• BIST 8718.11
  • Altın 2244.661
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1498
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 5 °C
  • Antalya 11 °C
  • İzmir 8 °C

Teleradyoloji İşlemlerinin Raporlanması hakkında duyuru

Teleradyoloji İşlemlerinin Raporlanması hakkında duyuru
Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü tarafından Teleradyoloji İşlemlerinin Raporlanması hakkında duyuru yayımlandı.

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü

Sayı: 49022165-010.99
Konu: Teleradyoloji İşlemlerinin raporlanması hk.

DAĞITIM YERLERİNE

Bakanlığımıza bağlı sağlık tesislerinde radyoloji hizmetlerinin daha hızlı ve etkin hale getirilmesi amacıyla Teleradyoloji ve/veya Teletıp Sisteminin kurulması ve kurulan sistem yoluyla raporlama yapılabilmesi, farklı hastanelerdeki hekimlerce işlemlerin gerçekleştirilmesi halinde bu işlemlerin nasıl faturalandırılacağı ve hekimlere nasıl ek ödeme verileceği hususunda bir kısım tereddütlerin olduğu anlaşılmaktadır.

Bilindiği üzere, 30/09/2016 tarihli ve 657 sayılı Makam Onayı ile 01/10/2016 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe giren Girişimsel İşlemler Yönergesi uyarınca sağlık tesislerinde görev yapan tabiplerin ek ödemesinin hesaplanmasında gerçekleştirmiş oldukları tabip muayene ve girişimsel işlemlere tekabül eden puanlar girişimsel işlem puanı olarak verilmektedir.

Teknik alt yapının oluşturularak Teleradyoloji ve/veya Teletıp Sistemi yoluyla raporlama yapılması halinde, filmi raporlanan sağlık tesisinden, başka bir sağlık tesisinde görev yapan ilgili uzman tabibe yaptığı raporlamaya ilişkin girişimsel işlem puanı ve karşılığı ek ödemesi kadrosunun bulunduğu sağlık tesisi tarafından verilecek, filmi raporlanan sağlık tesisi tarafından girişimsel işlem puanına ve ek ödeme hesaplamasına yönelik herhangi bir işlem yapılmayacaktır.

Bakanlığımıza bağlı herhangi bir sağlık tesisinde hekim tarafından istem yapılan Görüntüleme işleminin ilgili sağlık tesisinde gerçekleştirilmesi akabinde bu işlemin Bakanlıkça belirlenen süre içinde o sağlık tesisinde raporlanamaması halinde, Teleradyoloji ve/veya Teletıp Sistemi aracılığı ile başka bir sağlık tesisinde görev yapan Radyoloji Uzmanı tarafından raporlanması mümkün olacaktır.

Diğer taraftan, sağlık tesisleri arasında herhangi bir protokol olmadan hizmet veren sağlık tesisi, hizmet alan sağlık tesisine bu işlemi Kamu Sağlık Hizmetleri Fiyat Tarifesinin "S520091-Görüntüleme Hizmetleri Sonuç Değerlendirme ve Rapor Tanzimi-Sağlık hizmet sunucusunun kendi bünyesinde yapılmayan, görüş alışverişi veva raporlama amacı ile gönderilen görüntüleme tetkiklerinin değerlendirilmesi ve raporlanması halinde fatura edilir." hükmüne istinaden fatura edecektir. Ayrıca raporlama hizmetleri aylık olarak mali dökümler halinde Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü tarafından Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğüne gönderilerek global bütçe ödenek planlamasında mahsup edilecektir.

Teleradyoloji ve/veya Teletıp Sistemi aracılığı ile yapılan raporlamalar Bakanlığımızca oluşturulacak bir komisyon marifetiyle belli aralıklarla da değerlendirilecektir.

Yapılan açıklamaların Müdürlüğünüze bağlı tüm sağlık tesislerine duyurulması hususunda;

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Prof. Dr. Eyüp GÜMÜŞ
Bakan a.
Müsteşar

Dağıtım:
81 İl Valiliğine (İl Sağlık Müdürlüğü)

 

Yazının aslı için tıklayınız 

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir. www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 9299 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim