• BIST 9524.59
  • Altın 2517.93
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.6105
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 15 °C

Sirkeli suyun faydaları nelerdir?

Sirkeli suyun faydaları nelerdir?
Sirke, potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, A, B1, B2, B6, C, E vitaminleri, biyoflavonoidler, pektin gibi vitamin ve mineraller bakımından zengin bir maddedir.

Sirke, asetik asit içeriği sayesinde tükettiğiniz gıdalardaki minerallerin vücudunuz tarafından kolayca sindirilmesine yardımcı olur. Bugün sizlere ev yapımı sirke ile yapılan sirkeli suyun sağlığa faydaları hakkında bilgiler vereceğiz:

Kramp girmesini önler, kramplara şifadır

Birçok kişi özellikle bacak bölgesindeki kramplardan muzdariptir. Elma sirkesi, zengin mineral içeriği sayesinde bacak kramplarının sıklığını, yoğunluğunu ve ağrısını azaltmaya yardımcı olur. Kramp sorunu yaşadığınızda, bir bardak ılık suya 2 yemek kaşığı elma sirkesi ve biraz bal katıp için. Birkaç dakika içinde kramp azalacaktır.

Kilo vermeye yardımcı olur

Japon araştırmacılar 155 obez hasta üzerinde yaptıkları çalışmada, onları üç gruba ayırdı. Tüm gruplardaki obez kadınlar aynı miktarda kalori, lif, karbonhidrat, protein ve yağ tüketti, ancak içerisinde sirkenin de dahil olduğu farklı takviyeler aldılar. 2009 Ağustos ayında "Bioscience, Biotechnology and Biochemistry" (Biyosistem, Biyoteknoloji ve Biyokimya) konulu raporda, sirke tüketen kadınların 2 kilo zayıfladığı tespit edildi. (Sirkeyi zayıflama amaçlı kullanmak için, bir bardak suya bir tatlı kaşığı elma sirkesi katıp, her sabah bunu içerek güne başlayabilirsiniz.)

Soğuk algınlığını ve öksürüğü giderir

Nezle, grip gibi soğuk algınlığında ortaya çıkan hastalıklara öksürüğe ve boğaz ağrısına doğal şifadır.

1 tatlı kaşığı elma sirkesine biraz bal ve su katın karışımın içine biraz zencefil, ekleyin. Burun tıkanıklığı ve öksürükten kurtulmak için günde üç kez 1 tatlı kaşığı bu karışım hazırlanıp tüketilir.

Enfeksiyonlarla savaşır

Antiseptik özellikleriyle bakteri ve mantar enfeksiyonlarına karşı oldukça etkilidir

İltihabir enfeksiyonlardan muzdaripseniz şifa bulana kadar bir bardak ılık su ve bir tatlı kaşığı elma sirkesini karıştırıp gece yatmadan için

Kan şekerini kontrol altına alır

Vücudumuz kandaki şeker seviyesini dengede tutmak için insülin üretir. Elma sirkesi anti glisemik etkileri sayesinde insülin duyarlılığını geliştirmeye yardımcı olur. İnsülin direnci olan kişilerin her öğünde elma sirkesi tüketmesi önerilir. Kan şeker seviyeniz dengeye oturana kadar devam edin.

Kanseri önler

Medscape General Medicine isimli tıp dergisinde 2006 yılında yayımlanan araştırmada sirke asetik asit sayesinde yüksek tansiyon riskini azaltmaya tümorlerin yayılmasını önlemeye ve kanser riskini azaltmaya yardımcı oluyor.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 4121 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim