• BIST 8892.54
  • Altın 2241.078
  • Dolar 32.3378
  • Euro 35.126
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 19 °C

Sosyal Güvenlik Uygulamaları ve Faturalandırma İşlemleri Eğitimi

Sosyal Güvenlik Uygulamaları ve Faturalandırma İşlemleri Eğitimi
Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü tarafından Sosyal Güvenlik Uygulamaları ve Faturalandırma İşlemleri Eğitimi hakkında duyuru yayımlandı.

 

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü

GÜNLÜDÜR

Sayı : 96773357-774.09
Konu : Sosyal Güvenlik Uygulamaları ve
          Faturalandırma İşlemleri Eğitimi

DAĞITIM YERLERİNE

Genel Müdürlüğümüzce 09-13 Aralık 2019 tarihleri arasında Antalya İli Alanya İlçesi Wome Deluxe otelde, yaklaşık 300 (üçyüz) kişi için, Genel Sağlık Sigortası Mevzuatı, Sosyal Güvenlik Uygulamaları, Sağlık Uygulama Tebliği, Faturalandırma ve MEDULA Sistemi, Kamu Sağlık Hizmetleri Fiyat Tarifesi, E Nabız, Teletıp ve Daire Başkanlığının faaliyet alanındaki diğer konularda bilgi verilmesi amacıyla “Sosyal Güvenlik Uygulamaları ve Faturalandırma İşlemleri” konulu eğitim programı düzenlenecektir.

Söz konusu eğitim ilişikte yer alan sağlık tesislerinde görev yapan fatura birim sorumluları ile İl Sağlık Müdürlüklerinin belirlenen kontenjan dahilinde görevlendireceği personele verilecektir.

Eğitim yol hariç 09-13 Aralık 2019 tarihleri arasında (09 Aralık 2019 Otele giriş-13 Aralık 2019 Otelden ayrılış) Antalya ilinde yapılacak olup, tüm katılımcıların konaklama ve iaşe giderleri Dünya Bankası Finansmanlı Sağlık Sisteminin Güçlendirilmesi ve Desteklenmesi Projesi kapsamında Genel Müdürlüğümüzce karşılanacaktır. Harcırah kanunu kapsamında tahakkuk edecek yol günü (gidiş-dönüş) yevmiye giderleri ile ulaşım giderlerinin ise (uçak, kara, demiryolu gerektiğinde aktarmalı olarak) katılımcıların görev yaptıkları kurumların 2019 Mali Yılı Genel/ Döner Sermaye

Bütçesinin ilgili tertibinden karşılanması ve isteyen personele yeteri kadar avans verilmesi gerekmektedir.

Bu bağlamda;

a) Ek-1 listede yer alan İl Sağlık Müdürlükleri için belirli bir kontenjan belirlenmiş olup, belirlenen kontenjanlar kadar görevlendirme yapılması, görevlendirilecek personelin eğitim konusu ile alakalı kişiler olmasına (İl Sağlık Müdürlüğü gelir ve finansal analiz uzmanları/fatura inceleme komisyonu personeli, Başhekim Yardımcısı, faturalandırmadan sorumlu İdari ve Mali İşler Müdürü veya Müdür yardımcısı gibi) dikkat edilmesi ve iletişim bilgilerinin (ad, soyadı, unvan, çalıştığı birim, cep tel, e-mail adresi) konsolide edilerek Ek'te yer alan tablo formatında değişiklik yapmadan Finansal Analiz ve Faturalandırma Dairesi Başkanlığının [email protected] adresine gönderilmelidir.

b) Ek-2 listede yer alan her sağlık tesisinden 1 (bir) fatura birim sorumlusu görevlendirilmesi, görevlendirilen personelin iletişim bilgilerinin (ad, soyadı, çalıştığı sağlık tesisi, cep tel, e-mail adresi) İl Sağlık Müdürlükleri tarafından konsolide edilerek tablo formatına göre formatında değişiklik yapmadan Finansal Analiz ve Faturalandırma Dairesi Başkanlığının [email protected] adresine gönderilmesi gerekmektedir.

c) Anılan eğitime katılacak personel sayısı belirlenerek ihale yolu ile eğitim organizasyonu düzenlenmiş olup, belirlenen kontenjan haricinde gönderilecek personelin eğitim giderleri Genel Müdürlüğümüzce karşılanmayacaktır. Bu sebeple daha fazla personelin eğitime katılmasına yönelik talep de bulunulmaması ve isim değişikliği yapılmamasına dikkat edilmelidir.

Davetli İl Sağlık Müdürlükleri ve sağlık tesisleri listesi ile anılan eğitimin yapılacağı otele ilişkin bilgilerin yer aldığı Katılımcı Bilgi Formu ekte sunulmuştur. Ayrıca eğitime ilişkin diğer bilgilendirmelere Finansal Analiz ve Faturalandırma Dairesi Başkanlığının web sitesinden ulaşılabilecektir. Yukarıda yapılan açıklamalar doğrultusunda görevlendirilecek personele ilişkin iletişim bilgilerinin Ek’te yer alan katılımcı iletişim bilgileri formuna excel ortamında doldurularak ivediklikle 29.11.2019 tarihine kadar [email protected] adresine gönderilmesi hususunda;

Gereğini rica ederim.

e-imzalıdır.

Prof. Dr. Hilmi ATASEVEN

Bakan a.

Genel Müdür

Ek:
1- Ek-1 İl Sağlık Müdürlüğü Davet Listesi
2- Ek-2 Sağlık Tesisi Davet Listesi
3- Sağlık Tesislerince Doldurulacak Form
4- Katılımcı Bilgi Notu

Dağıtım:
Gereği:
81 İl Valiliği (İl Sağlık Müdürlüğü)

Sosyal Güvenlik Uygulamaları ve Faturalandırma Eğitimi Üstyazı için tıklayınız

SAĞLIK TESİSLERİNCE DOLDURULACAK FORM-2019 için tıklayınız

Katılımcı Bilgi Notu için tıklayınız

Ek-1 İl Sağlık Müdürlüğü Davet Listesi için tıklayınız

Ek-2 Sağlık Tesisi Davet Listesi için tıklayınız

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7098 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim