• BIST 9141.98
  • Altın 2324.028
  • Dolar 32.3552
  • Euro 34.973
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 25 °C

Tahmazoğlu, 20 bininci bebeğe 'hoş geldin' dedi

Tahmazoğlu, 20 bininci bebeğe 'hoş geldin' dedi
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu: "Şahinbey Belediyesi olarak sosyal projelere büyük önem veriyoruz."

Başkan Mehmet Tahmazoğlu, ‘Hoş Geldin Bebek’ projesi kapsamında 20 bininci ikiz bebeklere ‘hoş geldin’ dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ‘Hoş Geldin Bebek’ projesi dahilinde ziyaretlerini sürdürüyor. Başkan Mehmet Tahmazoğlu, eşi Elif Tahmazoğlu ile birlikte 20 bininci ‘hoş geldin bebek’ ziyaretini ikiz bebek mutluluğu yaşayan Tuba-Mehmet Aslan çiftine yaptı.

Şahinbey Belediyesi, 2011 yılı içerisinde İl Sağlık Müdürlüğü ile bir protokol imzaladı. Protokolle birlikte Şahinbey ilçesi sınırları içerisinde doğan tüm bebekler ziyaret edilerek içinde hemşirelerin de bulunduğu 2 ekiple ziyaretler gerçekleştiriliyor. Günlük ortalama 40 bebek ve ailesi ziyaret ediliyor. Ziyaretlerde; anne sütünün önemi ve devamlılığı, topuk kanının alınması, bebeğin aşıları, bebek bakımı, loğusalık konularında bilgiler veriliyor. Ziyaret edilen evlere bebek takımı ve zıbın takımı hediye ediliyor. Şahinbey Belediyesi, bu güne kadar ilçe sınırları içinde dünyaya gelen 19 bin 999 bebeğe ‘hoş geldin’ diyerek anne-babaların mutluluğuna ortak oldu.

Şahinbey Belediyesi, son ziyaretini Beyazlar Mahallesi’nde ikamet eden Tuba-Mehmet Aslan çiftinin evine gerçekleştirdi. Başkan Tahmazoğlu, Halil İbrahim ve Melih Burak isimli ikiz bebeklere ‘hoş geldiniz’ derken, anne babayı da tebrik etti. İlk çocuk mutluluğunu ikiz bebeklerle yaşayan Tuba-Mehmet Aslan çifti, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ziyarette açıklamada bulunan Başkan Mehmet Tahmazoğlu, şunları söyledi:

"Şahinbey Belediyesi olarak sosyal projelere büyük önem veriyoruz. Bu projeye de 2011 yılında, yani yaklaşık 4 yıl önce başladık. Doğan bebeklerimizi evlerinde ziyaret edelim istedik. Çünkü annelerimizin özellikle ilk doğumlarında bebek bakımı, bebeğin aşıları, anne sütünün önemi konusunda yeteri kadar bilgiye sahip olmadıklarını gördük. Bu alandaki boşluğu doldurmak üzere İl Sağlık Müdürlüğümüz ile bir protokol imzaladık ve İl Sağlık Müdürlüğümüzden aldığımız 2 ebemiz ve belediyemiz personelleri ile 2 ayrı ekip kurduk.

Günlük yaklaşık 40 bebeği hastanede doğan veya ebe muafiyeti ile doğan bebekleri evlerinde ziyaret ediyoruz. Hemşiremiz ve ebemiz, annelere; anne sütünün önemi, loğusalık, bebeğin topuk aşısı ve diğer aşıları konusunda nelere dikkat edilmesi ile ilgili bilgiler veriyor. Biz de Şahinbey Belediyesi olarak ayrıca bir bebe takımı ve battaniye hediye ediyoruz. Böylelikle daha sağlıklı nesillerin yetişmesi konusunda ailelerimize katkı sağlamış oluyoruz."

Uygulanan projenin anne ve babaları memnun ettiğini dile getiren Başkan Tahmazoğlu, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:

"Bu projemizin anne ve babalar tarafından çok beğenildiğini gördük ve bu projemizi 4 yıldan beri devam ettiriyoruz. Doğan bütün bebeklerimizi evlerinde mutlaka ziyaret ediyoruz. Bu ziyaretler neticesinde bu gün itibariyle 20 bin ve ikiz olduğu için bebekler 20 bin 1’inci bebeğimizi bu vesileyle ziyaret etmiş oluyoruz. Ben Melih Burak ve Halil İbrahim bebeklerimize hayırlı, uzun ömürler diliyorum. Anne-babayı da tebrik ediyorum. İlk çocukları, anne ve babalarıyla büyürler inşallah ve vatana, millete, devlete faydalı insan, evlat olurlar."

Ziyaretin kendilerini mutlu ettiğini ifade eden baba Mehmet Aslan ise yaşadığı duyguyu şu sözlerle aktardı:

"Çok mutluyum. Allah, herkese nasip eylesin. Çocuk, insanın hayatını değiştiriyor, hayatını şekillendiriyor. Çocuk, hayata ve eşine daha başka gözlerle bakmasını sağlıyor. Çok güzel bir duygu, mutluluk verici. Başkanımızdan Allah razı olsun. Herkese bu şekilde davranıyor. Herkesin çocuklarını bu şekilde ziyaret ediyorlar. Başkanıma çok teşekkür ederim."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2269 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim