• BIST 9705.61
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 28 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 29 °C
  • İzmir 24 °C

Spor hastalarını Aslantepe'de tedavi edecek

Spor hastalarını Aslantepe'de tedavi edecek
Spor hastalarını Aslantepe'de tedavi edecek Türkiye'nin ilk sporcu sağlığı merkezini Türk Telekom Arena'da kuracak Medical Park, sakatlanan sporcuların yurtdışındaki tedavilerini de İstanbul'da yapacak.

Türkiye'nin ilk sporcu sağlığı merkezini Türk Telekom Arena'da kuracak Medical Park, sakatlanan sporcuların yurtdışındaki tedavilerini de İstanbul'da yapacak. Ortopedi konusunda uzmanlaşacak ve tüm hastaları kabul edecek merkezin SGK ile anlaşması olmayacak

'Kısa vadeli değil'

Galatasaray ile birlikteliklerinin kısa dönemli olmadığını belirten Usta, "Yine de herhangi bir sebeple ayrılırsak bağımsız denetim kuruluşları merkezin değerini belirler; biz de gelene satıp çıkarız" dedi.

'Hızlı iyileşmek isteyen işadamı da merkeze gelecek'

Sporcu yaralanmalarının sadece sporcularda olmadığını ifade eden Usta, burada gerekli olduğu durumlarda vatandaşların da tedavi olabileceğini belirtti. SGK ile anlaşma yapmayarak hasta sayısını belli bir seviyede tutmayı hedeflediklerini anlatan Usta, şunları söyledi: "Biliyorsunuz sporcular, çok kötü sakatlanmalarına rağmen, en kısa sürede tedavi edilerek yeşil sahalara ya da salonlara dönüyor. Biz Galatasaray Medical Park'ta zamanı kısıtlı olan işadamlarını, sanatçıları ya da beyaz yakalıları da herhangi bir ortopedik yaralanmalarında en kısa sürede ayağa kaldıracağız." Merkezde hemşireler ve diğer çalışanlar dışında 30-35 kişilik bir sağlık ekibinin olacağını ifade eden Usta, sporcu sağlığını bilen ortopedistlerin, spor hekimlerinin, fizyoterapistlerin, operatörlerin ve masörlerin bu grupta yer alacağını kaydetti.

Galatasaray Spor Kulübü, Medical Park ile yaptığı sponsorluk anlaşması kapsamında Türk Telekom Arena'ya spor sağlığı merkezi kurmaya hazırlanıyor. Sakatlık yaşayan başka takımların sporcularına da hizmet verecek merkez, Medical Park tarafından işletilecek ve yıllık cirosunun yüzde 12'si Galatasaray Spor Kulübü'ne aktarılacak. Medical Park Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta, TT Arena'da bulunan 5 bin metrekarelik alanda 3 milyon dolara inşa edecekleri merkezin Türkiye'deki ilk sporcu sağlığı merkezi olacağını dile getirdi. Galatasaray Medical Park Sporcu Sağlığı Merkezi ile ilgili bilgi veren Usta, şöyle devam etti: "Türkiye'deki mevzuatta hastane, tıp merkezi ve klinik var; yani sporcu sağlığı merkezi diye bir şey yok. Ama bu önümüzün kapalı olduğu anlamına gelmiyor; Bakanlık yetkilileriyle görüşmelerimiz sürüyor. Sporcu sağlığı merkezini kullanamazsak 'dal merkezi' yapabiliriz. Sürecin uzunluğunu şu anda tahmin edemiyorum ama Bakanlık'tan onay çıkarsa merkezi kısa sürede faaliyete geçiririz."

'HASTANE BAKIYORUZ'
Türkiye'de yeni bir hastane açmaya Sağlık Bakanlığı tarafından izin verilmediğini anımsatan Usta, TT Arena'daki merkez için ruhsatını kullanmak üzere satın alacakları küçük bir hastane baktıklarını anlattı. Hastane bulamazlarsa Medical Park'a ait tıp merkezlerinden birini kapatarak buraya açacaklarını belirten Usta, ruhsat sorununu bu şekilde çözeceklerini ifade etti. Dünyadaki tüm sporcu sağlığı merkezlerinde, sporcunun tedavi ve rehabilitasyon sürecinde antrenman yapabileceği bir sahanın bulunduğunu kaydeden Usta, "Bu nedenle merkezi TT Arena'nm içinde açıyoruz. Buraya tedavi için gelen sporcuların ve diğer hastaların tedavi sırasındaki gelişimleri hem sahada hem de oluşturulacak eğimli bölümlerde gözlenecek. Artık sakatlanan sporcuların yurtdışına gitmelerine gerek kalmayacak."

Ebru ERDOĞAN

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1940 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim