• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Sosyal Güvenlik Kurumu İzmir İl Müdürlüğüne Celal Kapan Atandı

Sosyal Güvenlik Kurumu İzmir İl Müdürlüğüne Celal Kapan Atandı
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl müdürlüğüne Celal Kapan getirildi. Kapan, hizmetlerin daha verimli olması ve halkın ayağına gidilebilmesi için 13 sosyal güvenlik merkezi kurulacağını söyledi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl müdürlüğüne Celal Kapan getirildi. Kapan, hizmetlerin daha verimli olması ve halkın ayağına gidilebilmesi için 13 sosyal güvenlik merkezi kurulacağını söyledi.

Bir basın açıklaması yapan Kapan, her ilçede kurulan merkezlerle oralardaki vatandaşları ayrıma tâbi olmaksızın sosyal sigorta ve genel sağlık sigortası işlemlerini yürüteceklerini kaydetti. Dikili'de 1966'da doğan Kapan, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nü bitirdi. 1995 yılından bu yana SGK Rehberlik ve Teftiş İzmir Grup Başkanlığı'nda görev yapıyor. Evli ve iki çocuk babası.

Sosyal güvenlik sisteminde son birbuçuk yılda büyük bir değişim ve gelişme yaşandığın altını çizen Celal Kapan, bunların değişiklikleri teşkilat yapısı ve sosyal güvenlik uygulamaları açısından değerlendirildiğini belirtti. Sosyal güvenlik sistemindeki dağınıklığının sonucu olarak, "Aktüaryal denge" olarak adlandırılan aktifle pasif sigortalı sayıları arasında gereken dengenin kurulamadığını açıklayan Kapan, sağlanacak sosyal güvence için "beşikten mezara kadar" deyiminin bile yeterli olmadığını, bir kişinin ana rahmine düştüğü andan itibaren başlayıp cenaze giderlerini de kapsayacak bir güvencenin sözkonusu olduğu sisteme geçildiğini söyledi.

SGK İl Müdürü Kapan, "Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde ortalama dört çalışana bir emekli düşmesi sınır değer görülürken bizde bu oran 2'ye 1'in de altındadır. Yoğunlaşacak çalışmalar hem kayıt dışı istihdamla mücadele konusunda olacak hem de reform süreci hızlandırılarak devam edecektir. Sosyal güvenlik reformunun ilk ayağı dağınık kurumsal yapının tek bir çatıda toplanması, ikinci ayağı ise uygulamalardaki norm ve birlikteliktir." dedi.

Kapan, SGK oluşumunu tamamlamak üzere olan merkez teşkilatında Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü, Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü, Primsiz Ödemeler Genel Müdürlüğü, Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğü, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı, Aktüarya ve Fon Yönetimi Daire Başkanlığı ile danışma birimlerinden Strateji Geliştirme Başkanlığı, Hukuk Müşavirliği, Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği ve bunlara bağlı müdürlüklerin kurulacağını açıkladı. Celal Kapan ayrıca her ilde kurulan SGK müdürlükleriyle bunlara bağlı sosyal güvenlik merkezlerinin genel sağlık sigortalısı sayısı, işyeri sayısı, işlem yoğunluğuna göre belirleneceğini kaydetti. Kapan Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur bölge ve il müdürlükleriyle diğer taşra örgütlenmelerinin SGK İl Müdürlüğü bünyesine katıldığını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 2274 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim