• BIST 9079.97
  • Altın 2306.942
  • Dolar 32.3164
  • Euro 35.0238
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 19 °C

Sosyal Güvenlik Kurumu Tıbbi Malzeme Başvuruları İle İlgili Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönerge'de değişiklik yapıldı

Sosyal Güvenlik Kurumu Tıbbi Malzeme Başvuruları İle İlgili Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönerge'de değişiklik yapıldı
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından Tıbbi Malzeme Başvuruları İle İlgili Çalışma Usul Ve Esasları Hakkında Yönerge’de Değişiklik Yapılmasına Dair Yönerge yayımlandı.

 

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU

TIBBİ MALZEME BAŞVURULARI İLE İLGİLİ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE’DE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNERGE

MADDE 1- Kurum Başkanlık Makamının 19.04.2016 tarih ve 5869047 sayılı Olur’u ile kabul edilen “Sosyal Güvenlik Kurumu Tıbbi Malzeme Başvuruları İle İlgili Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönerge”nin, “Tanımlar” başlıklı 2 nci maddesinin 1 inci fıkrasının (b) bendinde yer alan “Kurum Başkanı” ibaresi “Genel Müdür” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 2- Aynı yönergenin “Başvuru, Değerlendirme ve İstenilecek Belgeler” başlıklı 3 üncü maddesinin 1 inci fıkrasının (ç) bendinin 2 ve 3 üncü cümleleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Kuruma teslim edildikten sonra eksikliği tespit edilen bilgi ve belgeler ilgili tarafa bildirilir. Eksik bilgi ve belgelerin tamamlanmaması halinde başvuru süreci durdurulur. Eksik bilgi ve belgelerin tamamlanması halinde süreç devam eder.”

MADDE 3- Aynı yönergenin “Tıbbi Malzeme Başvuruları İle İlgili Sekreterya Tarafından Yürütülecek İşlemler” başlıklı 4 üncü maddesinin 1 inci fıkrasının (b) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“b) Kılavuza uygun olmayan ve/veya eksiklikleri tespit edilen başvuruları bu yönerge ve eki kılavuz hükümleri doğrultusunda ilgili tarafa iade etmek veya eksiklikleri tamamlanmak üzere bildirmek,”

MADDE 4- Aynı yönerge eki “Tıbbi Malzeme Başvuru Kılavuzu”nun 1. Genel Talimatlar başlıklı 1.7 nci maddesinin son cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Kılavuz gereği içinde bulunması gereken belgeler yönünden eksik olduğu tespit edilen dosyalar eksiklikleri giderilmek üzere ilgili firmaya bildirilir. ”

MADDE 5- Aynı yönerge eki “Tıbbi Malzeme Başvuru Kılavuzu”nun “4. C Grubu Başvurularda Sunulacak Dosyanın İçeriği ve Yapısı” başlığının son maddesi aşağıda şekilde değiştirilmiştir.

“Sosyal Güvenlik Kurumu Tıbbi Malzeme Başvuruları İle İlgili Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönerge kapsamında yapılan A ve B grubu başvurular sonucu ilk defa açılmış olan SUT kodlarına yapılacak olan başvurular için tıbbi malzemenin referans ülkelerdeki geri ödeme statüsü ve ithal, imal ya da ihraç edildiği ülkelerdeki geri ödeme durumu (EK-7).”

Geçici Hükümler

GEÇİCİ MADDE 1- Bu yönerge hükümleri, “Sosyal Güvenlik Kurumu Tıbbi Malzeme Başvuruları İle İlgili Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönerge” kapsamında daha önce başvurusu yapılmış olan dosyalar için de uygulanır.

Yürürlük

MADDE 6- Bu yönerge yayımı tarihinden itibaren yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 6- Bu yönerge hükümlerini Kurum Başkanı yürütür.

 

Yönergenin değişikliği için tıklayınız 

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5167 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim