• BIST 10082.77
  • Altın 2438.449
  • Dolar 32.401
  • Euro 34.754
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 17 °C

Tevfik Özlü: "Risklerinizi Bilin, Sağlığınızı Yönetmeyi Öğrenin, Tıbbi Bakım Ve Önerileri Göz Ardı Etmeyin"

Tevfik Özlü: "Risklerinizi Bilin, Sağlığınızı Yönetmeyi Öğrenin, Tıbbi Bakım Ve Önerileri Göz Ardı Etmeyin"
Medical Park Karadeniz Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, bu yıl Dünya Sağlık Günü'nün temasının "Sağlık hakkımdır"...

Medical Park Karadeniz Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, bu yıl Dünya Sağlık Günü'nün temasının "Sağlık hakkımdır" olarak belirlendiğini belirterek, insanların risklerini bilerek, sağlığı iyi yönetmeyi öğrenmesi ve tıbbi bakım ile önerileri göz ardı etmemesi gerektiğini söyledi.

Medical Park Karadeniz Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, Dünya Sağlık Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, "Dünya Sağlık Örgütü'nün kuruluşu olan 7 Nisan her yıl Dünya Sağlık Günü'dür. Bu yıl Dünya Sağlık Günü'nün teması "Sağlık hakkımdır" olarak belirlenmiştir. Sağlıklı olarak dünyaya gelmek, sağlıklı kalmak, sağlığını koruyup geliştirmek ve hastalık, sakatlık durumunda olabildiğince sağlığını geri kazanmak her insan için bir haktır. Ancak bu hakkı kullanabilmek, sadece kişinin kendi çabasıyla mümkün olamaz. Sağlıklı çevre, temiz hava solumak, temiz içme ve kullanma suyu, sağlıklı beslenme, sağlığa uygun barına koşulları, savaşların ve göçlerin önlenmesi ile barış, bulaşıcı hastalıkların kontrolü, iş ile çalışma koşullarının bedensel ve ruhsal sağlığa uygun hale gelmesi gibi toplumsal konular kişinin sağlığını belirleyicidir" dedi.

Modern tıbbın çözümleri sayesinde artık hasta ve hekimin iş birliği ile mükemmel sonuçlar elde edebildiklerini dile getiren Özlü, "Bireysel olarak bizim de sağlığımız için yapmamız gereken önemli belirleyici şeyler vardır. Sağlığımız, hastalıklarımız, tedavileri, risklerimiz, sağlığımızı yönetmek, sağlıklı beslenme, bulaşıcı hastalıklardan korunma, zararlı alışkanlıklardan uzak kalmak, hareketli yaşam/spor, temizlik/hijyen, bol sıvı almak, kaliteli ve yeterli uyku, stres yönetimi gibi konularda bilgilenmek ve doğru davranışlar geliştirmek zorundayız. Sağlığınız varsa çalışarak ve doğru yöntemleri kullanarak hayallerinize/hedeflerinize ulaşabilirsiniz. Ama bazen kaybettiğiniz sağlığınızı sahip olduğunuz diğer şeylerle geri alamayabilirsiniz. Biz hekimlerin temel misyonu sağlığınızı korumak ve geliştirmek ile sağlık sorunlarınızın çözümünde size yardımcı olmak ve varsa hastalıklarınızı tedavi etmek, sizi tekrar sağlığınıza kavuşturmaktır. Modern tıbbın çözümleri sayesinde artık hasta ve hekimin iş birliği ile mükemmel sonuçlar elde edebiliyoruz. Risklerinizi bilin, sağlığınızı yönetmeyi öğrenin, tıbbi bakım ve önerileri göz ardı etmeyin. Sağlıklı kalın sağlıklı yaşayın. Biz size yardıma her zaman hazırız" ifadelerini kullandı.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1446 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim