• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9406
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 10 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 14 °C

Sivilce Çıkışını Önlemede Etkili Yöntemler

Sivilce Çıkışını Önlemede Etkili Yöntemler
Sivilce oluşumunu ortadan kaldırmak için pek çok şey yapılabilir. Sivilce oluşumunu önlemek için yapılacaklar olarak öncelikle sivilce oluşumuna neden olan sorunları ortadan kaldırmak gerekir.

Vücuttaki yağ oranın artışına bağlı olarak yağ kanallarının tıkanmasıyla mikroplar ortaya çıkar ve ciltteki gözenekler bu mikroplarla dolarak sivilce çıkışını sağlar. İçleri mikrop dolan sivilcelerin bazıları kendiliğinden geçerken bazıları daha ciddi şekilde zararlı olabilir ve yayılarak her tarafa bulaşabilir. Sivilcelerin çıkışını önlemek için bir şey yapılmadığında sivilce oluşumuna bağlı olarak ciltte kalıcı yara ve izler oluşabilir. Bu izlere bağlı olarak kişinin sosyal ve psikolojik yapısında olumsuz durumlar oluşabilir. Bunların yaşanmaması için sivilcelerin etkili ve doğru yöntemlerle ortadan kaldırılması lüzumludur.

Sivilce Oluşumunu Önlemek İçin Yapılacaklar

Sivilce oluşumunu ortadan kaldırmak için pek çok şey yapılabilir. Sivilce oluşumunu önlemek için yapılacaklar olarak öncelikle sivilce oluşumuna neden olan sorunları ortadan kaldırmak gerekir. Sivilceleri önlemek için cilt ve beden sağlığımıza dikkat etmeli, buna bağlı olarak sağlıklı yiyeceklerle beslenmemize şekil vermeliyiz. Stresli ortam ve kişilerden uzak kalmalı, kozmetik ürünleri gelişigüzel kullanmamalıyız.

Sivilcelerinizi Sıkmayın

Sivilce oluşumunu tetikleyen ya da olduktan sonra sivilcelerin çoğalmasını sağlayan sivilceleri sıkmaktır. Sivilce sıkma sivilceleri geçici olarak ortadan kaldırsa da sivilce yerleri açık kalacağı için buralarda delik ve izler oluşabilir ve bu durum kalıcı olabilir. Sivilceleri sıkmak aynı zamanda mikropların çoğalmasına zemin hazırlayarak cildin pek çok yerlerine sivilcelerin sıçramasını ve çoğalmasını sağlayabilir. Bunun için asla sivilceleri sıkarak onlardan kurtulmaya çalışmayın.

Ergenlik Bitiminde Sivilceler Geçer mi?

Ergenliğin sonlarına doğru sivilce oluşumunda da azalma görülebilir. Ergenlik bitiminde sivilcelerin geçmesi beklense de kişinin yapısına bağlı olarak bazı kişilerde geçmeyebilir. Bunun için özel olarak uzman desteği almak gerekebilir. Zamanında uzman desteği alarak bu sorundan kurtulmak mümkün olabilir.

Sivilceler Giderilmezse?

Ciltte kötü etki eden sivilce oluşumu giderilmezse ciltte kalıcı sorunlar oluşabilir. Sivilce oluşumunu önlemek için medikal ya da doğal yöntemler uygulanmalıdır. Dikkat edilmezse sivilce oluşumuna bağlı olarak sivilce sonrasında ciltte leke, delik gibi kalıcı etkiler oluşabilir. Bu etkiler yüz bölgesindeyse kişinin psikolojik olarak moralinin bozulmasına neden olabilir. Bunun için sivilceleri önlemek ve etkili bir şekilde geçirmek için zamanında uygun yöntemlerle müdahale edilmeli ve sivilceler doğru bir şekilde önlenmeye çalışılmalıdır. Sivilce oluşumunu önlemek için medikal yöntemler olabileceği gibi bazı doğal yöntemlerde işe yarayabilir. Bu yöntemleri uygulayarak sivilcelerden kurtulabilirsiniz.

Stresin Sivilce Oluşumuna Etkisi

Pek çok sorunun kaynağında stres ve üzüntü baş yapı taşı olarak bilinmektedir. Sivilce oluşumu da stres kaynaklı olarak ortaya çıkabilir. Sivilceler vücuttaki yağ oranlarının artması nedeniyle oluştuğu için depresif ve stresli zamanlara bağlı olarak vücut doğal olarak yağ üretimini arttırır. Yağ üretiminin artmasına bağlı olarak ta sivilcelerin çıkışı artmaktadır. Stresin ve depresif durumun artışına göre vücuttaki yağ üretme oranı da artacak ve sivilcelerin buna bağlı olarak daha çok çıkışına zemin hazırlayacaktır.

Sivilce Oluşumunu Önlemek İçin Neler Yapılabilir?

Çok stresli ve depresif kişilikler de sivilce daha daha sık görülür. Strese bağlı sivilce oluşumu için bu oluşumu azaltmak maksadıyla stresli kişi ya da kişilerden ve ortamlardan mümkün olduğunca uzak durmaya çalışarak bu konuda kendimize yardım edebiliriz. Stresin ortadan kalkmasıyla sivilcelerin de kendiliğinden azaldığını böylece göreceğiz.

Olumlu Düşünün

Bazı kişiler yapı gereği agrasif ve çabuk kızmaya elverişli olabilir. Bu durumda stres kaynaklı sivilce oluşumunu engellemek için bu kişilik yapısına sahip bir kişiysek karakterimizi değiştirmek için biraz çabalayabiliriz. Olumlu düşünme yöntemleri öğrenip uygulayarak zamanla bu yapımızı yenmeye çalışabiliriz. Bu olumsuz durum devam ediyor ve sürekli stresli ve depresif bir durumumuz varsa gerekirse bu konuda bir uzmandan yardım alabiliriz. Uzman destek ve yardımı ile bu durumumuzu yenmeye çalışabiliriz. Bu ruh halimizi değiştirerek sivilce oluşumunu da mümkün mertebe azaltabiliriz.

Sivilce ile ilgili daha detaylı bilgileri sivilce.net adresinden bulabilirsiniz.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 3372 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim