Sağlık hizmetleri için Türkiye'ye gelen hasta sayısında yaşanan artış, hastane ve turizm merkezlerini, hastalara ortak hizmet üretebilmek amacıyla harekete geçirdi.
Avrupa ve Ortadoğu'daki birçok hastanın, organ nakli, kalp ve göz ameliyatı, saç ekimi, estetik cerrahi ve kaplıca tedavisi için Türkiye'yi tercih ettiğini bildiren Sağlık Turizmi Derneği, bu kişilerin tedavi süreçlerinde tatil yapmaları için proje hazırladı.
Sağlık Turizmini Geliştirme Derneği Başkanı Dr. Dursun Aydın dün yaptığı açıklamada, yurtdışından en çok talebin yaşlı bakımı ve termal turizm konusunda Danimarka, Norveç ve İsveç'ten geldiğini belirterek medikal tedaviler için de en büyük talebin İngiltere ve Hollanda vatandaşlarından geldiğini vurguladı. Ortadoğu'dan da termal turizmi ve SPA tedavisi için çok sayıda turistin, kaplıca merkezlerine geldiğini kaydeden Dr. Aydın, "Tedavi için gelenler, aynı zamanda tatil yapıp ülkelerine dönüyorlar. Sadece lazerle göz ameliyatı için bir ay içinde İstanbul'a gelen turist sayısı 4 bini geçti" dedi.
Hastanelerin sahip olduğu bu kapasiteyi, turizm sektörünün gücüyle birleştirmek istediklerini anlatan Aydın, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı'nın da destek verdiği proje ile "4 mevsim tatil" sloganıyla yılın 12 ayında sağlık turizmi yapmayı hedeflediklerini vurguladı. Sağlık turizmi ile "ulaşım, transferler, konaklama, şehir turları, rehberlik, tedavi ve ilaç" gibi hizmetleri kapsayan paket programlar düzenleneceğini anlatan Dr. Aydın, "Projenin hayata geçmesi ile kısa sürede yurtdışından uçak turları ile yılın 12 ayında Türkiye'ye turist taşıyacağız" dedi.
Aydın, sağlık turizminin dünya çapında yaklaşık 100 milyar dolarlık bir hacmi olduğunu da hatırlatarak, Türkiye'deki tüm dinamiklerin harekete geçirilmesiyle 5 yıl içinde elde edilecek gelirin 10 milyar doları bulacağını bildirdi.
Aydın, sektör temsilcilerinin 14-17 Mart tarihleri arasında Antalya'da düzenlenecek olan "1. Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi"nde bir araya geleceğini söyledi.