• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 23 °C

Soğuk Lipoliz ile Tek Seansta İncelme

Soğuk Lipoliz ile Tek Seansta İncelme
Soğuk Lipoliz ile bölgesel zayıflama, ameliyatsız olarak gerçekleştirilmektedir. Liposuction gibi ameliyatlı yöntemlere ameliyatsız ve başarılı bir alternatif olarak öne çıkan uygulamada, soğuk lipoliz adı verilen bir cihaz kullanılmaktadır.

 

Soğuk Lipoliz ile bölgesel zayıflama, ameliyatsız olarak gerçekleştirilmektedir. Liposuction gibi ameliyatlı yöntemlere ameliyatsız ve başarılı bir alternatif olarak öne çıkan uygulamada, soğuk lipoliz adı verilen bir cihaz kullanılmaktadır. Cihaz ile yağlanma problemi olan bölgeye lokal uygulama yapılmaktadır. Bölgedeki doku vakumlanarak kan akışı arttırılmakta ve verilen soğuk ile yağlar kristalize edilmektedir. İşlem sonunda bağışıklık sisteminin devreye girmesi ile yağlar temizlenmekte ve yağlanma problemi olan bölgede incelme sağlanmaktadır.

Uygulama, yağların soğuğa karşı vücuttaki diğer doku ve organlarda daha duyarlı olması prensibi doğrultusunda geliştirilmiştir. Bu sayede yalnızca yağ yakım sürecinin başlaması için gereken soğukluk verilmekte ve vücudun diğer doku ve organlarına zarar verilmemektedir. Cerrahi bir operasyon olmaması ve konforlu bir seçenek olması, uygulamanın tercih edilebilirliğini arttırmıştır.

soguk-lipoliz-1.jpg

Soğuk Lipoliz Uygulaması Nasıl Yapılır?

Soğuk Lipoliz uygulaması, ameliyatsız olarak gerçekleştirilen bir uygulamadır. Uygulama sırasında ağrı veya acı hissedilmemesi nedeniyle uygulama sürecinde anesteziye gerek duyulmamaktadır. Seanslar her bir bölge için yaklaşık olarak 60 dakika kadar sürebilmektedir. Seans süresinde belirleyici olan en önemli etken ise yağlanma problemi olan bölgenin genişliğidir. Seans sayısı belirlemesi, yapılacak ön muayenenin ardından uzman hekim tarafından yapılmaktadır. Bölgesel yağlanma problemi olan bölgenin genişliğine ve yağlanma problemin yoğunluğuna göre seans sayısı üçe kadar çıkabilmektedir. Uygulama ise kısaca şu şekilde gerçekleştirilmektedir:

  • Uygulama karın, sırt, bacaklar, kollar ve kalça gibi bölgesel yağlanma problemi olan bölgelere yapılabilmektedir. Uygulamaya başlarken öncelikle bölge belirlemesi yapılmakta ve bölgeye uygun cihaz başlığı belirlenmektedir.
  • Ardından uygulama başlamakta ve her bölgeye yaklaşık 30 ila 60 dakika uygulanmaktadır.

Soğuk Lipoliz Uygulaması Kimlere Uygulanamaz?

Soğuk Lipoliz Uygulaması yapılamayacak kişiler noktasında genel bir çerçeve çizilmesi olsa da, uygulama için uygun bir aday olup olmadığınız noktasındaki karar ön muayene sonrasında uzman hekim tarafından verilmektedir. Soğuk Lipoliz uygulaması, uygulama alanı oldukça geniş bir yöntemdir. Ancak uygulama yapılabilecek kişiler noktasında bazı istisnalar bulunmaktadır. Bu istisnalar şu şekilde sıralanabilmektedir:

  • 18 yaşından küçük kişilere uygulanamamaktadır.
  • Uygulama vücuda soğukluk verilerek gerçekleştirildiği için soğuk alerjisi olan kişilere uygulanamamaktadır.
  • Böbrek hastalarına uygulanamamaktadır.
  • Hamilelere uygulanamamaktadır.

soguk-lipoliz-2.jpg

Soğuk Lipoliz Uygulamasından Sonra Diyet Yapmak Gerekir Mi?

Soğuk Lipoliz uygulaması sonrasında diyet, konuya ilişkin değinilmesi gereken önemli noktalardan birisidir. Pek çok hastanın uygulama ile 2 bedene kadar incelmesi, diyet yapılıp yapılmadığı sorusunu merak ettirmektedir. Yapılan incelemeler işlemin sonuçlarının ilk 3 haftanın sonundan itibaren fark edilebilir olduğunu göstermektedir. Bununla birlikte işlemin etkileri 3 ay boyunca gözlenmeye devam etmektedir. Tedavinin asıl etkilerini göstermesi için ise 2 ay yeterli olmaktadır. Uygulama sonucunda bölgede gözlenen yağ kaybı %40’lara kadar ulaşmaktadır.

Uygulama sürecinde bölgesel yağlanmanın 3 kg’dan fazla olduğu hastalarda diyetisyen kontrolünde diyet yapımı önerilmektedir. Bu sayede yalnızca yağ yakımı değil, aynı zamanda kilo kontrolü de sağlanabilmekte ve uygulamanın başarısı maksimum seviyeye çıkarılmaktadır.

soguk-lipoliz-3.jpg

Soğuk Lipoliz Uygulamasının Faydaları Nelerdir?

Soğuk Lipoliz uygulamasının avantajları, diğer tedavi yöntemleri ile kıyaslayabilmeniz ve bilinçli bir tedavi süreci geçirebilmeniz için değinilmesi gereken bir diğer noktadır. Bu noktalar şu şekilde sıralanabilmektedir:

  • Seansları kısa süren ve tek seansta dahi etkili sonuç veren bir uygulamadır.
  • Cerrahi bir operasyon değildir.
  • Uygulama sırasında hastada acı veya ağrı hissi oluşmamaktadır.
  • Kalıcı iz gibi problemler bulunmamaktadır.
  • Yalnızca yağ yakım sürecini değil, sıkılaşma sürecini de destekleyen bir uygulamadır.
  • Soğuk Lipoliz uygulamasının iyileşme süreci bulunmamaktadır. Aynı gün yaşantınıza dönebilmeniz mümkündür.
Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 20942 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim