• BIST 9693.46
  • Altın 2496.132
  • Dolar 32.475
  • Euro 34.6284
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 18 °C

Stresli ebeveynin çocuğu geç konuşuyor

Stresli ebeveynin çocuğu geç konuşuyor
Bunu engellemek tamamen ailelerin elinde... Çocuk sahibi olmak dünyanın en güzel duygusu. Ancak dünyada yapılan araştırmalara göre bebek sahibi,..

Çocuk sahibi olmak dünyanın en güzel duygusu. Ancak dünyada yapılan araştırmalara göre bebek sahibi olmak ilk yıllar çiftler arasındaki ilişkileri olumsuz yönde etkiliyor. Dünyada yapılan araştırmalarda çiftlerin yüzde 67’si bebekten sonraki üç yılda eşleriyle ilişkilerini “mutsuz” olarak tanımlıyor.

Uzmanlar özellikle bebek eve geldikten sonra ilk birkaç ayda yaşanan bedensel yorgunluğun birçok kadında derinleşerek depresyona neden olduğuna dikkat çekiyor. Anne babanın mutsuz olması sadece ilişkilerini değil aynı zamanda bebeğin gelişimini de olumsuz yönde etkiliyor. Stresli ebeveynler tarafından yetiştirilen bebekler daha geç konuşuyor. İlerleyen yıllarda sosyal ortamlara girmekte zorluk çekiyor. Bunu engellemek tamamen ailelerin elinde.

İşte yapılması gerekenler:
 Her çiftin aynı sorunları yaşadığını bilin. Çünkü her çift, bebekleri dünyaya geldikten sonra daha fazla stres yaşar.

 Bebeğinizle birlikte vakit geçirmenin keyfine varın. Böylelikle aranızdaki ilişki daha da güçlenecektir.

 Tartışmalarınızın sakin geçmesini sağlayın. Daha yumuşak cümlelerle de ne söylemek istediğinizi anlatabilirsiniz.

 Baba-bebek arasında ilişkinin yakın ve sıcak olmasını sağlayın. Pek çok anne bütün sorumluluğu üzerine alır. Böylece babaların bebekten uzaklaşmasına neden olur.

 Tüm hayatınız bebeğiniz olmasın. Çocuklarınız dışında da mutlaka kendinize zaman ayırın.

 İlişkinizi geliştirmek için yenilikler keşfedin. Örneğin birlikte spora başlayın. Bu ilişkinizi rutin olmaktan kurtarır.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2836 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim