• BIST 9079.97
  • Altın 2320.281
  • Dolar 32.3585
  • Euro 34.9543
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 18 °C

Suriyeliler için "sağlık timi"

Suriyeliler için "sağlık timi"
Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde oluşturulan sağlık timi, kiraladıkları evlerde yaşayan Suriyeli aileleri sağlık taramasından geçiriyor

İZZET MAZI

Türkoğlu ilçesinde, Avasım Derneği tarafından kurulan "sağlık timi", kiraladıkları evlerde yaşayan Suriyeli aileleri sağlık taramasından geçirerek, ilaç yardımı yapıyor.

Yaklaşık 4 yıldır Suriye'de devam eden iç savaşta binlerce insan hayatın kaybederken, çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan milyonlarca kişide Türkiye'nin de aralarında bulunduğu komşu ülkelere sığınmak zorunda kaldı. Kahramanmaraş'a yerleşen Suriyelilerin sayısı 70 bine ulaştı.

Zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren Suriyeliler, kendilerine uzatılan şefkat eliyle hayata tutunmaya çalışıyor. Yaşanan drama duyarsız kalmayan sivil toplum kuruluşları da düzenledikleri kampanyalarla başta gıda ve giyim olmak üzere ailelerin her türlü ihtiyaçlarının karşılanmasına katkı sağlıyor.

Türkoğlu ilçesindeki Avasım Derneği gönüllülerinden oluşan bir grup sağlık çalışanı da ilçede kiraladıkları evlerde yaşam mücadelesi veren Suriyeli ailelere sahip çıktı.

Mesai saatlerinde hastaların derdine çare arayan sağlık çalışanları, akşamları ve tatil günlerinde ise kendi imkanlarıyla kiraladıkları evlerde yaşayan sığınmacıları ziyaret ederek, ilaç, gıda, ev eşyası ve yakacak yardımında bulunuyor, aile fertlerini de sağlık taramasından geçiriyor.

Avasım Derneği Başkanı ve İlçe Sağlık Müdürü Dr. Fatih Bozdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçeye yerleşen Suriyeli ailelerin sıkıntılarına ortak olmak istediklerini söyledi.

Dernek görevlilerince tespit edilen ihtiyaç sahibi 120 Suriyelil aileye düzenli olarak yardım edildiğini belirten Bozdoğan, şöyle konuştu:

"İlçemizde zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren misafirlerimize yardım etmek amacıyla Kaymakamlığın desteğiyle hayata geçirdiğimiz 'Ensar Muhacir Kardeşliği' projesi kapsamında sağlık timi kurduk. İlk etapta tespit çalışması yaptık. Daha sonra bu ailelere rutin olarak haftalık ilaç, gıda, ev eşyası ve yakacak gibi malzemeleri ulaştırmaya başladık."

Bozdoğan, yapılan yardım faaliyetlerinin ve sağlık taramalarının düzenli olarak devam edeceğini sözlerine ekledi.

Suriyeli Zeynep Sahhari de ülkelerindeki saldırılardan kurtulmak için sığındıkları Türkiye'de halkın kendilerini bir an olsun yalnız bırakmadığını belirterek, yaşadıklarını ömür boyu unutmayacaklarını dile getirdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3100 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim