• BIST 9442.43
  • Altın 4133.678
  • Dolar 38.8851
  • Euro 44.0788
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Bursa 27 °C
  • Antalya 30 °C
  • İzmir 29 °C

Tekirdağ'da "Modern Bağımlılıklar" söyleşisi düzenlendi

Tekirdağ'da "Modern Bağımlılıklar" söyleşisi düzenlendi
Yeşilay Genel Başkanı Mehmet Dinç:

- "Alışveriş sitelerinde inanılmaz uzun vakitler geçirmek yine alışveriş bağımlılığına dahil. Alışveriş yaptıktan sonra bütün heyecanın kaybolması, 'Bunu neden aldım' diye düşünülmesi, kullanmadan kenara konulması, bu yaygınlaşmaya başladı"

Yeşilay Genel Başkanı Mehmet Dinç, alışveriş bağımlılığına dikkati çekerek, "Alışveriş sitelerinde inanılmaz uzun vakitler geçirmek yine alışveriş bağımlılığına dahil. Alışveriş yaptıktan sonra bütün heyecanın kaybolması, 'Bunu neden aldım?' diye düşünülmesi, kullanmadan kenara konulması, bu yaygınlaşmaya başladı." dedi.

Dinç, Yeşilay Tekirdağ Şubesi, Cihannüma Derneği Tekirdağ Şubesi ve Tekirdağ Uluslararası Öğrenci Derneğince, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi'nde düzenlenen "Modern Bağımlılıklar" söyleşisinde, bağımlılıkların başlangıcında alınan hazzın giderek düştüğünü belirtti.

Bu durumda bağımlı insanların, daha fazla haz almak için dozajı hep artırma eğiliminde olduğunu anlatan Dinç, "Bir süre sonra dozaj yetmez. Vücudun kaldıramayacağı kadar dozajı artırır. Kaldıramayacağı kadar kendine yüklenir ve büyük bir anlamsızlık, duygusuzluk, mutsuzluk, huzursuzluk yaşar." diye konuştu.

Sadece madde bağımlılığı değil duygusal bağımlılıkların da insana çok şey kaybettireceğini dile getiren Dinç, duygusal bağımlılığın, tehlikeli görünmese dahi insanlığa da zarar verdiğini söyledi.

Dinç, her türlü bağımlılıktan uzak durulması gerektiğinin altını çizdi.

Alkol, madde, kumar ya da internet bağımlılıklarının gündemde olmasına karşın pek çok başka bağımlılığın bulunduğunu vurgulayan Dinç, bunlardan birisinin de alışveriş bağımlılığı olduğunu belirtti.

Alışveriş bağımlılığının sadece ürün almakla ilişkilendirilmemesi gerektiğini ifade eden Dinç, "Alışveriş sitelerinde inanılmaz uzun vakitler geçirmek yine alışveriş bağımlılığına dahil. Alışveriş yaptıktan sonra bütün heyecanın kaybolması, 'Bunu neden aldım?' diye düşünülmesi, kullanmadan kenara konulması, bu yaygınlaşmaya başladı. Alışveriş bağımlılığı karşımızda bir problem olarak duruyor." dedi.

Dinç, daha sonra öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celalettin Vatandaş'ın da konuşma yaptığı söyleşiye, Rektör Prof. Dr. Mümin Şahin, İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, Yeşilay Tekirdağ Şube Başkanı Zafer Soykırlı, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 431 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    12345
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim