• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 23 °C

Son Dakika: Mardin'deki terör saldırısında yaralanan Derik kaymakamı şehit düştü

Son Dakika: Mardin'deki terör saldırısında yaralanan Derik kaymakamı şehit düştü
Mardin'de terör saldırısı sonucunda yaralanan Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk yaşamını yitirdi

Mardin'in Derik İlçesi'nde dün Hükümet Konağı'nda, PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısında yaralanan Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk, tedavi gördüğü hastanede şehit oldu.

Saldırının ardından önce Kızıltepe Devlet Hastanesi'ne kaldırılan, buradaki ilk müdahalenin ardından ambulans helikopterle Gaziantep'teki Doktor Ersin Arslan Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne nakledilen Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk, tedaviye alındı. 35 yaşındaki Kaymakam Safitürk, doktorların tüm çabasına karşın bu sabah saat 07.46'da şehit oldu. Kaymakam Safitürk'ün cenazesi otopsi için morga konuldu.

Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün cenazesi, işlemlerin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Sakarya'ya gönderilecek. 

30 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Mardin'in Derik İlçe Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ün şehit olduğu PKK'nın bombalı saldırısıyla ilgili soruşturma sürerken, aralarında Kaymakamlık çalışanlarının da bulunduğu yaklaşık 30 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Mardin Emniyet Müdürlüğüne götürülürken, saldırıda yaralanan 3 kişinin de tedavilerinin ardından bilgisine başvurulmak üzere Emniyete götürüldüğü öğrenildi.

Derik İlçesi Kaymakamlık binasında dün meydana gelen ve Kaymakam Muhammed Fatih Süfitürk'ün şehit olmasına neden olan bombalı saldırı ile ilgili soruşturma sürüyor. Dün soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve aralarında Kaymakamlık çalışanlarının da bulunduğu şüpheli sayısı 30'u bulurken, gözaltına alınanların Mardin Emniyet Müdürlüğüne götürüldüğü belirtildi.

Patlamada hafif yaralananların da ifadesine başvurulmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldüğü, halen tedavi altında kimsenin bulunmadığı belirtildi. Saldınının ardından gözaltına alınanlardan 2 kişinin ise serbest bırakıldığı öğrenildi. Patlamadan sonra dün ilçe merkezinde bir çok eve özel harekat timleri tarafından baskınlar düzenlenirken, ev baskınlarından da bazı kişilerin gözaltına alındığı belirtildi.

KAYMAKAM, 3 GÜN DERİK'TE YOKTU

Dün makamında düzenlenen bombalı saldırıda yaralanan ve bu sabah tedavi gördüğü Gaziantep'te hastanede şehit olan Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ün saldırıdan 3 gün önce Ankara'ya gittiği ve dün gelip göreve başladığı öğrenildi.

BOMBADA İKİ İHTİMAL

Soruşturmayı yürüten güvenlik birimleri, bombalı saldırı ile ilgili iki ihtimal üzerinde duruyor. Birinci ihtimal; Kaymakam ilçe dışında iken patlayıcı bir çanta içerisinde makam odasına konuldu ve dün Safitürk makamda iken uzaktan kumanda ile patlatıldı. İkinci ihtimalin ise; Kaymakam bulunmadığı sırada kendisine patlayıcı hediye paketi şeklinde kargo ile gönderildi ve paket açılırken patlama meydana geldi. 

BABA OCAĞINDA YAS

Mardin'in Derik Kaymakamlığına PKK'lı teröristlerce el yapımı patlayıcı ile düzenlenen saldırıda yaralanan ve Gaziantep'te tedavi gördüğü hastanede şehit olan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün, Sakarya'nın Arifiye ilçesindeki baba ocağında yas var.

Tedavi gördüğü Doktor Ersin Arslan Devlet Hastanesindeki yoğun bakım servisinde şehit düşen 35 yaşındaki Safitürk'ün, Cumhuriyet Mahallesi'nde haberi alan yakınlanları üzüntü yaşadı. Safitürk ailesi ve komşularının evlerine Türk bayrakları asıldı.

Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya ve Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, babaevine gelerek şehidin yakınlarına taziyede bulundu.

Öte yandan şehidin babası Asım ve annesi Fatma Safitürk'ün dün gece Gaziantep'e gittiği öğrenildi.

BABA SAFİTÜRK: VATAN, UĞRUNA ŞEHİT OLAN VARSA VATANDIR

Şehit olan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün babası Asım Safitürk, "Vatan, uğruna şehit olan varsa vatandır. Vatan uğruna ben de hazırım." dedi.

Şehidin babası Safitürk, Dr. Ersin Arslan Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, terörü lanetledi.

Oğluyla gurur duyduğunu dile getiren Safitürk, "Vatan, uğrunda şehit olan varsa vatandır. Vatan uğruna ben de hazırım. Oğlumu şehadete ulaştıranları Allah'a havale ediyorum, vatan sağ olsun. Allah, vatanımıza ve milletimize yardım eylesin. Allah, terörü destekleyenlerin kendi başlarına bela etsin." diye konuştu.

Bu arada, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya da hastaneye gelerek, aileye başsağlığı diledi.

YARIN DEFNEDİLECEK

Safitürk, şehidin naaşının, yarın öğle vakti Cumhuriyet Mahallesi Merkez Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından defnedileceğinin planlandığını kaydetti. 

 

taziye.jpg

Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün babası Asım Safitürk, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'nın başsağlığı mesajlarını kabul etti.

Bu haber toplam 3131 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim