• BIST 9524.59
  • Altın 2491.508
  • Dolar 32.5147
  • Euro 34.7419
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 21 °C

Sosyal Güvenlik Reformu Ocak sonu

Sosyal Güvenlik Reformu Ocak sonu
TBMM Plan ve Bütçe Alt Komisyon Başkanı M. Zekai Özcan, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası’nda değişiklik öngören kanun tasarısıyla ilgili çalışmaları haftaya tamamlayacaklarını yasanın ay sonunda kanunlaşmasını beklediklerini bildirdi.

TBMM Plan ve Bütçe Alt Komisyon Başkanı M. Zekai Özcan, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası’nda değişiklik öngören kanun tasarısıyla ilgili çalışmaları haftaya tamamlayacaklarını yasanın ay sonunda kanunlaşmasını beklediklerini bildirdi.

ANKARA - Özcan, alt komisyonda şu ana kadar tasarının 10 maddesinin görüşüldüğünü söyledi.

Alt Komisyon Başkanı AK Parti Ankara Milletvekili Mehmet Zekai Özcan, Anayasa Mahkemesinin bazı maddelerini iptal etmesinin ardından yürürlüğü ertelenen Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasasında değişiklik öngören kanun tasarısıyla ilgili çalışmaları haftaya tamamlayacaklarını, yasanın bu ay sonunda da kanunlaşmasını beklediklerini bildirdi.

Özcan, alt komisyonda şu ana kadar tasarının 10 maddesinin görüşüldüğünü söyledi. Konuyla ilgili tek gündem maddesiyle Ekonomik ve Sosyal Konseyin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplandığını hatırlatan AK Parti’li Özcan, şunları kaydetti:

“Konunun tarafları toplantıda bir kez daha fikirlerini söyledi. Sayın Başbakan da bunların deşifre edilip süratle değerlendirilmeye alınması talimatını verdi.

Yasa tasarısı üzerindeki çalışmalar sonuçlanmış değil. Deşifre yapıldıktan sonra Sayın Başbakan ile konuyu bir kez daha görüşeceğim. Önümüzdeki hafta içinde bu iş bitecek. Her kesimin görüşünü yasaya yansıtmak mümkün değil. Nimet külfet eşitliği üzerinde adil bir sistem kurmak istiyoruz. Olabilecek tüm talepleri yerine getirdik. Önümüzdeki hafta çalışmaları tamamlayacağız. Tasarı ondan sonra üst komisyonda görüşülecek. Tasarının Ocak ayı sonunda yasalaşmasını bekliyoruz. Sosyal güvenliğin 2 saat gecikmesi bile Türkiye için sakıncadır. Bir an evvel bu tasarının çıkması lazım. Bunu hızlandırmaya çalışıyoruz.”

ANA PARAMETRELERDE DEĞİŞİKLİK YOK
Mehmet Zekai Özcan, alt komisyondaki çalışmalarda güncelleme katsayısı, aylık bağlama oranı gibi ana parametrelerde değişiklik yapmayı düşünmediklerini belirterek, “Bunlar için uzun hesaplar yapıldı” dedi.

Tasarıyla ilgili kamuoyundan gelen tepkilere “Genel Sağlık Sigortası, Cumhuriyet tarihinde yaptığımız en önemli reformudur. Bu küçümsenmemeli. Bunun dışında reformla ilgili birileri bir şeyler söylüyorsa, o ideolojiktir” karşılığını veren Özcan, tasarının kamuoyuna yanlış yansıtıldığını savundu.

Özcan, “9000 gün prim ödeme süresinin çok istismar edildiğini” ileri sürerek, “Konu kamuoyunda söylendiği gibi değil. İlk defa 2053 yılında emekli olacak kesim için 9000 gün prim aranacak. Bunu hemen işe başlayanlar için anlamak yanlış. Yürürlük tarihinden bir gün önce sisteme girenler bundan etkilenmeyecek” diye konuştu.

AK Parti’li Özcan, kamuoyunda en çok tartışılan emzirme ödeneğiyle ilgili de SSK’lılara bir defaya mahsus olarak verilen 50 YTL’lik yardımın, tasarıyla 4 kat artırıldığını, kapsama devlet memurları ile BAĞ-KUR’lunun da alındığını sözlerine ekledi.

NTVMSNBC'ye gider

Bu haber toplam 1520 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim