• BIST 9674.91
  • Altın 2504.937
  • Dolar 32.5855
  • Euro 34.8435
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 22 °C

SSK' lıya özel hastane kapıları kapanacak

SSK' lıya özel hastane kapıları kapanacak
Reform, özel hastanelerin sigortalılardan sadece yüzde 20 fark almasına imkan veriyor. Yetkililer ”Özel hastaneler bu kadar düşük bir farka hizmet veremez, sistemden çıkacaklar” diyor.

Reform, özel hastanelerin sigortalılardan sadece yüzde 20 fark almasına imkan veriyor. Yetkililer ”Özel hastaneler bu kadar düşük bir farka hizmet veremez, sistemden çıkacaklar” diyor.

SSK ve Bağ-Kur’luların fark ödeyerek özel hastanelerde tedavi olma dönemi Sosyal Güvenlik Reformu ile tarih oluyor. Eski sistemde özel hastaneler tedavi başına devletten aldıkları ücretin üzerine belirli bir fark koyarak SSK ve Bağ-Kur’lulara da hizmet veriyordu. Bu uygulama belirli bir gelir düzeyindeki pek çok kişiyi özel hastanelere yöneltmiş, sistemde önemli bir rahatlama sağlamıştı. Ancak yeni düzenleme özel hastanelerin sadece yüzde 20’lik bir fark alabilmesini öngörüyor ve bu oranla sağlıklı hizmet veremeyeceklerini belirten özel hastaneler sistemden çıkma yoluna gidiyor.

Türkiye genelinde 2 bin 500 özel hastane ile 60 bin çalışanı temsil eden Sağlık Kuruluşları Dernekleri Platformu’nun Koordinatörü Yaşar Yıldırım, Genel Kurul’a gönderilen yönetmeliğin yasalaşması halinde birçok hastanenin SGK anlaşmasını iptal edeceğini de belirtti.

Özel sağlık kuruluşları olarak yaşamlarını sürdürebilecek bir kâr payı ile yatırım ve müktesep hakları korunmak kaydıyla hizmet vermeye devam etmek istediklerini belirten Yıldırım, “Haklı ve makul taleplerimiz karşılanmaz ve hizmet veremeyecek durumda kalırsak, bu sorumluluğu özel sağlık sektörünün taşıyamayacağını kamuoyuna duyururuz. Bizler kamuya hizmet vermeye devam etmek istiyoruz. Bunun için varlığımızı sürdürecek imkanların tekrar sağlanmasını istiyoruz” dedi.

Tasarı ne getiriyor?

- Tasarıya göre, özel hastaneler; sigortalı ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerden, sundukları sağlık hizmetinin yüzde 20’sine kadar ilave ücret talep edebilecekler.

Bize ‘Kamu hastalarına özel sektörün kapısını açacağız, yatırım yapın’ dediler, bunu yaptılar

Sağlıkta Dönüşüm Projesi başlatılırken, “Kamu hastalarına özel sektörün kapısını açacağız. Yatırım yapın” mesajı verildiğini, bunun sonucu olarak bazı hastanelerin zincir oluşturduğunu kaydeden Yaşar Yıldırım, ancak inşaatı başlayan ya da arsası alınan 95 yatırımın atıl duruma geldiğini ifade etti.

Bu haber toplam 1776 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim