• BIST 9524.59
  • Altın 2504.807
  • Dolar 32.5602
  • Euro 34.555
  • Ankara 10 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 15 °C

THSK Başkanı'ndan cumartesi nöbetlerinin kaldırılması talep edildi

THSK Başkanı'ndan cumartesi nöbetlerinin kaldırılması talep edildi
Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ve beraberindeki heyet Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan'ı ziyaret ettiler.

Ziyarette Genel Başkan Önder Kahveci tarafından aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarına getirilen Cumartesi nöbetlerinin kaldırılması yönündeki talep Kurum Başkanı Özkan'a iletildi.

Nöbet Tutulacak Tut Anlayışı Geride Kalmıştır

Kahveci, çalışanların bu nöbetleri istemediklerini kaydederek "nöbet tutulacak tut, Çalışılacak çalış gibi talimatlı bir çalışma hayatı artık geride kalmıştır. Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları yani yaklaşık 40 bin çalışan bu nöbetleri istememektedir ve iş bırakarak nöbetleri tutmamaktadır. Bu konuda ısrar edilmesini doğru bulmuyoruz. Bu ısrar çalışanların çalışma şevkini kırmakta, moral ve motivasyonunu olumsuz etkilemektedir. Çalışanın mutsuz olduğu zaten hizmet verimliliğini olumsuz etkileyen bu düzenlemeden vazgeçilmelidir." dedi.

Kurum Başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan ise çalışanların memnuniyetini önemsediğini kaydederek " Çalışanların memnuniyetini bende önemsiyorum. Sağlık ocaklarında görev yaptım. Aile Hekimlerimizle de görüşüyorum. Onların taleplerini biliyorum. Cumartesi Nöbetleri istatistiği verilerle değerlendiriyoruz Sizin bana aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarından almış olduğunuz ve benimle paylaştığınız verileri ve talepleri Sayın Bakan'a ileteceğim. Daha iyi sağlık hizmeti için uğraşıyoruz. Çalışma sistemi ile ilgili bazı çalışmalar yapıyoruz" dedi.

Önder Kahveci aile hekimliği sisteminin işleyişinin, sorunlarının ve çözüm önerilerinin tartışılacağı sendikalar ve dernekler başta olmak üzere sosyal taraflarla Bakanlığın bir araya geleceği bir çalıştay düzenlenmesini de istediklerini kaydetti. Kurum başkanı Özkan ise sosyal taraflarla görüşmekten memnun olacaklarını dile getirerek çalıştay yapabileceklerini ifade etti.

Süt İzinlerindeki Haksızlık Giderilmeli

Ziyarette ayrıca Genel Türk Sağlık-Sen başkanı Önde Kahveci tarafından Aile Hekimlerinde görev yapan annelerin yaşadıkları süt izni sıkıntısı da dile getirildi. Aile Hekimliklerinde çalışan anneler için süt izinlerinin ikinci 6 aydan sonra 1 saat olduğu belirtilerek tüm memurlarda olduğu gibi bu sürenin 1.5 saate çıkarılması talep edildi. Aile Hekimliğinde görev yapan annelere ve bebeklerine yapılan bu haksızlığa son verilmesi istendi.

Kurum Başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan ise bu konuyu çözüme kavuşturacaklarını kaydederek "Sözleşmelere bu adaletsizliği ortadan kaldıracak hükmü koydurduk fakat izin hakları kanunla düzenleniyor. Bununla ilgilide bir yasa teklifi kısa zamanda TBMM'de gündeme gelerek bu durum çözülecek" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6638 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim