• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

"Termal sağlıkta" Pamukkale'ye ilgi artıyor

"Termal sağlıkta" Pamukkale'ye ilgi artıyor
Antik çağlardan bu yana şifalı sularıyla tedavi merkezi olarak bilinen Pamukkale, sağlık turizmiyle uluslararası alanda da ön plana çıkmaya başladı

İBRAHİM SÜZER

Dünyada benzeri olmayan travertenleriyle UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Pamukkale, termal sağlık turizminde yurtdışında da adını duyurmaya başladı.

Antik çağlardan bu yana şifalı sularıyla tedavi merkezi olarak bilinen Pamukkale, sağlık alanındaki yatırımlarla dikkati çekiyor. İlçede termal tedavi ve kür merkezi olarak faaliyete geçen özel tıp merkezi, Azerbaycan Sağlık Bakanlığıyla yapılan 5 yılık protokolün ardından Almanya, Belçika ve Hollanda gibi ülkelerden gelen hastalara da hizmet veriyor.

Pamukkale'nin Karahayıt bölgesindeki özel tıp merkezinin yönetim kurulu başkanı Dr. Turgay Sehil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgedeki termal tesiste dermatoloji, dahiliye, nöroloji gibi branşlarda hastalara sağlık hizmeti sunduklarını söyledi.

Gerek bakanlıklar gerekse yurtdışındaki faaliyet gösteren acentelerle yaptıkları anlaşmalar sayesinde Azerbaycan'ın ardından başka ülkelerden de hastalar için tedavi programı uygulamaya başladıklarını anlatan Sehil, "Almanya'dan ilk grup kısa süre önce geldi ve tedavilerine başlandı" dedi.

Sehil, Pamukkale'nin doğal kaynaklarıyla cazibe merkezi olduğunu vurgulayarak, şunları ifade etti:

"Termal sağlık sistemiyle binlerce turist ağırlayan Pamukkale'nin konaklama eksiğini kapatmaya çalışıyoruz. Yıl sonuna kadar yurtdışından yaklaşık 600 hastayı ağırlayarak, tedavi edeceğiz. Önümüzde yılın hedefi ise 3 bin. Termal sağlıkta önümüzdeki yıllarda ise amacımız yıllık 15-20 bin kişiyi ağırlamak. Bu gerçekleştiğinde Pamukkale'de konaklayan turist kadar hastaya hizmet vermiş olacağız. Böylelikle Pamukkale termal sağlıkta da bir üst lige çıkmış olacak."

Tedavi için Pamukkale'de bulunan Sevinç Eyvazova (25) ise Azerbaycan Sağlık Bakanlığının desteğiyle tedavi edildiğini belirterek, "Burada uygulanan tedavinin ilk gününde faydasını gördüm. Daha önce başka bir kür merkezine gitmiştim. Burası çok farklı. Yürümekte çok zorlanıyordum. Uygulanan tedavilerle yürümekte artık zorlanmıyorum, yürümem kolaylaştı" şeklinde konuştu.

Merkezde tedavi için bulunan Alman turistler de Pamukkale'nin doğal güzelliklerine ve termal turizm alanındaki zenginliğine hayran kaldıklarını ifade etti. 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4610 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim