• BIST 9058.02
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 26 °C

Tam gün yasa tasarısı masaya yatırılacak

Tam gün yasa tasarısı masaya yatırılacak
SAYED tarafından düzenlenen, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın da katılacağı ''Sağlık 2009 Hastane Yönetimi ve Tam Gün Yasası Sempozyumu''nda ''Tam Gün'' yasa tasarısı masaya yatırılacak.

SAYED tarafından düzenlenen, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın da katılacağı ''Sağlık 2009 Hastane Yönetimi ve Tam Gün Yasası Sempozyumu''nda ''Tam Gün'' yasa tasarısı masaya yatırılacak.

Sağlık Yönetimi ve Eğitimi Derneği (SAYED) tarafından düzenlenen, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın da katılacağı ''Sağlık 2009 Hastane Yönetimi ve Tam Gün Yasası Sempozyumu''nda ilgili kamu ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de katılımıyla ''Tam Gün'' yasa tasarısı masaya yatırılacak.

Kızılcahamam'da 29 Ekim-1 Kasım arasında Kızılcahamam'da gerçekleştirilecek olan sempozyumda, sağlıkla ilgili bir çok resmi ve özel kuruluş ile sivil toplum örgütleri temsilcileri bir araya gelecek.

Sempozyuma, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun, TBMM Sağlık, Aile ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl, Kamu İhale Kurumu Başkanı Dr. Hasan Gül, SGK Başkanı Dr. Emin Zararsız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Birol Aydemir başta olmak üzere pek çok isim konuşmacı olarak katılacak.

SAYED Genel Başkanı Doç. Dr. Metin Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sempozyumun konusunun ''Hastanelerin mali yönetimi ve Tam Gün Yasa Tasarısı'' olarak belirlendiğini ifade etti.

Bu konuların şu an için sağlık alanında en güncel konuların başında geldiğini belirten Doğan, ''Sağlık maliyetleri, ekonomik krizin had safhaya ulaştığı bu dönemde sadece ülkemizin değil tüm dünya ülkelerinin bir sorunudur. Tam Gün Yasası şu an da TBMM'de bulunan, her an çıkabilecek ve ülkemizdeki bütün sağlık kuruluşlarını baştan sona etkileyecek olan bir konudur'' diye konuştu.

Doğan, sağlık hizmetlerinin siyasi, sosyolojik ve mali bir çok boyutu olduğunu, hizmetin verilmesi sırasında sadece sağlık personelinin değil, bir çok meslek mensubunun aktif olarak rol aldığını belirtti. Metin Doğan, bu nedenle sempozyuma sağlık alanındaki yöneticiler, resmi, özel sağlık kuruluşları ile ilaç sektöründeki kuruluşların temsilcileri, Kamu İhale Kurumu, Sosyal Güvenlik Kurumu, Maliye Bakanlığı, üniversite hastanelerinin ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerinin katılacağını bildirdi.

Sempozyumda, hastanelerin mali yönetimi ve çözüm önerileri, hastane hizmet alımlarında yeni uygulamalar, çerçeve alım sözleşmelerinin uygulanması, stok kullanımı ve stok yönetimi, Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) sorunları ve çözüm önerileri tüm taraflarca ele alınacak.


Stargündem

Bu haber toplam 2109 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim