• BIST 8718.11
  • Altın 2246.816
  • Dolar 32.3324
  • Euro 35.1911
  • Ankara 1 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 4 °C
  • Antalya 10 °C
  • İzmir 7 °C

Sivas'ın "doktor balıkları" Kalkım Kaplıcaları'nda da şifa dağıtacak

Sivas'ın "doktor balıkları" Kalkım Kaplıcaları'nda da şifa dağıtacak
Özellikle sedef hastalığına iyi geldiğine inanılan "doktor balıklar", Kangal Balıklı Kaplıcası'nın yanı sıra aynı ilçedeki Kalkım Balıklı Kaplıcası'nda da sağlık turizmine hizmet verecek.

Vali Salih Ayhan: "Dev bir proje hazırlayacağız, şu ana kadar Sivas'ın bir projeye harcadığı en büyük parayı harcayacağımızı düşünüyoruz. Devasa alanda yekpare bir proje yürüteceğiz"

Sivas'ın Kangal ilçesinde özellikle sedef hastalığına iyi geldiğine inanılan ve "doktor balıklar" olarak adlandırılan balıklar, İl Özel İdaresince hazırlanan projeyle Kalkım Balıklı Kaplıcası'nda da şifa dağıtacak.

Sivas Valiliği, Kangal ilçesi Kalkım köyünde bulunan Kalkım Balıklı Kaplıcası'nın sağlık turizmine kazandırılması için çalışma başlattı.

Valilik himayesinde İl Özel İdaresinin yürüteceği proje kapsamında, Kalkım Balıklı Kaplıcası'na otel, apart evler, spor alanı ve sosyal alanların bulunduğu tesisler yapılacak.

Vali Salih Ayhan, AA muhabirine, Kalkım Balıklı Kaplıcası'nda da Kangal Balıklı Kaplıcası'nda bulunan ve sedef başta olmak üzere birçok deri hastalığına iyi gelen "doktor balıklar"ın benzerinin olduğunu söyledi.

Dünyada ve Türkiye'de eşi benzeri olmayan doktor balıklar için sağlık ve termal turizmde devasa bir proje gerçekleştirdiklerini anlatan Ayhan, "Dünyanın dört bir tarafından gelip buradan farklı yollarla götürülerek otellerde bir konsept oluşturuyorlar. Müthiş bir değerimiz var, dünyada ve Türkiye'de eşi benzeri yok." dedi.

- Projenin 2 yılda tamamlanması hedefleniyor

Ayhan, doktor balıkların sadece Kalkım köyünde olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Turizmden pay almak istiyoruz, yoğun hareketlilik olacak, Anadolu'ya müthiş bir akım olacak, buna inanıyoruz. Kalkım Balıklı Kaplıca ile ilgili özel bir çalışma yapıyoruz. Kalkım Balıklı Kaplıca'nın kaynak koruma raporu onaylandı, imar planlarını bitirdik. Bundan sonraki aşamada arkadaşlarımız mülkiyet problemlerini hallediyor. İnşallah önümüzdeki haftalarda proje ekipleriyle sahaya iniyoruz. Dev bir proje hazırlayacağız, şuana kadar Sivas'ın bir projeye harcadığı en büyük parayı harcayacağımızı düşünüyoruz. Devasa alanda yekpare bir proje yürüteceğiz. Entegre bir proje olacak. Spor, gezinti alanları oluşturacağız. Sadece otel değil, apart evler de oluşturacağız, dinlenme havuzları, normal havuz, kür havuzları gibi bir düşüncemiz var."

Sivas'a yakın zamanda dev bir tesisi kazandıracaklarını vurgulayan Ayhan, "Hazırlıklarımızı yaptık, finans konusunu da kısmen çözdük, para sıkıntımız inşallah olmayacak. Doktor balıkların hak ettiği değeri göreceğini ve bundan da çok büyük bir turizm geliri olacağına yürekten inanıyoruz." diye konuştu.

Projenin temelini yıl sonunda veya 2022 yılının başlarında atmayı hedeflediklerini dile getiren Ayhan, "Temel attıktan sonra da 1,5 yıl içerisinde hizmete almak istiyoruz. Projeye başladıktan sonra 2 yıl içerisinde Sivasımıza ve dünyanın dört bir tarafındaki vatandaşlarımıza doktor balıkların şifa dağıtmasını sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

Ayhan, kurulacak tesisin işletmesinin özel sektörle yapılacağını sözlerine ekledi.

- Doktor balıklar

Kangal Balıklı Kaplıcası'nda yaklaşık 37 derece sıcaklıktaki suda yaşayan binlerce küçük balık, sivilce ve yara kabuklarını yiyerek deriyle kaplıca suyunun temasını artırıyor. Romatizma, kırık ve çıkık ile sinir, deri ve böbrek hastalıklarına da olumlu etkileri bulunduğu belirtilen kaplıcanın, özelikle sedef hastalığına iyi geldiği ifade ediliyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7865 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim