• BIST 12433.5
  • Altın 6495.18
  • Dolar 44.3489
  • Euro 51.3612
  • Ankara 10 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 16 °C

Şırnak’ta Doktorun “Fethi Kabir” Paylaşımı Tartışmaya Neden Oldu: Tıp Etiği Gündemde

Şırnak’ta Doktorun “Fethi Kabir” Paylaşımı Tartışmaya Neden Oldu: Tıp Etiği Gündemde
Şırnak’ta görev yapan bir doktorun adli bir vakada mezar açma sürecini sosyal medyada paylaşması, hekimler arasında etik tartışmaların yeniden alevlenmesine neden oldu.

Sosyal Medyada Paylaşılan Görüntüler Tepki Çekti

Şırnak’ta görev yapan genç bir doktorun, adli bir vakada mezar açma (fethi kabir) işlemine katıldığı anları sosyal medyada paylaşması kısa sürede gündem oldu. Doktor, videoda DNA örneği alınması gereken bir dava kapsamında hâkim ve belediye görevlileriyle birlikte mezarın açıldığını ve kemik örnekleri alındığını anlattı.

Paylaşımda, mezardan çıkan gazlar nedeniyle önlem alındığı ve kemik örnekleri olarak femur, mandibula ve diş alındığı ifade edildi. Doktor, bu deneyimi meslek hayatında ilk kez yaşadığını belirtti.

Hekimler Arasında Etik Tartışma

Söz konusu paylaşım, özellikle sağlık camiasında iki farklı görüşün ortaya çıkmasına neden oldu. Bir grup hekim, adli süreçlerin ve hassas içeriklerin sosyal medyada paylaşılmasının mesleki etik kuralları ihlal ettiğini savundu. Bu görüşe göre, hasta ve olay mahremiyetinin korunması hekimliğin temel ilkeleri arasında yer alıyor.

Diğer yandan bazı hekimler ise genç doktorun zor koşullarda görev yaptığını vurgulayarak, mesleki deneyimlerini paylaşmasının anlaşılabilir olduğunu ifade etti.

“Doktor Influencer” Tartışması Yeniden Alevlendi

Olay, sosyal medyada giderek yaygınlaşan “doktor influencer” fenomenini de yeniden gündeme taşıdı. Sağlık çalışanlarının mesleki deneyimlerini paylaşırken hangi sınırlar içinde kalması gerektiği sorusu bir kez daha tartışılmaya başlandı.

Uzmanlar, özellikle adli vakalar gibi hassas konularda etik ilkelerin korunmasının, mesleğin güvenilirliği ve saygınlığı açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekiyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 156 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim