• BIST 9673.93
  • Altın 2504.672
  • Dolar 32.5831
  • Euro 34.8411
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 22 °C

Strese karşı en iyi çözüm toprak

Strese karşı en iyi çözüm toprak
Hızla gelişen teknolojinin oluşturduğu elektromanyetik kirlilik, unutkanlık, algılama bozuklukları, stres, depresyon, panik atak gibi hastalıkların artmasına neden oluyor.

Özellikle çarpık kentleşme ve plansız yapılaşmanın engellenemediği metropollerde yaşayanları bekleyen tehlike ciddi boyutta. 

Reem Nöropsikiyatri Merkezi kurucusu Uzman Dr. Mehmet Yavuz, gelişen teknoloji hayatı bir yandan kolaylaştırırken diğer yandan önemli fiziksel ve psikolojik hastalıklara davetiye çıkarıyor. Yeşil alanların tahrip edilmesi ve eski ahşap binaların yerini betonarme yapıların almasını büyük tehlike… Toprağa temas etmeden yaşayan günümüz insanının modern çağ hastalıklarıyla mücadele etmeye mecbur kalıyor.

Elektronik Cihazların oluşturduğu Tehlikeye Dikkat!

İş hayatı ve sosyal yaşamda kullanılan kablosuz iletişim araçlarının yaydığı elektromanyetik dalgalar tüm vücudumuzu özellikle de beynimizi olumsuz etkiliyor. ‘Dumansız Hava Sahası’ ile beraber dalgasız bir hava sahasına da ciddi şekilde ihtiyacımız var. İnsanların elektronik cihazların oluşturduğu tehlike konusunda bilinçlendirilmelidir.

Kablolu İletişim Ağına Dönmek Şart!

Eskiden kablolu kullanılan TV, radyo, telefon ve internet günümüzde ‘wireless’ dediğimiz kablosuz sistemle kullanılıyor. Uydu aracılığıyla havadan yeryüzüne ulaşan sinyaller hayatımızı kolaylaştırırken meydana gelen tehlikeyle de vücudumuzu sarıyor. Bu elektromanyetik dalgaları kontrol etmek ve minimuma indirmek için iletişim araçlarında kablolu sisteme dönmemiz gerekiyor. Cep telefonu, uzaktan kumanda ve bilgisayarın hayatımızdaki rolünü azaltmak gerekir. Dalga kirliliğinin vücudumuzun elektromanyetik dengesini bozuyor ve bu durum birçok fiziksel ve psikolojik hastalığı tetikliyor.

Çıplak Ayakla Toprağa Basmak En İyi Yöntem!

Elektromanyetik dalgaların zararını en aza indirgemek için özellikle toprakla uğraşmak gerekiyor. Haftada en az 2 defa çıplak ayakla toprak üzerinde yürümek sağlık için çok önemli. Bu imkâna sahip olamayanlar için de saksı çiçekleriyle uğraşmak bir diğer yöntem. Böylece vücudumuzdaki elektromanyetik yükü ayaklarımız veya ellerimiz vasıtasıyla boşaltmış oluyoruz. Bir diğer önemli noktanın evin elektrik tesisatındaki toprak hattı… Toprak hat dışındaki tesisatlar elektronik cihazların ömrünü kısaltıyor ve elektromanyetik dalgaları daha fazla açığa çıkarıyor.

Elektromanyetik Dalgalar Çakraları Olumsuz Etkiliyor…

Toprak üzerinde ayakkabı veya çorap ile değil çıplak ayakla dolaşmak gerekiyor. Vücudun enerji dolaşımında büyük rolü olan çakra noktaları da bu dalgalardan olumsuz etkileniyor. Çakraların elektromanyetik dalgalar nedeniyle kesintiye uğrayarak enerji kanallarının da normal işleyişini kaybediyor.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4878 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim