• BIST 9596.13
  • Altın 2493.407
  • Dolar 32.6002
  • Euro 34.8556
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Sivilcelerine çare arayan doktor güzellik merkezleri zinciri kurdu

Sivilcelerine çare arayan doktor güzellik merkezleri zinciri kurdu
Ankara Tıp Fakültesi’nde öğrenciyken, ’sivilcelerine çare arayan’ Dr. Sinan İbiş, önce bu alanda ürün pazarlayan bir firmaya eğitim danışmanı oldu, sonra da kendi firmasını kurdu. Bir süre kozmetik ürünleri pazarlayan İbiş’in firması Flavius 17 şubeli ’gü

Ankara Tıp Fakültesi’nde öğrenciyken, ’sivilcelerine çare arayan’ Dr. Sinan İbiş, önce bu alanda ürün pazarlayan bir firmaya eğitim danışmanı oldu, sonra da kendi firmasını kurdu. Bir süre kozmetik ürünleri pazarlayan İbiş’in firması Flavius 17 şubeli ’güzellik ve estetik merkezi’ zincirine dönüştü.

TRABZON’da liseyi okuduktan sonra Ankara Tıp Fakültesi’ne devam eden Dr. Sinan İbiş’in üniversite öğrencisiyken başlayan kozmetik ürünler ticaretinden 17 şubeli Flavius Estetik ve Güzellik Merkezi doğdu. Dr. İbiş şöyle başlıyor anlatmaya: "Üniversite öğrencisiyken kozmetikle mecburen tanıştım. Çünkü cildim çok bozuktu ve çare arıyordum. Bir arkadaşım bu vesileyle beni közmetik ürünleriyel tanıştırdı. 1983-84 yıllarında öğrenciyken kozmetik ürünleri pazarlayan bir şirkete ’marketing’ dersleri vermeye başladım. 1988’de okul bitti ve mecburi hizmetimi de tamamladım. 1993’te ise kendi aile şirketimizi kurduk. Daha önce pazarlamasını yaptığımız kozmetik ürünlerini kendimiz Almanya’dan ithal edip pazarlamaya başladı. Flavius bizim markamızdı, bu marka altında almanya’da fason üretim yaptırıyor, getirip pazarlıyorduk. Ürünlerimiz cilt sağlığı ürünleriydi. Sivilce, leke, kırışıklıklar için kremler v.s. İçinde meyve asitleri olan ürünlerdi. O dönemde multilevel marketing (kapıdan kapıya) pazarlama yapıyorduk. Öğrenciliğimde öyle bir şirkette çalıştığım için işi iyi biliyordum ve biraz daha geliştirdik. Yaptığımız şey, kadınlara kozmetiği uygulayarak evlerindeki toplantılarla pazarlıyorduk. Biz 2 yıl içinde 157 kadınla çalışmaya başladık. Bir anda Flavius markası büyümeye başladı."

EVLERDEN GÜZELLİK SALONLARINA: Dr. Sinan İbiş, kadınlardan oluşan pazarlama grubunu büyütmek için kendisinin il il gezdiğini anlatıyor ve "Bu aşamada çalışanlarımızın eğitimi için çok emek verdim. Malatya, Sinop, Yalova derken memleketin pek çok yerini dolaştım. Sonra Ankara’da merkezi bir eğitim merkezi kurma kararı aldık. Ardından da güzellik salonları için Avrupa standartlarında profesyonel boyutlarda ürünler geliştirdik" diyor. Dr. İbiş, tam bu aşamada güzellik salonlarında kullanılan alet ve makineler konusuna da ilgi duymaya başladığını anlatıyor ve şöyle konuşuyor: "Bu konuda da adım attık. 1996-97 yıllarında bu aletlerin distribütörlüklerini de almaya başladık. Çünkü o dönemde Türkiye’deki aletler bir hekim olarak beni hiç tatmin etmemişti. Almanya’ya gittim ve 43 gün inceleme yaptım. Bir Alman bir de Hollanda şirketinden distribütörlük alıp geldim."

GÜZELLİK MERKEZLERİ KURALIM: Dr. Sinan İbiş, Flavius’un, güzellik ve estetik alanında, ürün, alet, eğitim gibi konularda uzmanlaştıktan sonra Ankara’da ilk güzellik merkezini kurduklarını belirtiyor. İbiş şöyle devam ediyor: "Makineler, ürünler bizim, eğitim hizmetleri de veriyoruz. Öyleyse kendi güzellik merkezimizi kurmalıydık. Ankara’daki güzel bir örnek oldu. 1998’den itibaren de ’İstanbul’da niye yoksunuz’ diye sorulmaya başlandı."

Antalya’ya güzellik ve estetik hastanesi

FLAVİUS Estetik ve Güzellik Merkezleri Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sinan İbiş, Antalya’da 3 milyon euro’luk bir yatırımla Güzellik Hastanesi kurdu. Dr İbiş, 3.500 metrekarelik tesisin içinde okul da olduğunu söylüyor ve şöyle konuşuyor: "SPA teknisyenliği, güzellik uzmanlığı, evde çocuk ve yaşlı bakımı gibi eğitimler de vereceğiz. Tesisimiz büyük bir güzellik merkezi ama biz ’hastane’ dedik. Çünkü, sağlıklı yaşamın tüm aşamaları, estetik cerrahi öncesi ve sonrası rehabilitasyonlar hepsi var. Estetik ameliyatlar ortak çalıştığımız bir hastanede yapılacak. Sedef hastalığı ile ilgili birim de olacak ve bunun turizmini yapacağız. Sigara bırakma ve obezite için bölümlerimiz var. Bu tesiste 22 kişi çalışıyor ama gelecek yıl 50 kişiyi aşacak. İki yeni projemizi de birkaç yıl içinde hayata geçireceğiz. Bunlar; sadece solunum hastalıkları tedavisi için iki termal otel projesi ki ilkini Dalaman’da ikincisini muhtemelen Haymana’da yapacağız. Diğer projemiz ise Türkiye’nin zengin bitki örtüsünü değerlendirmek için doğal ürün mağazalar zinciri kurmak. Oradaki hedefimiz 2 yılda 100 mağaza açmak."

Bu haber toplam 1918 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim