• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Tatilde 'regl olma' derdine son

Tatilde 'regl olma' derdine son
Adet kanamaları sizi değil, siz adet kanamalarını etkileyin...

Yıl boyunca tatil ve deniz hayalleri kuran kadınların başına gelebilecek en kötü şeylerden biri tatilde regl olmak yani adet görmektir. Bu nedenle tatil programı regl günleriyle kesişen kadınların çoğu, rahat rahat denize ya da havuza girmek, hijyenik pedlerle uğraşmak yerine tatilini ertelemeyi tercih eder.

Tıbbi olanaklarından destek alarak, kadınların sadece tatilde değil, normal yaşantılarında da regl döneminden kurtulabileceklerini söyleyen Prof. Dr. Sezai Şahmay "Regl toplumumuzda kadınlığın göstergesi gibi kabul edilip hayattaki en önemli olaylardan biri oluyor ve bu konuya gereğinden çok önem veriliyor. Oysaki kadınlar bazı doğum kontrol yöntemlerini tercih ederek, korunmanın yanı sıra adetlerini azaltabilir, hatta bazen tamamen ortadan kaldırabilirler. Bu; tıbbi olarak sakıncalı bir durum olmadığı gibi kadının doğurganlığının devam ettiğini bildiğimiz sürece, adet olmaması bir avantajdır. Yeter ki; bunun geriye dönüşü olan basit bir olay olduğu bilinsin" diyor.

Rahim içi sistemin (hormonlu spiral) vücudun hormonal dengesini etkilemeden rahim zarını incelterek kanamayı azalttığına değinen Prof. Dr. Sezai Şahmay: "En etkin doğum kontrol yöntemlerinden biri olan rahim içi sistemde, rahime yerleştirilen T şeklindeki özel plastik bir cismin içinde bulunan çok düşük dozdaki gestagen (gebelikte salgılanan hormon) hormonu, rahim içi zarına etki ederek, kalınlaşmasını engelliyor yani zarı inceltiyor. Zar inceldikçe, adet de azalıyor. Bir süre sonra yumurtalıkların faaliyeti aynen devam etmesine rağmen, rahim zarı kalınlaşamadığı için vücut adet kanaması üretmemeye başlıyor. Bu şekilde kadın hem gebelikten korunuyor, hem de adet kanamasında ciddi bir azalma oluyor. Bu özellikle yaz aylarında kadınlar için büyük avantaj sağlıyor. Rahat rahat denize giriyorlar, kıyafet seçiminde özgür oluyorlar. Ayrıca bu yöntem aynı zamanda aşırı kanamanın sebep olduğu halsizlik, yorgunluk ve kansızlığı da önlüyor. Tamamen geri dönüşlü bir korunma yöntemi olan rahim içi sistem çıkarıldıktan sonra, 3-6 hafta içinde adetler yeniden başlıyor " dedi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3721 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim