• BIST 10918.51
  • Altın 5768.686
  • Dolar 42.5032
  • Euro 49.5697
  • Ankara 4 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 10 °C
  • İzmir 11 °C

Şırnak'ta meme kanseri farkındalık etkinliği düzenlendi

Şırnak'ta meme kanseri farkındalık etkinliği düzenlendi
Şırnak'ın Cizre ilçesinde "Meme Kanseri Farkındalık Ayı" kapsamında etkinlik gerçekleştirildi.

Cizre İlçe Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) ekipleri, "Farkındayız, Güvendeyiz" sloganıyla etkinlik düzenledi.

Bu kapsamda Cizre Devlet Hastanesi girişinde açılan stanttan broşür dağıtılarak, kadınlar meme kanseri konusunda bilgilendirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen KETEM Birim Sorumlusu Uzman Dr. Eliz Ayaroğlu, meme kanserinin kadınlarda en sık görülen kanser türü olduğunu belirtti.

Meme kanserinde erken teşhisin hayat kurtardığını bildiren Ayaroğlu, şunları kaydetti:

"Her kadının 20 yaşından itibaren ayda bir kendi kendine meme muayenesi, iki yılda bir de klinik meme muayenesi yaptırmalıdır. 40 yaşından itibaren ise bu muayeneyi yılda bir kez yaptırmalıdır. Mamografi ise 40-69 yaş arasındaki kadınlarda iki yılda bir düzenli olarak çekilmelidir."

Her yıl binlerce kadının düzenli taramalar sayesinde hastalığı erken evrede fark edip zamanında tedaviye başladığını ifade eden Ayaroğlu, bu sayede kadınların yaşam sürelerinin ve kalitesinin arttığını dile getirdi.

Ayaroğlu, tüm kadınların KETEM'e başvurarak ücretsiz meme kanseri taraması yapabileceğini sözlerine ekledi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1583 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    12345
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim