• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Suna Dumankaya'dan güzellik sırları

Suna Dumankaya'dan güzellik sırları
Güzellik uzmanı Suna Dumankaya, son kitabı 'Doğal Güzelliğin Sırları' ile kadınlara tam 300 doğal reçete sunuyor. İşte Dumankaya'nın son kitabından seçtiklerimiz...

Güzellik  uzmanı Suna Dumankaya, son kitabı 'Doğal Güzelliğin Sırları' ile kadınlara tam 300 doğal reçete  sunuyor. İşte Dumankaya'nın son kitabından seçtiklerimiz...

 

Anneannesi Anadolu'nun doğal otlar ve özlerle insanlara şifa dağıtan bilge kadınlarından biri olan Suna Dumankaya bu geleneği, modern yöntemlerle sürdürüyor. Anneannesinden öğrendiği reçetelere, doğal kozmetikler konusunda birçok ülkeden aldığı eğitimler neticesinde yenilerini ekleyen Dumankaya, kadınlara evde uygulayabilecekleri pek çok güzellik formülü sunuyor. 'Meslek Sırlarım', 'Mucize Formüller', 'Amazonlardan Anadolu'ya Astroloji ile Gelen Doğal Sağlık ve Güzellik' adlı kitaplarından sonra Dumankaya son kitabı 'Doğal Güzelliğin Sırları' ile kadınlara sesleniyor.
Bu yeni kitapta tam 300 tarif bulunuyor. 'Bu kitaptaki doğal reçeteleri, temiz cildinize sürdüğünüz zaman genellikle 20 dakika bekletirseniz, fazla zaman harcamadan mükemmel sonuç elde edersiniz' diyen Dumankaya, peeling'i haftada 1 veya 10 günde bir masaj yaparak uygulamayı öneriyor. Ancak hassas ciltlileri, peeling sırasında yavaş davranmaları konusunda uyarıyor.
Ayaklar, eller, saçlar, yüz, göğüsler ve tüm vücut için doğal reçeteler sunan Dumankaya kitabının son bölümde ise afrodizyaklara yer veriyor.

İşte Dumankaya'nın son kitabından reçeteler:
Temizleme köpüğü
- 50 gram Ph6'sı olan sıvı sabun
- 150 gram içme suyu
- 50 gram jojoba yağı
- 10 gram papatya yağı
- 10 gram çay ağacı yağı
- 1 yemek kaşığı bal
Suyu ısıtarak içine sabun, bal ve bütün yağları karıştırın. Karışımı bir şişeye koyun. Makyajınızı temizlemek için kullanıma hazırdır.

Her cilt tipi için nemlendirici
- 2 adet salatalık
- 15 gram balmumu
- 45 gram lanolin
- 125 gram buğday yağı
Salatalıkları püre yapıp süzün, suyunu çıkarın. Balmumu ve lanolini 75 derecede ısıtarak eritin. Buğday yağını da katıp, ısıtın. Hepsi ısındığı zaman salatalık suyunu azar azar koyarak karıştırın.

Antiaging maskesi
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 tatlı kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı bal
- 3 damla üzüm çekirdeği yağı
Tüm malzemeleri karıştırın cildinize sürün. 20 dakika bekletip, yıkayın. Cildiniz fazla hassassa bu maske önerilmez, çünkü yoğurt hassas cilde iyi gelmez.

Akneler için portakallı maske
- 1 adet portakal
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı portakal suyu
Portakal kabuğu rendesini havanda ezerek krem haline getirin. İçine portakal suyu ile erittiğiniz bir kaşık karbonatı koyup, karıştırın. Aknelerinizin üzerine düzenli olarak sürün.

Akneler için portakallı maske
- 1 adet portakal
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı portakal suyu
Portakal kabuğu rendesini havanda ezerek krem haline getirin. İçine portakal suyu ile erittiğiniz bir kaşık karbonatı koyup, karıştırın. Aknelerinizin üzerine düzenli olarak sürün.

Göz çevresindeki kırışıklıklar için formül
- 1 çay kaşığı süt kaymağı
- 1 çay kaşığı arı sütü
- 1 çay kaşığı gliserin yağı
Tüm malzemeleri karıştırın. Karışımı sorunlu bölgenize sürüp, 30 dakika bekletin. Ardından yüzünüzü yıkayın. Bu formülü haftada 3 kez uygulayın. Kuru ciltler için ideal bir formüldür.

Saç dökülmelerini durduran ve saç çıkaran formül
- 200 gram sığır iliği
- 1 çorba kaşığı ısırgan tohumu n 1 çorba kaşığı defne tohumu
- 1 çorba kaşığı çörek otu tohumu yağı

Sığır iliğini 10 dakika makarna gibi haşlayıp, süzün. Blender'a koyun, içine yağları da katarak karıştırın. Haftada iki akşam saç diplerine bu karışımdan 1 tatlı kaşığı sürün. Üzerine strech film sararak 2 saat bekletin. Bu sürenin sonunda saçlarınızı iyice durulayın. Bitkisel şampuanla yıkayın.  Not: Her gün 1 çorba kaşığı buğday çimi suyu içmelisiniz. Buğday çimi suyu, mineral, vitamin, klorofil, amino asit yönünden zengin, besleyici, saç, cilt ve sağlık için gereklidir.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 11277 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim