• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 24 °C

"Sporcu Sağlık Merkezi Projesi" için Antalya KHB hibe almaya hak kazandı

"Sporcu Sağlık Merkezi Projesi" için Antalya KHB hibe almaya hak kazandı
Antalya Kamu Hastaneleri Birliği, "Sporcu Sağlık Merkezi Projesi“ ile hibe almaya hak kazandı.

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı 2014 Yılı Teklif Çağrısı Alternatif Turizmin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında ”Sporcu Sağlık Merkezi Projesi“ başlıklı ve TR61/14/TRZMK/0017 referans numaralı proje ile hibe almaya hak kazandı.

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı 2014 Yılı Teklif Çağrısı Alternatif Turizmin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında “ Sporcu Sağlık Merkezi Projesi’’ başlıklı ve TR61/14/TRZMK/0017 referans numaralı proje ile hibe almaya hak kazanmıştır.

Antalya doğal, kültürel ve tarihi zenginlikleri sayesinde uluslararası platformda önemli bir turizm şehri haline gelmiştir. Bu özelliğinin yanı sıra spor turizmi alanında da güçlü potansiyele sahiptir. Bölgemizin golf, futbol, basketbol, voleybol ve atletizm vb. spor turizmi aktiviteleri açısından çok güçlü olması turizmin çeşitlendirilmesi için fırsat olarak düşünülmektedir. Türkiye’nin Avrupa futbol ekonomisinde 6. büyük ülke kabul edildiğini ve yılda yaklaşık 1300 takımın kamp için Antalya’yı tercih ettiği “2. Uluslararası Herkes İçin Spor ve Spor Turizmi Kongresi” oturumlarında ifade edilmiştir. “Türkiye’de toplam 22 golf sahası bulunmaktadır. Bunun 17’si Antalya Belek’te olup, yıllık oynanan oyun sayısı yaklaşık 450 bindir. Golf turizminin Türkiye turizm gelirine katkısı ise 285 milyon dolardır.”

Antalya, çok çeşitli sporların yapılabildiği alt yapıya sahip bir turizm kentidir. Ancak ilimizin spor turizmi çalışmalarında sporcu sağlık merkezi eksikliği bulunmaktadır. Sporcuların maç öncesi sağlık kontrollerinden geçmesi veya sakatlıkların profesyonel ekipler tarafından tedavi edilmesi gerekmektedir. Bu konunun uzmanı olan spor hekimleri tarafından değerlendirilmeleri önem arz etmektedir. Bu kapsamda Türkiye’de bulunan 74 spor hekiminin ikisi Antalya Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde bulunmaktadır. Spor Hekimliği Uzmanları; kas-iskelet sistemi yaralanmalarının tanı-tedavi ve rehabilitasyonu ile spora geri dönüşün sağlanması, lisans muayeneleri ve spora katılım öncesi taramalarda bireylerin egzersize uygunluğunu değerlendirerek yaralanmalardan korunma, kondisyon ve performansın geliştirilmesine yönelik uygulamalar, beslenme, dopingle mücadele ile ilgili hizmetlerin verilmesini sağlar. Ayrıca saha hekimi olarak spor alanlarında ilk müdahalenin yapılması, kulüplerde takım doktorluğu uygulamaları da spor hekimliğinin diğer görev alanlarındandır. Spor travmatolojisi, biyomekanik ve egzersiz fizyolojisi konusunda deneyimli spor hekimleri tarafından yapılan incelemelerle sezon sırasında yaşanan sakatlıklar belirgin olarak azaltılabilmektedir.

Ülkelerin birbirlerine olan üstünlüklerini göstermeye çalıştıkları modern platformlar olan uluslararası yarışmalarda elde edilen başarıların; artık tesadüfi uygulamaların ötesinde olduğu bilinmektedir. Bu kapsamda spor profesyonelleri, sporcu sağlığı uzmanlarından hizmet almayı tercih etmektedirler. Antalya’nın spor turizmi potansiyeli değerlendirildiğinde, bu alandaki eksikliğin kapatılması gerekmektedir. Antalya, “spor turizminin” en fazla yapıldığı turizm kenti olduğundan sporcu sağlık merkezinin olmaması, ilimizin spor turizminde marka değerinin önüne gölge düşürmektedir. Antalya Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı olarak açılacak olan “Sporcu Sağlığı Merkezi”nin, ilimizin spor turizmi alanındaki eksikliğinin kapatılmasında ve marka değerinin arttırılmasında büyük katkı saylayacağı ve spor turizmi ile ilgili sektöre büyük katkısının olacağı düşünülmektedir.

Dolayısıyla, projemizin genel amacı: Antalya’da turizm faaliyetlerinin coğrafi olarak bölge geneline yayılmasına, turizm faaliyetlerinin 12 aya yayılmasına, turizmde hedef kitlenin çeşitlendirilmesine, bölgesel bazda markalaşan turizm bölgelerinin oluşturulmasına, yurtiçi-yurtdışı tanıtım ve pazarlamanın etkin kılınması yoluyla bölgenin rekabet gücünün artırılmasına katkıda bulunmaktır.

Özel amaçları ise:

1) Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı Sporcu Sağlık Merkezi kurulması,

2) Sporcu sağlık merkezinin tanıtımının sağlanması için 5 dilde web sayfası hazırlanması,

3) Sporcu sağlık merkezinin bölge turizm sektörüne, Türkiye’de bulunan federasyonlara, spor kulüplerine, spor kulübü yöneticilerine tanıtılması,

4) Proje çıktılarının bir tanıtım toplantısı ile Antalya’daki turizm hizmet sağlayıcısı kuruluşlar, aracılar, bölgesel ve ulusal düzeyde turizm politika yapıcı ve uygulayıcıları ile paylaşılmasıdır.

Proje amaçları ve hedefleri çerçevesinde çalışmalara başlanmış olup; tüm kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Temel Proje Ekibi

 Spor Hekimliği Uzmanı

Uzm.Dr. Ayşen TÜRK

AKHB Genel Sekreteri

Dr. Erdoğan Taş

Proje Koordinatörü

Züleyha TOKSOY

 

2670,sporcu-saglik-merkezi-projesi.png

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4865 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim