• BIST 9113.63
  • Altın 2324.093
  • Dolar 32.3604
  • Euro 35.0127
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 25 °C

Şırnak'ta Kovid-19'u yenen asırlık çınarlardan "aşı" çağrısı

Şırnak'ta Kovid-19'u yenen asırlık çınarlardan "aşı" çağrısı
Şırnak'ta oturan 109 yaşındaki Benni Biliz ve 105 yaşındaki Rahim Biter, yakalandıkları yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) yendikten sonra iki doz aşılarını yaptırdı.

109 yaşındaki Benni Biliz ve 105 yaşındaki Rahim Biter, hastalığı yendikten sonra aynı sıkıntıları bir daha yaşamamak için iki doz aşılarını yaptırdı - 10 çocuğu ve 50'yi aşkın torunu bulunan Biliz: "Herkese aşı olmasını tavsiye ediyorum. Ben çok sıkıntı çektim, siz çekmeyin"

Rahim Biter'in torunu Mehmet Biter: "Hastalığı atlattıktan sonra ninem aşılarını oldu ve düzeldi. Aşının koruculuğuna inanıyoruz. 105 yaşındaki etkisini gördük. Genç, yaşlı herkesin aşı olması gerektiğini düşünüyorum"

Şehr-i Nuh Mahallesi'nde oturan, 10 çocuğu, 50'den fazla torunu bulunan Biliz ile Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşamını sürdüren, 7 çocuğu, 50'yi aşkın torunu olan Biter'in şikayetleri üzerine yaptırdıkları PCR testi pozitif çıktı.

Evde gördükleri tedavi ile ilerleyen yaşlarına rağmen hastalığı yenmeyi başaran asırlık çınarlar, sağlıklarına kavuştu.

Biliz ve Biter, bir daha aynı sıkıntıları yaşamamak için iki doz Kovid-19 aşısı yaptırdı.

"Aşının çok faydasını gördük"

Benni Biliz, AA muhabirine, evinde geçirdiği hastalığın ardından aşı yaptırmaya karar verdiğini söyledi.

İki doz aşısının eve gelen sağlık ekiplerince yapıldığını dile getiren Biliz, "Herkese aşı olmasını tavsiye ediyorum. Ben çok sıkıntı çektim, siz çekmeyin." dedi.

Benni Biliz'in eşi 91 yaşındaki Ali Haydar Biliz, eşiyle PCR testlerinin pozitif çıktığını, hastalığı birlikte yendiklerini ifade etti.

Çok sıkıntılı 2 hafta geçirdiklerini anlatan Biliz, "Sanki göğsümden parçalar kopuyordu ancak çeken bilir, ne söylesem tam anlatamam. Çocuklarım ve torunlarımız bize baktı. Çok şükür ikimiz de şu an iyiyiz. 71 yıldır evliyiz." diye konuştu.

"Allah bizi kimseye muhtaç ettirmesin. Devletimiz tarafından bize ihtiyarlık maaşı veriliyor. Allah bizi devletsiz bırakmasın." diyen Biliz, salgının ardından aşılarını yaptırdıklarını belirtti.

Biliz, aşılarla kendilerini daha güvende hissettiklerini dile getirerek, "Belki aşı olmasaydık tekrar hastalığa yakalanabilirdik. Elhamdülillah şu an iyiyiz. Aşı olduktan sonra hasta olmadık. Vatandaşlar doktorlara güvensin. Gerçekten aşının çok faydasını gördük. Belki önceden yapsaydık o sıkıntılı günleri yaşamazdık. Bu aşılar çok iyidir. Herkes aşılarını olsun." ifadelerini kullandı.

"Genç, yaşlı herkesin aşı olması gerektiğini düşünüyorum"

İlerleyen yaşı nedeniyle konuşma güçlüğü yaşayan Rahim Biter'in torunu Mehmet Biter, babaannesinin hastalığı sürecinde çok sıkıntılı 20 gün geçirdiğini belirtti.

Biter, "Nineme annem bakıyor. Kendi ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Hasta olunca biraz daha unutkanlığı ve duyma problemi çoğaldı. Hastalığı atlattıktan sonra ninem aşılarını oldu ve düzeldi. Aşının koruculuğuna inanıyoruz. 105 yaşındaki etkisini gördük. Bu nedenle genç, yaşlı herkesin aşı olması gerektiğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 551 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim