• BIST 8718.11
  • Altın 2244.816
  • Dolar 32.3308
  • Euro 35.1735
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 3 °C
  • Antalya 13 °C
  • İzmir 7 °C

Tıbbi malzeme ile ilgili soru ve düzenlemeler (İstanbul SGK)

Tıbbi malzeme ile ilgili soru ve düzenlemeler (İstanbul SGK)
Kurumumuzla sözleşmeli sağlık kurumlarında yapılan tedavilerde kullanılan tıbbi malzemelerin geri ödeme işlemleri için, müdürlüğümüzce aşağıdaki düzenlemeler yapılmıştır.

Kurumumuzla sözleşmeli sağlık kurumlarında yapılan tedavilerde kullanılan tıbbi malzemelerin geri ödeme işlemleri için, müdürlüğümüzce aşağıdaki düzenlemeler yapılmıştır.

 

1).Yatan ve ayaktan hastalar için kullanılan tıbbi malzemeler için ilgili işlemler ayrı ayrı birimlerde yürütülecektir.
2).Ayaktan hastalar için kullanılan tüm tıbbi malzemeler Beyoğlu (Fındıklı) merkez binamızda faaliyet gösteren tıbbi malzeme servisince sürdürülecektir. Bu servisimiz yatan hastada kullanılan tıbbi malzemelerle ilgili hiçbir işlem yapmayacaktır
3).Yatan hastada kullanılan tıbbi malzeme geri ödeme işlemleri Özel sağlık kuruluşları için Fatih özel sağlık kuruluşları hizmet biriminde, kamu ve üniversite hastaneleri için ise Pendik kamu hastaneleri hizmet biriminde yapılacaktır.
4).Özel sağlık kuruluşları bugüne kadar olduğu gibi yatan hastada kullanılan tüm tıbbi malzemeleri kendileri temin edecekler ve tebliğ hükümleri çerçevesinde kurumumuza fatura edeceklerdir.
“Özel sağlık kurumlarında;
a. Sözleşmeli özel sağlık kurumlarınca temin edilen Tebliğ ve eki EK-5/A ve EK–5/C Listelerinde yer alan malzemeler, Tebliğ ve eki listelerde belirlenen birim fiyatlar üzerinden,
b. Tebliğ ve eki listelerde yer almayan tıbbi malzemeler, Kurum (devredilen T.C. Emekli Sandığı) tıbbi malzeme listelerinde yer alan fiyatlar üzerinden,
c. Kurum (devredilen T.C. Emekli Sandığı) tıbbi malzeme listelerinde fiyatı olmayan tıbbi malzemeler, KDV dahil alış fiyatı üzerinden, fatura tutarını aşmamak şartıyla ödenir. “
5).Kamu ve üniversite hastanelerinde yatan hasta için kullanılacak tıbbi malzemelerin hastanece temin zorunluluğu 01.01.2008 tarihine kadar ertelenmiştir. Ancak hastaneler son günü beklemeden malzemeleri temin etmeli tebliğ hükümlerince kurumumuza fatura etmelidir.
“Tebliğin yürürlük tarihinden itibaren 120 günlük süre içerisinde resmi sağlık kurum ve kuruluşlarınca temin edilen tıbbi malzemelerden; Tebliğ ve eki EK-5/A ve EK-5/C Listelerinde yer alan malzemeler bu listelerde belirlenen birim fiyatlar üzerinden fatura tutarını aşmamak şartıyla bedeli Kurumca ödenir. Tebliğ ve eki Listelerde yer almayan tıbbi malzemeler ise KDV dahil alış fiyatı üzerine, % 15 işletme gideri ilave edildikten sonra bulunan tutar üzerinden hazine kesintisi, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu kesintisi ilave edilerek fatura edilir ve bedelleri Kurumca ödenir. “
6). Ek 5 listesinde yer alan vücut içi protez ve ortezler için tebliğde tanımlanmış fiyatlar bulunmadığından kamu ve üniversite hastanelerince Emekli Sandığı referans fiyatlarını dikkate almamalı (özel hastaneler dikkate almak zorundadır), temin ettikleri KDV dahil alış fiyatı üzerine, % 15 işletme gideri ilave edildikten sonra bulunan tutar üzerinden hazine kesintisi, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu kesintisini ilave ederek fatura etmelidirler.
7). Ek 5A listesinde yer alan girişimsel tıbbi sarf malzemeleri paket işlemlerde fiyata dahil olup hiçbir şekilde ayrıca fatura edilmeyecektir. Ek 5A listesinde yer alan girişimsel tıbbi sarf malzemeleri Ek 8 den fatura edilen işlemler için fatura edilebilecektir. Bu malzemelerin satın alma fiyatı liste fiyatından yüksek ise liste fiyatından, fiyat liste fiyatından düşük ise KDV dahil alış fiyatı üzerine, % 15 işletme gideri ilave edildikten sonra bulunan tutar üzerinden hazine kesintisi, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu kesintisini ilave ederek fatura edeceklerdir.
8). Ek 5A listesinde bulunmayan girişimsel sarf malzemeleri KDV dahil alış fiyatı üzerine, % 15 işletme gideri ilave edildikten sonra bulunan tutar üzerinden hazine kesintisi, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu kesintisini ilave ederek fatura edeceklerdir.
9). Ek 5B listesinde bulunan basit sarf malzemeleri hiçbir şekilde fatura edilmeyecektir.
10). Ek 5C listesi ağırlıklı olarak ayaktan hastaların kullandığı vücut dışı organ protez ve ortezleridir. Bunlar reçetelenmek suretiyle hastaya aldırılacak malzemelerdir. Ancak hastaneler tarafından da temin edilerek hastaya kullandırılabilir. Bu durumda satın alma fiyatı liste fiyatından yüksek ise liste fiyatından, fiyat liste fiyatından düşük ise KDV dahil alış fiyatı üzerine, % 15 işletme gideri ilave edildikten sonra bulunan tutar üzerinden hazine kesintisi, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu kesintisini ilave ederek fatura edeceklerdir.
11). Kamu ve üniversite hastanelerinde yatan hastalara kullanılan malzemelerin geri ödeme işlemleri için satıcı firmalarca yürütülen vekâletname usulüyle faturalama oluşturduğu mahsurlar sebebiyle 15 Ekim 2007 tarihinden itibaren sürdürülmeyecektir. Bu konuda hastane idareleri; firma satıcı, temsilci ve simsarlarını hiçbir şekilde muhatap almamalı, ihtiyaç duyulan malzemeleri reçete etmek suretiyle hasta ve yakınlarına temin ettirmelidirler.
12).Ayaktan malzeme temin eden hastaların geri ödeme işlemlerini vekalet yoluyla takip edilebilecek, firmalar işlemlerini eskisi gibi sürdürebilecektir.
14).Yatarak yada ayaktan malzeme temin eden SSK, Bağ-kur, Emekli Sandığı mensubu tüm hak sahiplerimiz veya yakınları aşağıdaki listede bulunan tüm birimlerimize geri ödeme amacıyla başvurabilirler.
15).İş Kazası Ve Trafik Kazalarına Ait Giderler İçin Başvuru Bağlı Bulunulan Sigorta Müdürlüğüne Yapılacaktır.

 

 
 

HİZMET BİRİMİNİN ADI

HİZMET BİRİMİNİN ADRESİ

İstanbul Sağlık İşleri İl Müdürlüğü

Meclis-i Mebusan Caddesi

No: 107

Fındıklı

Beyoğlu

Pendik Kamu Sağlık Kuruluşları Hizmet Birimi

Şeyhli Mahallesi Hayati Üstün Caddesi Kiptaş Hilal Konutları

Kurtköy

Pendik

Fatih Özel Sağlık Kuruluşları Hizmet Birimi

Atatürk Bulvarı İtfaiye Caddesi No: 54

Unkapanı

Fatih

Üsküdar İlaç ve Eczacılık Hizmet Birimi

Kefçe Dede Mahallesi Tunusbağı Caddesi No: 192

Doğancılar

Üsküdar

Şişli İlaç ve Eczacılık Hizmet Birimi

Halaskargazi Caddesi Bağ-Kur Ticaret Merkezi No: 236

Osmanbey

Şişli



Ayaktan hastalarda kullanılan (5/C) vücut dışı protez, ortez malzemeleri İçin,
1)Faturanın Aslı
2)Çalışan İçin Vizite Kâğıdı, Emekli İçin Sağlık Karnesi Fotokopisi
3)Reçete (Uzman Doktor Kaşeli İmzalı),
4)Sağlık Kurulu Raporu (özellikli malzemeler için)

Hasta Alt Bezi, Kolostomi, Ürostomi Torbaları vb. sürekli kullanım gereken tıbbi malzemeler İçin
1)Faturanın Aslı
2)Çalışan İçin Vizite Kâğıdı, Emekli İçin Sağlık Karnesi Fotokopisi
3)Reçete (Uzman Doktor Kaşeli İmzalı),
4)Sağlık Kurulu Raporu (“ASLI GİBİDİR” onayı müdürlüğümüzce yapılacak)
5)Takip Formu,
6)Malzeme Barkodu

İşitme cihazları İçin
1)Faturanın Aslı
2)Çalışan İçin Vizite Kâğıdı, Emekli İçin Sağlık Karnesi Fotokopisi
3)Reçete (Uzman Doktor Kaşeli İmzalı),
4)Sağlık Kurulu Raporu
5)Odyometre Testi,
6)Raporlarda Belirtilen İşitme Cihazına Ait Ücret İçin,”SSK İstanbul Sağlık İşleri İl Müdürlüğünde” Hasta Katılım Payı Yatırıldığına Dair Belge

Yatan Hasta Tıbbi Malzeme Ödemeleri İçin
1)Faturanın Aslı
2)Çalışan İçin Vizite Kâğıdı, Emekli İçin Sağlık Karnesi Fotokopisi
3)Reçete (Uzman Doktor Kaşeli İmzalı),
4)Sağlık Kurulu Raporu (özellikli malzemeler için)
5)Gereklidir-Kullanılmıştır Raporu,
6)Epikriz,
7)Malzeme Barkodu
Bu haber toplam 4985 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim