• BIST 9524.59
  • Altın 2502.068
  • Dolar 32.5481
  • Euro 34.6336
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 11 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 16 °C

Suriye'de muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde Kovid-19 vakaları yükselişe geçti

Suriye'de muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde Kovid-19 vakaları yükselişe geçti
Suriye'nin kuzeyi ve kuzeybatısında askeri muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında Delta varyantının hızla yayılması nedeniyle günlük vakalar son bir haftada katlanarak arttı.

Virüsün Delta varyantının bölgede hızla yayılması ve halkın tedbirlere yeterince uymaması vakaların artmasına neden oldu - Günlük vakaların neredeyse üçte ikisi, yaklaşık 4 milyon sivilin yaşadığı İdlib ve çevresindeki bölgelerde kaydediliyor - Salgın Hastalıklar Erken Uyarı ve Müdahale Ağının Sorumlusu Dr. Muhammed Salim: - "İnsanların kendilerini ve sevdiklerini salgından korumak için aşı olmalarını umuyoruz" - İdlib'deki İzolasyon Hastanesi Müdürü Doktor Ahmet Halil: - "Hastanemiz karantina merkezi olarak hizmet veriyor. Merkezin 50 kişilik kapasitesi var. Merkezde neredeyse boş yatağımız kalmadı. Sağlık çalışanları olarak da hazırlıklarımızı en üst seviyeye çıkardık"

AA muhabirleri, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) çatısı altında faaliyet gösteren Yardım ve Koordine Birimi Derneğinin (ACU) Salgın Hastalıklar Erken Uyarı ve Müdahale Ağının 20-25 Ağustos'ta yayımladığı Kovid-19 tablolarını karşılaştırdı.

Ağın verilerine göre, 20 Ağustos’ta Suriye'nin kuzeyindeki Cerablus, Bab ve Afrin ilçeleri ile İdlib ve çevresindeki bölgelerde 331 kişinin testi pozitif çıkarken, bu sayı 24 Ağustos'ta üç katına çıkarak 985'i gördü. 25 Ağustos'ta ise bu sayı 732 olarak kaydedildi.

Günlük Kovid-19 tablolarına göre, vakaların neredeyse üçte ikisi İdlib ve çevresindeki bölgelerde görülüyor.

Salgın Hastalıklar Erken Uyarı ve Müdahale Ağının Sorumlusu Dr. Muhammed Salim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde son dönemde vaka sayılarında ciddi bir artışın olduğunu söyledi.

Dr. Salim, halkın tedbirlere yeterince uymaması ve bölgede virüsün Delta varyantının hızla yayılmasının Kovid-19 salgınında günlük vakalarda artışa yol açtığını belirtti.

Hastaneler ve yoğun bakım servislerinin üzerinde büyük bir baskı oluştuğunu dile getiren Dr. Salim, artışların en çok yaklaşık 4 milyon sivilin yaşadığı İdlib ve çevresindeki bölgelerde yaşandığına dikkati çekti.

Bölge halkını tedbirlere uyulması konusunda uyaran Dr. Salim, aksi takdirde hastanelerin kısa sürede alarm vermeye başlayacağını vurguladı.

Dr. Salim, "İnsanların kendilerini ve sevdiklerini salgından korumak için aşı olmalarını umuyoruz." ifadesini kullandı.

Kefer Taharim ilçesindeki izolasyon merkezi alarm veriyor

Sema İnsani ve Tıbbi Yardım Derneğinin İdlib'in batısındaki Kefer Taharim ilçesindeki İzolasyon Hastanesinin Müdürü Dr. Ahmet Halil de son 72 saatte yapılan testlerin çoğunun pozitif çıktığını söyledi.

Dr. Halil, "Hastanemiz karantina merkezi olarak hizmet veriyor. Merkezin 50 kişilik kapasitesi var. Merkezde neredeyse boş yatağımız kalmadı. Sağlık çalışanları olarak da hazırlıklarımızı en üst seviyeye çıkardık." dedi.

Vakaların yoğun olarak görüldüğü bölgelerde ve sığınmacı kamplarında yaşayan sivilleri maske ve eldiven takmaları konusunda uyaran Dr. Halil şöyle devam etti:

"Halkın kalabalıktan kaçınmalarını ve ihtiyaç olmadığı sürece halk pazarlarına gitmemesini istiyoruz. Kişisel korunma yöntemleri konusunda da gerekli tedbirleri almaları gerekiyor."

Suriye Müdahale Koordinatörleri Müdürü Muhammed Hallaj, İdlib'in Kefer Taharim ilçesinde salgının yayılmasının ardından yetkililere, ilçeyi karantinaya alma çağrısında bulundu.

Aşıdaki son durum

Suriye Aşı Ekibi İletişim Sorumlusu Mervan Kaddur da bölge halkının Kovid-19 aşısına yeterli şekilde ilgi göstermediğini belirtti.

Kaddur, "Suriye'nin kuzeyi ve kuzeybatısındaki bölgelerde şu ana kadar 46 bin 500'den fazla kişi birinci doz, 12 bin 150 kişi de ikinci doz aşıyı yaptırdı." diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 532 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim