• BIST 8988.07
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 22 °C

Spor yapmak için en önemlisi 'zihinsel başlangıç'

Spor yapmak için en önemlisi 'zihinsel başlangıç'
Sporun faydalarının saymakla bitmeyeceğini beliten Spor Danışmanı Ebru Karaduman, spor yapmanın sadece vücudumuzun güzel görünmesini değil aynı zamanda vücut direncimizi artırmayı ve ileriki yaşlarda karşılaşabileceğimiz olası sorunlara karşı tedbirlerimi

SPOR YAPMAK İÇİN EN ÖNEMLİSİ ‘ZİHİNSEL BAŞLANGIÇ'

Spor sağlığımız için büyük önem taşıyor. Sağlıklı yaşam için sporun olmazsa olmaz olduğunu belirten Spor Danışmanı Ebru Karaduman, pekçok kişi spora başlayamamak konusunda bahanelere sığınsa da zihinsel olarak kendimizi bu başlangıca hazırlamanın önemli olduğunu söyledi. 

Sporun faydalarının saymakla bitmeyeceğini belirten Spor Danışmanı Ebru Karaduman, spor yapmanın sadece vücudumuzun güzel görünmesini değil aynı zamanda vücut direncimizi artırmayı ve ileriki yaşlarda karşılaşabileceğimiz olası sorunlara karşı tedbirlerimizi de almamızı sağlayacağını dile getirdi.

Ebru Karaduman; “Bu yüzden en önemlisi zihinsel olarak kendinizi bu başlangıca hazırlamanız. Çünkü spor konusunda elinizdeki en büyük iki kaynağımız beynimiz ve bedenimiz. Beyninizin istediği ve bedeninizin onun komutlarına uyduğu her yerde sporla dolu bir yaşam sürebilirsiniz “ dedi.

Spor yapmamak için bahaneniz yok!

Herkesin farklı olduğunu ve farklı alışkanlıkları olduğunu belirten Karaduman, kimi insan sporsuz yaşayamazken, kimisinin spor yapmamak için binbir çeşit bahane bulabildiğini, kimisinin ise gerçekten spora vakit ayırabilmek için elinden geleni yaptığını ifade etti. 

Spor yapmamak için en çok söylenen bahaneleri; ‘spor yapmaya zamanın kalmıyor’, ‘spora gitmek için o kadar trafikte kalmak istemiyorum’ ve ‘spor yapmak istiyorum ama bütçem elvermiyor’ şeklinde sıralayan Ebru Karaduman,  oysa hiçbir bahanenin spor yapmaya engel olmadığını belirtti.

Kendinize yetecek ‘kaliteli spor’ zamanını ayırın

Ebru Karaduman, temposu sürekli artan günlük koşuşturma içinde, spor için gerekli zamanı ayırmak için daha çok gayret göstermemiz gerektiğini vurguladı.

Harekete geçmek için 3 ipucu

Aktif yaşam ile zinde kalmanın mümkün olduğunu belirten Ebru Karaduman, harekete geçmek için gündelik yaşamınızın kolaylıkla parçası olabilecek şu ipuçlarını paylaştı: 

•         Ofiste masa başında çalışırken, basit esneme egzersizleri yapabilirsiniz. Bu sayede boyun ve sırt ağrıları ile karşılaşma ihtimaliniz büyük oranda azalacaktır. 

•         Kısa mesafelerde araba kullanmak yerine, tempolu yürüyüş yapmayı hatta bisiklet kullanmayı tercih edebilirsiniz. Bu sayede hem ulaşımızını sağlar hem de vücudun günlük ihtiyacı olan ter atımını yapmış olursunuz.

•      Bacak bölgenizi çalıştırmak için en etkili günlük egzersiziniz, asansör yerine merdivenleri kullanmak olabilir.

 

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2916 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim