• BIST 9645.02
  • Altın 2405.728
  • Dolar 32.594
  • Euro 34.7796
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 26 °C

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Avantajları

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Avantajları
Tamamlayıcı sağlık sigortası hem sağlığınızı güvence altına alan hem bütçenizi zora sokmayan, özel hastanelerin sağlık imkanlarından da yararlanmanızı sağlayan önemli bir sistemdir.

Tamamlayıcı sağlık sigortası SGK'lı olup özel hastanelerin de sağlık olanaklarından faydalanmanızı ve bu süreçte bütçenize uygun prim ödemenizi sağlayan bir sistemdir. Bu anlamda düşünüldüğünde sağlığınızın yüksek ücret ödemeden güvence altına alınması oldukça önemli ve yararlıdır. Tamamlayıcı sağlık sigortasından faydalanan kişilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve SGK üyesi olması gerekmektedir. Ayrıca kişilerin 0-59 yaş arasında gerçek kişiler olması da bilinmesi gereken bir diğer koşuldur.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Neden Yaptırılmalıdır?

Tamamlayıcı sağlık sigortası hem sağlığınızı güvence altına alan hem bütçenizi zora sokmayan, özel hastanelerin sağlık imkanlarından da yararlanmanızı sağlayan önemli bir sistemdir. Hasta odaklı olması ve hastanın faydasını gözetmesi, düşük prim ödeyerek kaliteli sağlık hizmetine erişim, yenileme garantisi ve özel hastane ve doktorda seçim özgürlüğü, check-up ve kapsamlı diş paketi olanakları göz önüne alındığından tamamlayıcı sağlık sigortası önemi anlaşılmaktadır. Tamamlayıcı sağlık sigortasının bir diğer avantajı da yatarak tedavi olmanız durumda fark ücretlerinin %100 sigorta kapsamına alınmasıdır. Ayrıca tamamlayıcı sağlık sigortası planlarından seçeceğiniz türe göre,6-8 kez olmak üzere ayakta tedavi hizmetlerinden de faydalanabilirsiniz. Tamamlayıcı sağlık sigortası yoluyla SGK kapsamında bulunmayan veya SGK'nın bir bölümünü karşıladığı sağlık hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Devlet destekli bir sigorta çeşidi olan ve SGK'nın karşılamadığı veya kısmen karşıladığı sağlık giderlerini karşılayan tamamlayıcı sağlık sigortası, gönül ve cep rahatlığıyla tedavi olmanızı sağlamaktadır.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

Bütün bunlarla birlikte, refakat gerektiren bir tedavi süreci durumunda konaklama ve diğer önemli harcamalar da tamamlayıcı sağlık sigortası tarafından karşılanmaktadır. Tamamlayıcı sağlık sigortasının sunduğu diğer önemli ücretsiz hizmetler yatarak ilaç tedavisi, ameliyat hizmeti, oda-yemek servisi, ameliyat hizmeti, yoğun bakım gibi yüksek harcama gerektiren sağlık hizmetleridir. Özel sigorta yaptıracak maddi olanağınız yok ise tamamlayıcı sağlık sigortasından faydalanarak daha uygun ücretle daha kaliteli sağlık hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. İşveren olmanız durumunda gelir vergisi indiriminden de yararlanabilirsiniz.

Bu haber toplam 5478 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim