• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 10 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Suyun Sağlığınız İçin Faydaları

Suyun Sağlığınız İçin Faydaları
Vücudumuzun temel bir bileşeni olan suyun yaşamımızdaki önemi ve yeri paha biçilemez. Öyle ki vücut ve ruh sağlığımızı korumanın yolu bile yeterli miktarda su tüketmekten geçiyor.

 

Vücut ağırlığımızın %10'undan fazla su kaybetmek kendimizi halsiz hissetmemize yol açarken, %20'sinden fazlasını kaybetmek ise hayati tehlike oluşturuyor. Vücudumuz için bu denli önemli bir rolü olan su olmadan varlığımızı sürdürmemiz mümkün değil. İçme suyunun kilo kontrolünden tutun, baş ağrısına kadar bilinen birçok faydası bulunuyor. Peki ya su içmenin bilmediğimiz diğer faydaları neler? Cevabı merak ediyorsanız, aşağıdaki yazımızda su içmenin az bilinen faydalarını sizin için derledik.

İşte Su İçmenin Faydaları

suyun-sagliginiz-icin-faydalari1.jpg


1- Fiziksel Performansı Artırır

Dehidrasyon yorgunluğa, motivasyonun azalmasına ve ruh hali değişimlerine neden olabileceği için yeterli miktarda su tüketerek bunun önüne geçebilirsiniz. Özellikle egzersiz yaparken vücudun fiziksel performansını artırmak ve enerji seviyelerini iyileştirmek için su tüketimine dikkat etmek gerekir.

2- Beyinsel Faaliyetler İçin Önemlidir

Su içmek unutkanlık merkezi olan beyin için de önemlidir. Bu organımızı iyi beslemek amacıyla yeterli miktarda ve sağlıklı su tüketmeye özen göstermeliyiz. Vücudumuz susuz kaldığında unutkanlık seviyemiz artar ve dikkat süremiz azalır. Ayrıca hareket yeteneğimiz de bu durumdan olumsuz yönde etkilenir.

suyun-sagliginiz-icin-faydalari2.jpg

3- Saçlara Sağlık Katar

Yeterli miktarda su tüketmediğiniz taktirde saçınızda bir takım istenmeyen durumlar meydana gelir. Bunlar saç kuruluğu, kırılmalar, kepeklenme ve saç kaybı gibi sorunlardır. Yeterli miktarda su tükettiğiniz taktirde saçınız ihtiyaç duyduğu nem miktarına, siz de sağlıklı ve parlak saçlara kavuşabilirsiniz.

4- Kötü Nefesi Önler

Ağız kokusunun nedenlerinden biri gün içinde az besin tüketimi ve yetersiz sıvı alımıdır. Çünkü bu durum tükürük üretiminin azalmasına ve ağız temizliği için gerekli olan sıvının yetersiz kalmasına yol açar. Bir diğer sebep ise; dilinizin, dişlerin ve diş etlerinin yivlerine yerleşen bakterilerin ağız kokusuna sebep olmasıdır. İçme suyu bu bakterilerin yıkanmasını sağlayarak ağzınızda kötü kokulu bileşiklerin birikmesini önler.

suyun-sagliginiz-icin-faydalari3.jpg

5- Sağlıklı Bir Hamilelik Dönemi Geçirmeye Yardımcı Olur

Hamilelik döneminde vücudun her zamankinden daha fazla suya ihtiyacı olur. Nedeni ise bebeğin gelişmesinin anne karnındaki sıvı içinde olmasıdır. Hamilelikte annenin kan hacmi artar ve bu da daha fazla su ihtiyacı anlamına gelir. Bu yüzden sağlıklı bir hamilelik dönemi için annenin artan su ihtiyacını karşılaması önemlidir.

6- Kabızlığı Önler

Sindirim sistemini düzenleme konusunda lifli besinler etkilidir ancak ne kadar lifli gıda tüketilse de yeterli miktarda su içilmediği taktirde vücudumuz alınan lifleri etkin bir şekilde kullanamaz. Eğer gün içinde yeterli miktarda su tüketilmiyorsa, bu durum sindirim sisteminin daha az çalışmasına sebep olur. Buna bağlı olarak da kabızlık meydana gelir.

suyun-sagliginiz-icin-faydalari4.jpg

7- Stresi Azaltır

Beyin dokumuzun %85’i sudan oluştuğu için eğer vücudumuzda yeterli miktarda su yoksa hem ruhen hem de fiziksel olarak kendimizi stres altında hissederiz. Öyle ki susuzluğa karşı dayanıksız olmamızın temel sebebi de budur ve beynimiz su içmek için sürekli bir istek duymamıza neden olur.

8- Böbrek Taşı Riskini Azaltır

Gün içinde yeterli sıvı alınmadığında, böbreklerimiz yabancı ve zararlı maddeleri vücudumuzdan uzak tutma işlemini gerçekleştiremez. Bunun sonucunda bazı böbrek hastalıkları meydana gelebilir. Ayrıca yetersiz sıvı tüketimi mineral birikimine sebep olacağı için böbrek taşı oluşabilir. Bu yüzden yeterli miktarda su tüketerek böbrek taşı riskini en aza indirmek mümkündür.

suyun-sagliginiz-icin-faydalari5.jpg

9- Reflünün Tedavisinde Kullanılır

Reflü, insanların yaşam kalitesini düşürdüğü gibi tedavi edilmediği taktirde yemek borusu kanserine dönüşme ihtimali olan bir hastalıktır. Ancak reflü için gün içinde yeteri kadar ve iyi su tüketmek çok önemlidir. Kaliteli bir su tüketimi için de suyunuzu plastik ambalaj yerine cam damacana da tercih edebilirsiniz.

10- Kalbe İyi Gelir

Su aynı zamanda kanın, hücreler için gerekli oksijeni ve diğer maddeleri daha hızlı taşımasına yardımcı olur. Eğer yeteri miktarda su tüketmiyorsak kan hacmi azalabilir. Bu durum dolaşım sistemini olumsuz etkiler ve kalbin yükünü artırır.

Suyun en saf halini sizlerle buluşturan, üstün lezzet ödüllü Vakıf Taşdelen ile BPA’sız cam damacana su hizmeti almak için hemen linke tıklayın!

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 22601 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim