• BIST 9079.97
  • Altın 2325.64
  • Dolar 32.34
  • Euro 34.8326
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 16 °C

"Şubat ayını 47 bin 800 ev ziyaretiyle tamamladık"

"Şubat ayını 47 bin 800 ev ziyaretiyle tamamladık"
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: "Şubat ayını 47 bin 800 ev ziyaretiyle tamamladık. Burada, 'Önerisi, talebi nedir, sorunu, sıkıntı varsa o nedir?' Bütün bunları 100 bin rakamına ulaşınca ki üç ay planlamıştık. Bugün 54 binleri yakaladık."

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, hekimlik mesleğine ilişkin, "İster devlet başkanı olsun, ister bakan olsun ister çok zengin olsun, ister şu veya bu mesleğin mensubu olsun. Bir toplantıda, kalabalıkta, herhangi bir sosyal alana baktığımızda 'hekim' denince hemen farklı bir statüye, gönül alışverişine, duygu bağına giren bir mesleğin mensuplarıyız" dedi.

Müezzinoğlu, Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Kurumu ve Cleveland Clinic tarafından bir otelde düzenlenen "Uluslararası Hasta İletişim Zirvesi"ne katıldı.

Burada konuşan Müezzinoğlu, bakanlık olarak, "Önce sağlık, önce insan" diyerek geceli gündüzlü çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Hekimliğin bir taraftan zorluklar içerdiğini, diğer taraftan önemli bir saygınlığa sahip olduğunu belirten Müezzinoğlu, "İster devlet başkanı olsun, ister bakan olsun ister çok zengin olsun, ister şu veya bu mesleğin mensubu olsun. Bir toplantıda, kalabalıkta, herhangi bir sosyal alana baktığımızda 'hekim' denince hemen farklı bir statüye, gönül alışverişine, duygu bağına giren bir mesleğin mensuplarıyız" diye konuştu.

Hekimlerin her zaman bilimsel gelişmeleri takip ederek, gelişmeleri bir an önce hastaya sunma sorumluluklarının bulunduğunu kaydeden Müezzinoğlu, tıp eğitiminin, fakülteden mezun olduktan sonra da devam ettiğini anlattı.

Bakan Müezzinoğlu, hasta olana, derdi, kaygısı olan insana hizmet ettiklerini, onu, umutlarını karartmadan, umutlarının peşinde koşacağı sürece taşımak gibi bir sorumluluklarının bulunduğunu aktardı. Mesleklerini sunarken yalnız hastayı ve hastalığı düşünmediklerini, hasta yakınlarıyla da ilgilendiklerini söyleyen Müezzinoğlu, "Hastayı tedavisiyle ilgili yol haritasını belirlediğimizde hasta yakının kaygısı tereddüdü veya bilgilenmesi yeterli değilse yine farklı farklı sorunlarla sıkıntılarla karşılaşabiliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

 

- "Çat kapı evlere ziyarete gidiyorum"

Bakan olarak gittiği kentlerde ev ziyaretleri yaptığına anlatan Müezzinoğlu, bu ziyaretlerini o kentin valisi ve ilgili birim yöneticisinin bilgisi olmadan önceden planlandığını söyledi.

Ziyaret edeceği illere gitmeden önce bakanlıktan, oradaki sağlık kuruluşlarından bir ay önce hizmet almış hastaların listesini ve adreslerini istediğini ifade eden Müezzinoğlu, "Bir ay önce doğum yapmış bir kadının evine, bir ay önce yoğun bakımdan çıkmış bir hastanın evine ve cerrahi müdahale olmuş bir hastanın evi olmak üzere ortalama üç yere ziyarete gidiyorum çat kapı. Buralarda bir yönetici olarak çok farklı fırsatları yakalayabiliyoruz. Yönetici gözüyle bakmanın ötesinde hizmeti alan gözüyle sorunun ne olduğunu bulma fırsatını yakalıyoruz" diye konuştu.

Yöneticilerle masa başında yaptıkları toplantılarda göremediklerini, konuşamadıklarını, çözüm üretemediklerini, bu ziyaretlerde söylenen bir cümle ile masaya getirerek çözüm üretebildiklerini belirten Müezzinoğlu, geçen yıl bir eve yaptığı ziyareti anlattı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, hasta transfer sistemini kurduklarını, bunun yanı sıra ev ziyaretlerine de başladıklarını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Bizim 5 bin 400 yöneticimiz var. Dedik ki bu büyük bir imkan ve zenginlik. Her gün bir milyondan fazla insana tıbbı hizmet veriyoruz. Her gün milyonla ifade edilen insan, hasta ve hasta yakınını da konuştuğumuzda iki milyon sorunlu insana çözüm üreten bir yönetici kadromuz var. Bunu daha iyiye taşımak gibi bir sorumluluğumuz var. Ocak ayında programlamayı yaptık, şubat ayında uygulamaya geçtik."

Uygulamayla her yöneticinin bir ay önce hizmet almış 10 evi ziyaret edeceğini söyleyen Müezzinoğlu, "Bu 10 evde 5 tanesi kamu hastanelerinde doğum yapan, ameliyat olan, diyabetik, kronik böbrek yetmezliği buna benzer... Beşi bu hastalardan olacak. Üçü aile hekimlerinden hizmet alanlar olacak" dedi.

Üç ayda 100 bin evi ziyaret etmeyi planladıklarını bildiren Müezzinoğlu, "Şubat ayını 47 bin 800 ev ziyaretiyle tamamladık. Burada, 'Önerisi, talebi nedir, sorunu, sıkıntı varsa o nedir?' Bütün bunları 100 bin rakamına ulaşınca ki üç ay planlamıştık. Bugün 54 binleri yakaladık. İki ayda görünen o ki tamamlayacağız ve 100 bin ev ziyareti yaptığımızda yöneticilerimizle 'en çok ortak sorun nedir, basit olup da çözemediğimiz nedir?' Bütün bunları yakalayacağız" diye konuştu.

Bakan Müezzinoğlu, sağlık turizminde iddialı olan Türkiye'nin, bölgenin de sağlık merkezi olmayı hedeflediğini vurguladı. Müezzinoğlu, yakın coğrafyadaki 1,5 milyar nüfusa çok güçlü sağlık hizmeti sunabileceklerini aktardı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2619 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim