• BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1771
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Bursa 2 °C
  • Antalya 13 °C
  • İzmir 7 °C

Sözleşmeli sağlıkçının kadro talebine mahkemeden onay geldi

Sözleşmeli sağlıkçının kadro talebine mahkemeden onay geldi
Muş’ta görev yapan 4/b süresiz sözleşmeli sağlık çalışanının kadro talebinin Sağlık Bakanlığı tarafından reddedilmesini yargıya taşıyan Sağlık-Sen’e Van 1. İdare Mahkemesinden de emsal karar çıktı.

 

Muş’ta görev yapan 4/b süresiz sözleşmeli sağlık çalışanının kadro talebinin Sağlık Bakanlığı tarafından reddedilmesini yargıya taşıyan Sağlık-Sen’e Van 1. İdare Mahkemesinden de emsal karar çıktı.

Olay; Muş  İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde 4/b süresiz sözleşmeli olarak çalışan sağlık memuru M.A.’nın, 3 yılını doldurduktan sonra 663 No’lu KHK’nın 45/A maddesi gereğince 3+1 sözleşmeli kadro statüsüne geçme talebinin Sağlık Bakanlığı tarafından reddedilmesi üzerine yaşandı.

İdarenin ret cevabı üzerine Sağlık-Sen üyesi adına Van 1. İdare Mahkemesi’ne başvurdu. Dava dilekçesinde, 4/b sözleşmeli olarak 3 yılını dolduran M.A.’nın 3+1 sözleşmeli kadro statüsüne geçme talebinin idare tarafından reddedilmesinin hukuka ve mevzuata aykırı olduğu savunuldu. Van 1. İdare Mahkemesi kararında, sağlık memuru M.A.’nın 4/b sözleşmeli statüde 3 yılını doldurduğu için yeni personel istihdam modeli olan 3+1 sözleşmeli statüye geçirilmesi gerektiğini ancak bu başvurusunun idare tarafından reddedildiğini, bu durumun hukuka, eşitlik ilkesine ve hakkaniyete uygun olmadığına hükmetti. 4/b süresiz sözleşmeli çalışanlar için emsal karara imza atan mahkeme heyeti,  dava konusu işlemin hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle sağlık memurunun hak ettiği kadroya atanmasını hükmetti.

Genel Başkan Durmuş: Güvenceli İstihdam Sağlanana Kadar Mücadelemize Devam Edeceğiz

Kararla ilgili değerlendirmelerde bulunan Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, “Geçtiğimiz aylarda Kütahya’da da emsal bir karar elde etmiştik. Şimdi Van 1. İdare Mahkemesi de emsal bir karar verdi. Aldığımız emsal kararlar verdiğimiz mücadelenin haklılığını bir kez daha ortaya koymaktadır. 663 sayılı KHK’nın 45/A maddesine (3+1) tabi çalışanlar, madde hükmü gereği 3 yıllık çalışma sürelerini doldurduktan sonra talepleri üzerine kadroya geçme hakkına sahip. Ne yazık ki bahsi geçen bu hak, 663 no’lu KHK’nın 45A maddesi uygulamaya geçmeden önce atanan, aynı işi yapan ve aynı yerde çalışan süresiz sözleşmeli (4/b) personellere verilmemektedir. Yetkililer hak kayıplarının önüne geçmek için süresiz sözleşmeli personeli kadroya geçirmelidir. Sözleşmeli istihdam çalışanları arasında ekonomik, sosyal ve özlük haklar açısından uçurumlar oluşturuyor. Sözleşmeli istihdam son bulana, güvenceli istihdam sağlanana kadar mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Bu haber toplam 46263 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim