacağı ve babasının onu sevmeyeceği inancı vardı. Tabii ki bu inancının farkında değildi. İşte eğitimde ‘kısıtlayıcı inançları değiştirme’ çalışmasında bu eski, doğru olmayan, kısıtlayıcı kaydı fark etti. Daha sonra da bu inancın yerine doğru olanı kaydetti. Bir sonraki eğitimin tekrarına geldiğinde kendisini tanımakta zorlandım. Son derece sağlıklı kilo vermiş olduğunu gördüm ve artık verdiği kiloları almadığını, çok fazla çabalamadan kilosunu bir yıldır koruduğunu söyledi.’

Etkili olduğu alanlar
- Aşırı yemek, içki, sigara gibi bağımlılıklardan kurtulmak
- Ağrılar, uykusuzluk gibi stres kaynaklı sağlık sorunlarından kurtulmak
- Kaygılardan kurtulmak, özgüven geliştirmek
- Sporda daha iyi verim almak
- Yıkıcı duygu ve davranış kalıplarından kurtulmak
- Hafızayı güçlendirmek
- Motivasyonu artırmak

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2594 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim