• BIST 9079.97
  • Altın 2308.099
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.0976
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 22 °C

Skandal iddia! Yeni doğan bebek oksijen tüpü bitince öldü!

Skandal iddia! Yeni doğan bebek oksijen tüpü bitince öldü!
Ağrı’nın Patnos ilçesinden nefes alma sorunu bulunduğu için ambulansla il merkezine sevk edilen bebeğin, yolda oksijen tüpünün bitmesi sonucu hayatını kaybettiği öne sürüldü.

Ağrı’nın Patnos ilçesinden nefes alma sorunu bulunduğu için ambulansla il merkezine sevk edilen bebeğin, yolda oksijen tüpünün bitmesi sonucu hayatını kaybettiği öne sürüldü.

"SADECE BİR KERE AĞLADI"

Acılı baba Cüneyt Yıldırım, bebeğinin normal doğumla dünyaya geldiğini belirterek, “Bebeğimiz dünyaya geldiğinde sadece bir kere ağladı. Annesi sesini duymuş. Daha sonra bebeğin sesi kesildi ve anında oksijen verildi. Yeni doğan bebeğimizin nefes alma sorunu olduğu anlaşıldı. Patnos Devlet Hastanesinde iki çocuk doktoru bulunuyor ve ikisinin de aynı gün izne çıktığını öğrendik. Bizi apar topar Ağrı Devlet Hastanesine sevk ettiler. Yarı yolda oksijen tüpünün bittiğini yanımızdaki hemşire söyledi. Kendimizi Hamur Devlet Hastanesine attık. Burada bir kadın doktor ilk müdahaleyi yaptı ve kendi aralarındaki konuşmada oksijenin veriliğini ancak akciğerdeki kanamayı durduramadıklarını söylediklerine şahit oldum. Oksijen tüpünü ve o kadın doktoru yanımıza alarak Ağrı Devlet Hastanesine geldiğimizde evladım çoktan vefat etmişti. Hastanenin bu ihmali ölüm getirdi. Hastanede yönetim yok, kimsenin kimseden haberi yok, kimse bize yardımcı olmadı” iddialarında bulundu.

Patnos’un Uzunca köyünde ikamet eden Hatice Yıldırım, 19 Aralık Perşembe günü eşi ile birlikte ikinci çocuğunun doğumu için Patnos Devlet Hastanesine gitti. Burada dünyaya gelen bebeğe, bir anda ağlamasının kesilmesi üzerine doktorlar tarafından oksijen verilmeye başlandı. Yaklaşık 2 saat süren oksijen verme işleminin ardından Ağrı Devlet Hastanesine sevk edilen bebek, iddiaya göre yolda oksijen tüpünün bitmesi üzerine hayatını kaybetti.

İDDİALAR ARAŞTIRILIYOR

Cüneyt Yıldırım, avukatı Mücahit İçen aracılığı ile konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduğunu belirtti. Patnos Devlet Hastanesi Başhekimliği yetkilileri, bu olaydan sonradan haberleri olduğunu, bu ihmalde kusuru olanlar hakkında gereken işlemlerin yapılacağını söyledi. Ağrı İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise, konunun savcılığa intikal ettiğini ve bundan dolayı herhangi bir açıklama yapamayacaklarını belirtti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5343 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim