• BIST 8986.97
  • Altın 2297.275
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0665
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

T.C Kimlik Numarası ile Yapılan Ödemeler Hakkında Duyuru

T.C Kimlik Numarası ile Yapılan Ödemeler Hakkında Duyuru
Sosyal Güvenlik Kurumu Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından T.C Kimlik Numarası ile Yapılan Ödemeler Hakkında Duyuru yayımlandı.

 

T.C.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
Strateji Geliştirme Başkanlığı

20/08/2014

DUYURU

T.C. KİMLİK NUMARASI İLE YAPILAN ÖDEMELER HAKKINDA DUYURU

Bilindiği üzere Kurumumuz ile T.C. Ziraat Bankası arasındaki protokole göre T.C. kimlik numarası ile yapılan tüm ödemeler (geçici iş göremezlik ödemeleri, evlenme yardımları, ilaç, tedavi ve tıbbi malzeme bedelleri ile emekli aylığı iadeleri vb. ödemeler) her ayın 8-14 tarihleri arasında yapılmaktadır. İlgililere, T.C. kimlik numarası ile yapılacak bu kapsamdaki ödemeler belli tarih aralığında olmasından dolayı mağduriyetlere sebebiyet olabilmektedir. Doğabilecek mağduriyetleri önlemek amacıyla Kurumumuz tarafından T.C. kimlik numarası ile Ziraat Bankası üzerinden yapılacak ödemeler için “Online Hesap Tanımlama ve Ödeme Sorgulama Modülü “ kullanıma açılmıştır.

“Online Hesap Tanımlama ve Ödeme Sorgulama Modülü” aracılığıyla ilgililerin, T.C. Ziraat Bankası hesap numarasını Kuruma bir defaya mahsus olmak üzere bildirmeleri üzerine T.C. Kimlik numarası ile yapılacak ödemelerin ilgililer tarafından belirtilen hesaba aktarımı sağlanacaktır. Aynı zamanda ilgililer tarafından Kuruma T.C. Ziraat Bankası hesabı bildirme esnasında cep telefonu ve e-posta adresi bildirilmesi durumunda yapılan ödemelere ilişkin ilgililere geri dönüş sağlanacaktır. Ayrıca belirtilen modül, MOSİP yetkisi tanımlanmış kişiler ve T.C. Ziraat Bankası şubelerinde yetkili personel tarafından kullanılabilmektedir. Modülün çalışma sürecine ilişkin kullanım kılavuzu EK’te sunulmuştur. Ayrıca, modülün kullanımında ilgililer tarafından Kuruma bildirilecek T.C. Ziraat Bankası hesabını Kuruma gelmeden Kurumun internet sayfası kullanılarak bildirme yoluna yönelik çalışmalar başlatılmış ve devam etmektedir. Gerekli çalışma tamamlanınca Kurum internet sayfasından ayrıca duyurulacaktır.

Kurumumuzun ilk aşamada T.C. Ziraat Bankası ile uygulamaya başlatılan yukarıda belirtilen modül uygulaması ilerleyen dönemde Halk Bankası ve Vakıflar Bankasında da uygulamaya açılacak olup, çalışmalar halen devam etmektedir. Ayrıca, yukarıda belirtilen uygulamanın zamanla Kurum ile anlaşması olan bütün bankalara yaygınlaştırılması hedeflenmektedir. İlgililerin mağduriyet yaşamamaları için hesap tanımlamalarını biran önce yaptırmaları gerekmektedir.

Bütün ilgililere önemle duyurulur.

EK:
- Online Hesap Tanımlama ve Ödeme Sorgulama Modülü Kullanım Kılavuzu (8 sayfa)

Duyurunun aslı ve eki için tıklayınız

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6412 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim