• BIST 9506.12
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • Ankara 25 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 24 °C

Su çiçeği aşısı takvime eklendi

Su çiçeği aşısı takvime eklendi
Sağlık Bakanlığı, KKTC’de de uygulanan aşı programının beş yılda bir yeni bilgiler ışığında güncellendiğini belirterek, bu kapsamda suçiçeği aşısının Kasım ayından itibaren aşı takvimine eklendiğini belirtti.

Sağlık Bakanlığı, KKTC’de de uygulanan aşı programının beş yılda bir yeni bilgiler ışığında güncellendiğini belirterek, bu kapsamda suçiçeği aşısının Kasım ayından itibaren aşı takvimine eklendiğini belirtti.

Sağlık Bakanlığı, her ülkenin kendi koşullarına göre Ulusal Aşı Programı’nın mevcut olduğunu, KKTC’de de uygulanan aşı programının beş yılda bir yeni bilgiler ışığında güncellendiğini belirterek, bu kapsamda suçiçeği aşısının Kasım ayından itibaren aşı takvimine eklendiğini belirtti.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, aşılamanın koruyucu hekimliğin en önemli konularından birisi olduğunu ve aşı ile hastalıklardan korunma yönteminin Dünya Sağlık Örgütü’nün de başlıca önerileri arasında olduğu ifade edildi.

Hastalıklara karşı aşı ile korunmanın, hasta olup da tedavi olmaktan hem daha ucuz, hem de daha zahmetsiz ve anlamlı olduğuna değinilerek, böylelikle bireylerin beden ve ruh sağlığının korumasının daha olanaklı hale geldiği vurgulandı.

SUÇİÇEĞİ AŞISI TAKVİME EKLENDİ

Suçiçeğinin çok kolay bulaşan bir hastalık olduğuna dikkat çekilen Sağlık Bakanlığı açıklamasında, “Suçiçeği aşısı bu yıl Kasım ayında, aşı takvimimize eklenmiştir. Bir yaşından itibaren yapılabilen suçiçeği aşısı, Sağlık Bakanlığı’na bağlı tüm hastaneler ve sağlık merkezlerinde yapılmaktadır” denildi.

Açıklamada, suçiçeğinin solunum yolundan damlacık yoluyla bulaşan bir hastalık olduğu ve hasta kişinin öksürüğü ile bulaşabildiği kaydedilerek, döküntü ile seyreden hastalığın, döküntü başlamadan 2 gün önce ve döküntüler tamamen kayboluncaya kadarki sürede bulaşıcılığını sürdürdüğü vurgulandı.

KULUÇKA DÖNEMİ 15 GÜN

Suçiçeğinin 15 gün kadar devam ettiği vurgulanan açıklamada, bu sebeple hastalığı geçiriyor olan kişinin başka kişilere hastalığı bulaştırmasını önlemek için okula ve toplu yaşama katılmaması gereğine dikkat çekildi.

Bakanlık açıklamasında suçiçeği hastalığıyla ilgili şu unsurların altı çizildi:

“Suçiçeği hastalığı çok ağır bir hastalık olmamasına karşın anne karnındaki çocuğa etkileri olmakta, ayrıca çok nadir olsa da ağır seyreden formları bulunmaktadır. Bu yüzden çocuklarımızı aşı ile korumak birinci tercihimiz olmalıdır. 1 yaşından itibaren yapılmaya başlanan aşı, 4 - 6 yaşlarında 2. dozu yapılarak, ömür boyu koruyuculuk sağlanmaktadır.”

İSKELE MAARİF ANAOKULU

Son günlerde İskele Maarif anaokulunda görülen suçiçeği vakalarında endişe ve paniğe kapılacak bir durumun söz konusu olmadığının da belirtildiği açıklamada, “Yaklaşık 25 çocuğa suçiçeği tanısı konmasına rağmen, Pazartesi günü 40 çocuğun okula gitmemesi üzerine, önlem olarak bulaşıcılığı kırma düşüncesiyle, okul idaresi ile de görüşülerek okula hafta sonuna kadar ara verilmiştir” denildi.

ÜCRETSİZ YAPILAN AŞILAR

Açıklamada, Sağlık Bakanlığına bağlı hastane ve sağlık merkezlerinde ücretsiz olarak aşıların yapıldığının da altı çizilerek bu aşıların şunlar olduğu belirtildi:

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3401 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim