• BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Tam Gün Yasası, Sağlık ve Eğitim Sistemimizi Bozmaz

Tam Gün Yasası, Sağlık ve Eğitim Sistemimizi Bozmaz
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof.Dr.Hüseyin Akan, hükümetin çıkardığı Tam Gün Yasası'nın üniversitesinde sağlık ve eğitim sistemlerini bozamayacağını söyledi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, hükümetin çıkardığı Tam Gün Yasası'nın üniversitesinde sağlık ve eğitim sistemlerini bozamayacağını söyledi. Cihan Haber AjansıKaradeniz Bölge Temsilcisi Mükremin Albayrak'ı ziyaretinde konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Prof. Dr. Akan,"Sağlık hizmetinde hiçbir zaman isimlere bağlı kalmadık. Dolayısıyla yasanın sistemi aksatması mümkün değildir." dedi.

OMÜ Tıp Fakültesi'nde 300 öğretim üyesinin görev yaptığını kaydeden Akan, "Üniversitede sağlık hizmetlerinin aksayacağı yönünde yapılan spekülasyonlar gerçeği yansıtmamaktadır. Sağlık hizmetleri de eğitim hizmetleri de kesinlikle aksamayacak. Yasanın çıkmasının ardından sadece 15 öğretim üyemiz ücretsiz izne ayrılmıştır. Sağlık hizmetlerimiz de eğitim faaliyetlerimiz de kesinlikle bu durumdan etkilenmeyecektir. Ücretsiz izne ayrılan arkadaşlarımızın olayı başka taraflara çekilmeye ve bu yolla kamuoyu yanlış bilgilendirilmeye çalışıldı. Ücretsiz izne ayrılan hocalarla ilişiğimizi kestik demiyorum. Zaten onlar da giderken biz tamamen gidiyoruz demediler. Ücretsiz izin aldıklarına göre açık kapı bıraktılar. Tam Gün Yasası'nı bir tarafa bırakalım, yeni çıkacak yasal düzenlemeyle birlikte üniversitelerden tamamen ayrılmış hocalarla bile üniversitenin ihtiyacı varsa sözleşme imzalanıp devam edilebilecek. Yani Tam Gün Yasası, sağlık hizmetlerinin ve eğitim faaliyetlerinin aksamasına kesinlikle sebep olmayacak." diye konuştu.

900 YABANCI ÖĞRENCİMİZ VAR

OMÜ'nün bütün bölgeye eğitim, hizmet ve araştırma yönünde servis sağlayan bir üniversite olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Akan, 3 yıl önce 170-200 arasında olan yabancı uyruklu öğrenci sayısının bugün 900'e çıktığını kaydetti.

Uzaktan eğitime de önem verdiklerini dile getiren Akan, bilişim imkânlarının son derece arttığı bu çağda uzaktan eğitime yöneldiklerini ifade etti. Akan, "Uzaktan eğitim alan öğrenci sayımız, 3 yıl önce 4 bin civarındaydı, 2011 yılında 7 bin, bu sene de 6 bin'e yakın öğrencimiz vardır. Aynı zamanda uzaktan eğitimi de kendi iç eğitimimizde de kullanmaya başladık. Bu özellikle ilçelerimizde bazı derslerimizin hoca temininde güçlük çekilen derslerin uzaktan eğitim verilmesiyle karşılanmaya başlandı." dedi.

SAĞLIKTA TAVİZ VERMİYORUZ

Üniversite olarak sağlık alanının kendileri için çok önemli hususlardan biri olduğuna dikkat çeken Akan sözlerini şöyle sürdürdü: "Tıp fakültesinde çok ciddi yenilenmeler yapılmıştır. Yeni merkezler kuruldu sağlık konusunda hiç bir taviz vermiyoruz. Eski doğumhanesi, stabilizasyon ünitesi, kemoterapi merkezi, tüp bebek merkezi gibi birçok merkezler kuruldu. Şimdi en yakın hedefimiz organ nakil merkezi kurmak. Bunun içinde karaciğer nakli merkezi de var. Bu konuyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Karaciğer nakli ile ilgili olarak ilk vakamızı yaklaşık olarak 2-3 ay içersinde almayı planlıyoruz. Organ nakil merkezi diye ayrı bir servisimiz olacak. Üniversitemizde zaten böbrek nakli yapılıyordu, şimdi de karaciğer naklini de ekledik. Ayrıca hastanemizin en önemli yerlerinden biri olan ameliyathanelerimiz tümüyle yenileniyor. Ameliyathane odası sayılarımız ciddi anlamda arttırıyoruz. 15 olan ameliyathane sayılarımız 2012 yılından itibaren 21'e çıkartılacaktır. 2-3 yılda Tıp Fakültesi Hastanesi'nin yüzde 60-70'ini yenilemiş olduk."

TEKNOLOJİYİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Teknolojiye ayak uydurduklarını ve OMÜ bünyesinde İleri Teknolojik Araştırma Merkezi kurduklarını sözlerine ekleyen Akan, 2 ayrı bina olarak inşaata başlanacak olan toplam tutarı 10 milyon TL'ye yakın 'İleri Teknolojik Araştırma Merkezi' oluşturacaklarını sözlerine ekledi.

sondakika.com

Bu haber toplam 2655 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim