• BIST 8878.81
  • Altın 2241.255
  • Dolar 32.3385
  • Euro 35.103
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 18 °C

SKS Gösterge Yönetimi Rehberi hakkında duyuru (Güncel)

SKS Gösterge Yönetimi Rehberi hakkında duyuru (Güncel)
Sağlık Bakanlığı Sağlıkta Verimlilik Kalite ve Akreditasyon Dairesi Başkanlığı tarafından SKS Gösterge Yönetimi Rehberi hakkında duyuru yayımlandı

 

SKS Gösterge Yönetimi Rehberi Yayınlandı…

 

Bilindiği üzere SKS Hastane (Sürüm 6) Seti 26.06.2020 tarihinde yayınlanarak hastanelerin kullanımına sunulmuştur. SKS Hastane seti (S.6) kapsamında, mevcut SKS rehberleri güncelleme ihtiyaçları açısından gözden geçirilmektedir Bu doğrultuda, Daire Başkanlığımız tarafından 2015 yılında hazırlanarak kullanıma sunulan “Gösterge Yönetimi Rehberi”nde revizyon çalışmaları tamamlanarak “Gösterge Yönetimi Rehberi (Sürüm 2)” kullanıma hazır hale getirilmiştir.

Farklı nitelikte hizmet sunan alanlar için oluşturulmuş göstergeler (Hastane, Diyaliz Hizmetleri, ADSH/ADSM, Evde Sağlık Koordinasyon Merkezleri, 112 Acil Sağlık Hizmetleri) bu rehberde bir araya getirilmiştir.

27.06.2015 tarih ve 29399 sayılı Sağlıkta Kalitenin Geliştirilmesi ve Değerlendirilmesine Dair Yönetmelik ve 27.07.2020 tarih ve 26325996 sayılı Makam Oluru doğrultusunda, özel ve kamu tüm hastaneler, ADSH/ADSM’ler, diyaliz merkezleri, 112 il ambulans servisi başhekimlikleri ve evde sağlık koordinasyon merkezleri;

        • Görev alanları kapsamına giren göstergelere ilişkin çalışmalarını 2021 yılı Ocak ayı itibariyle Sürüm 2’yi esas alarak gerçekleştirecektir.

        • Nisan 2021 ve sonrasındaki veri giriş dönemlerinde, rehberde belirtilen esasları dikkate alarak TÜR-GÖS’e (Türkiye Sağlıkta Kalite Göstergeleri Sistemi) veri girişi yapacaktır.

        • Gösterge yönetiminin kurum bünyesinde etkin şekilde gerçekleştirilebilmesi amacı ile göstergelere yönelik iş ve işlemleri kalite direktörlüğünün koordinasyonunda ve bölüm/birim kalite sorumlularının sorumluluğunda yürüterek, sorumlulukların ilgili çalışanlara dağıtılmasını sağlayacaktır.


Rehberde göstergelere ilişkin yönetim süreçleri ve gösterge kartları yer almaktadır. Kullanıcı dostu olması amacı ile, rehber içinde yer alan gösterge listelerinde gösterge adı üzerine tıklanarak ilgili karta erişilebilmesi sağlanmıştır. Kartlarda göstergenin izlenmesi ve analizine yardımcı bilgilerin detaylı şekilde yer alması amaçlanmıştır.

Gösterge Yönetimi Rehberine yönelik çalışmalar, ulusal ve uluslararası kanıta dayalı bilgiler ve uzman görüşleri doğrultusunda gerçekleştirilmektedir. Rehber, gerektiğinde en kısa sürede ve etkin şekilde güncellenebilmesi ve kullanıcılara kolaylıkla ulaştırılabilmesini sağlamak amacı ile elektronik ortamda yayınlanacaktır.

Rehberin revizyon çalışmalarına katkı sağlayan tüm paydaşlara teşekkürlerimizi sunar, sağlık hizmet sunumuna önemli katkılar sağlamasını temenni ederiz.

Sağlıkta Kalite, Akreditasyon ve Çalışan Hakları Dairesi Başkanlığı

 

Gösterge Yönetimi Rehberi için tıklayınız

Makam Oluru için tıklayınız

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 35960 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim